Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lom triumfoval na zimním turnaji v Kamenici

 
středa, 23. února 2022, 20:57

Fotbalisté Lomu ovládli turnaj v Kamenici nad Lipou. Nejprve porazili v utkání hraném na 2 x 30 minut vedoucí celek krajského přeboru Vysočiny Speřice 2:1, ve finále pak Sokol zdolal pořádající Kamenici 5:3. Finálový duel se hrál na 2 x 40 minut.

„Po třech soubojích s třetiligovými týmy jsme si naplánovali takový odlehčovací turnaj, kde jsme se utkali s relativně slabšími soupeři. Hrálo se na umělce a hřiště v Kamenici je specifické tím, že je hodně malé, takže to bylo hodně o osobních soubojích. Neděláme z toho žádné závěry. Zahráli jsme si, protočili jsme hodně hráčů a účel to splnilo,“ zhodnotil vítězný turnaj v Kamenici nad Lipou trenér Lomu Marek Císař.

Kouč dal příležitost také novému hráči Bernardovi Frizonimu (na turnaji hrál v dresu Slavíka), jenž hrál na podzim v konkurenčním Mýtu a v Lomu je nyní na zkoušce. Hned na úvod turnaje došlo k velkému překvapení, když domácí účastník I. A třídy porazil divizní Jindřichův Hradec 3:2. Už po prvním utkání turnaje tak bylo jisté, že na očekávaný finálový duel mezi divizním Lomem a Jindřichovým Hradcem nedojde.

Ve finále s Kamenicí vedl Lom už 4:1. Nadšeně bojující domácí tým snížil na rozdíl jediné branky, hosty ale uklidnila proměněná penalta Zbyňka Musiola. „Naši soupeři hráli velice nadšeně a odměnou jim bylo, že nás potrápili, což si také po zápasech náležitě užívali. Nicméně jsme to zvládli,“ řekl k oběma zápasům kouč Císař.

Nakonec ho ani nemrzelo, že jeho tým nepoměřil síly s divizním konkurentem z Jindřichova Hradce. „Naopak, my jsme se obávali, že na náš vzájemný duel dojde. My nechceme hrát s manšafty, se kterými se pak potkáme v mistrovské soutěži. Když Hradec první utkání s Kamenicí prohrál, my jsme měli o to větší motivaci proti Speřicím uspět. Nechtěli jsme se s Hradcem utkat o třetí a čtvrté místo,“ usmíval se Marek Císař. Jindřichův Hradec nakonec po výhře nad Speřicemi 4:0 obsadil třetí místo. Nejlepším hráčem turnaje byl vyhlášen Lukáš Pfeifer, záložník Lomu.

Sokol Lom – Dálnice Speřice 2:1 (1:0)
Branky: 28. Musiol, 36. Kavka – 40. (pen.) Soukup.
Sestava Lomu: Pavelec – Janů, Vávra, Mácha, Vysušil – M. Novák, Pfeifer, Madar, Kavka – Musiol, Frizoni.

Slovan Kamenice n./Lipou - FK Jindřichův Hradec 1910  3:2 (0:1)

O 3. místo
FK Jindřichův Hradec 1910  - Dálnice Speřice 4:0 (3:0)

Finále
Sokol Lom – Slovan Kamenice nad Lipou 5:3 (4:1)
Branky: 5. a 39. Frizoni, 24. vlastní, 34. M. Rabiňák, 77. (pen.) Musiol - 37. Melzoch, 51. Dvořák, 53. Filípek.
Sestava Lomu: Matoušek – K. Chotovinský, Vávra, Mácha, Vysušil – Do Trung, Šimák, Pfeifer, Janů – Frizoni, M. Rabiňák.

Konečné pořadí:

1. Sokol Lom

2. Slovan Kamenice nad Lipou

3. FK Jindřichův Hradec 1910 

4. Dálnice Speřice

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Daniel Pekař
 


 
Reklama