Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Při startu propadla pouze Soběslav, béčko Dynama jen remizovalo

 
pondělí, 14. března 2022, 10:03

Čechy - Katovice jsou doma téměř k neporažení a svoji domácí sílu potvrdily i v duelu s Mýtem, ve kterém už prohrávaly o dva góly. Dvěma góly Požárka a jedním střídajícího Kaduly však Katovičtí otočili zápas ve svůj prospěch. Uspěl i Jindřichův Hradec, který se ke třem bodům doslova protrápil. Počítá se ale vítězství, nad posledním Berounem vyhráli 1:0. Dařilo se také Sokolu Lom. Začátek sice patřil hostům z Rokycan, kteří se ujali vedení, ale ještě do poločasu Musiol vyrovnal. Ve druhé půli úřadovali bratři Rabiňákovi. Michal dal nejprve vedoucí gól Lomu po jedné minutě pobytu na hřišti, Jiří po červené kartě svůj tým o chvíli později oslabil. Sokol už ale výhru uhájil. Černobílí mladící do soupeře bušili marně. Zejména v první půli mělo Dynamo velkou převahu, nakonec se ale s Klatovy rozešlo smírně. Zklamali hráči Soběslavi. Proti Tatranu Sedlčany se jim vůbec nepodařilo a doma prohráli 0:3.

VÝSLEDKY JIHOČECHŮ V 16. KOLE DIVIZE A


SK Otava Katovice - TJ Slavoj Mýto 3:2 (1:2)

Góly: 25. a 73. (pen.) Požárek, 70. Kadula – 14. Vileta, 21. Nový. ŽK: 1:2 (Kotrba – Vild a Renza. Rozhodčí: Brom – Glogar, Žurek. Diváků: 277.

Katovice: Švehla – Hnídek, Janoch, Cibulka, Motl – L. Bálek (90. Sládek), Kotrba, Repa, D. Bálek (57. Rejšek) – Uher (57. Kadula), Požárek (88. Habor). Trenér Šroub.

Nejlepší hráči: Požárek, Kadula.

Přemysl Šroub (trenér Katovic): "Nebyl to jednoduchý zápas. Od začátku jsme byli lepším týmem, ale dvě hrubé chyby dostaly hosty do vedení 0:2. Důležité bylo snížení ještě před pauzou a poločasová promluva. Nabádal jsem hráče k tomu, že musíme jít za otočením zápasu a po prostřídání to vyšlo. Ukázalo to charakter mužstva a jsou to pro nás nesmírně cenné tři body.“


SK Dynamo Č. Budějovice - SK Klatovy 1898 0:0

Rozhodčí: Cichra - Fišer, Toucha. ŽK: 3:3 (Perina, Matvejev, Rataj – Šoul, Vacek, Brabec). Diváci: 100.

Dynamo B: Kerl – Matvejev, Bízek, P. Novák, Perina - Pravda, Pařízek, Bečvář - Penner, Šestauber (52. Rataj), Pineau (66. Malecha). Trenér Žmolík.

Nejlepší hráči: nikdo.

Dušan Žmolík (trenér Dynama B): „Zápas jsme měli herně pod kontrolou a celý byl o tom, jestli dokážeme dotlačit přes bránícího soupeře alespoň jeden míč do sítě. To se nám bohužel nepodařilo. Myslím, že roli v tom hrálo několik faktorů. První z nich byl ten, že jsme mohli dřív střílet nebo dávat finální přihrávku. Druhý faktor, že jsme nezavřeli prostor před bránou a míč proletěl celou šestnáctkou, aniž bychom zakončili. Dalším faktorem bylo minimum střelby ze střední vzdálenosti a posledním pak nezužitkování aspoň jedné z mnoha standardních situací. To vše, až na standardní situace a rohové kopy, mělo za následek, že soupeř mnoho našich nadějných příležitostí dokázal zablokovat, zneškodnit či odvrátit na rohové kopy, kterých jsme měli zvláště v prvním poločase obrovské množství. Je škoda, že jsme si standardkou nepomohli. Myslím si, že první poločas byl z tohoto pohledu lepší než ten druhý. I když ve druhém poločase se prakticky na naší půlce nehrálo, měli jsme toho v soupeřově pokutovém území méně šancí než v první půli. Hráči si byli vědomi, že zápas ovládají. Možná i ta touha po vítězství, která byla na hráčích vidět, způsobovala s postupujícím časem nervozitu na naší straně.“


FK Spartak Soběslav - TJ Tatran Sedlčany 0:3 (0:1)

Góly: 41. Hanuš, 51. Novotný, 61. Sochůrek. Rozhodčí: Rozhodčí: Mičan - Novotný, Kubec. ŽK: 2:3 (M. Mazouch, Kutner – Hofman, Hanuš, Lípa). Diváků: 100.

Soběslav: Dudek - Pavlík, Bouchal, Maršík, Zeman - Mazouch T., Boucník, Hoffmann (60. Kutner), Vaněk - Mazouch M. (78. Markes) – Hájek.

Nejlepší hráči: nikdo.

Michal Lemberka (vedoucí mužstva Soběslavi): "Nejlepším hráčem nebyl nikdo a k zápasu nemám vůbec co říct. Snad jen, že kluci budou brzy zase hrát tak, jak je znám, a ne předvádět takhle ostudné výkony.“


TJ Sokol Lom - FC Rokycany 2:1 (1:1)

Góly: 43. Musiol, 80. Rabiňák M. - 21. Černý. Rozhodčí: Vnuk - Dohnal, Doubrava. ŽK: 3:1 (Madar, M. Rabiňák, J. Rabiňák – Lehký). ČK: 1:0 (88. J. Rabiňák). Diváků: 180.

Lom: Matoušek – Madar, Vávra, Mácha, Janů (82. Vysušil) – Novák, Šimák, Slavík (79. M. Rabiňák), Grobár (64. J. Rabiňák) – Musiol, Pfeifer.

Nejlepší hráči: celý tým včetně náhradníků.

Lukáš Zeman (asistent Lomu): „Pro nás byl hlavní úkol v tomto utkání zvítězit a to se podařilo. Po celou dobu jsme byli fotbalovější a převážně měli hru pod kontrolou. V první půlhodině jsme si vytvořili tři šance, ale bohužel při třetí šanci, kterou jsme opět neproměnili, jsme z brejku inkasovali a museli jsme výsledek otáčet. Je dobře, že se do těch šancí dostáváme, ale musíme je proměňovat. To je asi jediné, co mi vadilo. Pak se zbytečně sami dostáváme do těchto situací, že musíme otáčet zápas. I za nepříznivého stavu ale kluci zachovali klid, nezačali bláznit a zmatkovat a pokračovali stále ve stejném výkonu. Věřili jsme, že stav otočíme v náš prospěch. To se sice podařilo až deset minut před koncem, kdy jsme na hřiště poslali Michala Rabiňáka s úkolem, aby dal gól. No a on poslechl a zápas rozhodl…“


FK Jindřichův Hradec 1910 - Český lev-Union Beroun 1:0 (0:0)

Góly: 80. Toman. Rozhodčí: Novotný – Vojtěch, Ježek. ŽK: 1:1 (Janák – Lacina). Diváků: 120.

J. Hradec: Hulík – Blažek, Koktavý, Šmíd, Fical – Vaš (86. Nováček), Mischnik, Janák (74. Völfel), Škarda, Waník – Toman (83. Distel). Trenér Lukáč.

Nejlepší hráči: Toman, Mischnik.

Roman Lukáč (trenér Jindřichova Hradce): „Byl to těžký zápas, zvlášť, když nám v pátek tři hráči omarodili. Beroun proti nám nastoupil s odhodláním a náš výkon byl poněkud nervózní, ale zvládli jsme to. Nakonec z toho bylo utrápené vítězství a jsme za něj rádi.“


Ostatní výsledky:

FK Robstav Přeštice - FC Viktoria Mariánské Lázně 2:0 (0:0), 50. Heger, 75. Heger.

SK Senco Doubravka - SK Hořovice 0:3 (0:1), 45. Polák, 61. Jandera, 70. Polák.

FK Hvězda Cheb - SK Petřín Plzeň 0:5 (0:0), 47. Zajíček, 54. Zajíček, 56. Provod, 81. Demeter, 90. Kotěšovec.

Napsal(a) Redakce | Foto Ján Honza, Jan Škrle, Stanislav Hladík
 


 
Reklama