Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Boj o místenku ve třetí lize nevzdáváme, zní odhodlaně z Lomu

 
neděle, 12. prosince 2021, 17:05

Tábor - Před sezónou si v divizním Sokolu Lom řekli, že pokud po podzimu skončí tak, že bude možnost na jaře hrát o postup do ČFL, tak o něj budou do posledního zápasu bojovat. Asistent trenéra Lukáš Zeman bilancuje skončenou polovinu velmi pozitivně a nadějně směrem k jarní části.

„Se ztrátou čtyř bodů na vedoucí Přeštice jsme na druhém místě, před sezónou bychom to jednoznačně brali. Když se ale podívám zpětně na některé zápasy, dalo se z toho vytěžit víc. Celkově jsem ale spokojený,“ ohlíží se Zeman za fotbalovým podzimem, v němž ztráceli body až v poslední třetině. Devět kol plul Sokol na vítězné vlně, deset zápasů po sobě neprohrál. Poprvé padl až na Složišti s béčkem Dynama ČB.

Co se tabulky týká, tak podle slov Zemanových slov k žádnému překvapení v jeho očích nedošlo. „Postavení týmů v tabulce odpovídá tomu, co jsem před sezónou očekával,“ sděluje.

V posledních dvou letech vždy soutěž byla přerušena kvůli Covidu, se kterým se tu potýkáme, letošní podzim se však stihl naštěstí dohrát. „To je dobře, myslím, že jsou za to všichni rádi. I vzhledem k tomu, že se skončilo poslední říjnový víkend, se všechny zápasy stihly odehrát na velmi slušných terénech.“

Velkým přínosem pro tým byly bezpochyby příchody zkušených hráčů Martina Kučery a Zbyňka Musiola z druholigového Táborska. „Když sledujete jejich přístup k tréninkům a k zápasům, strhne to i ostatní hráče a díky tomu jdou výkonnostně nahoru. Musím ale pochválit všechny hráče, jakým způsobem odehráli podzim,“ vyzdvihuje výkony svých svěřenců Císařův asistent Zeman. Musiol potvrdil pověst obávaného kanonýra a se 14 góly se stal nejlepším střelcem divize A.

Jelikož se Sokol Lom nachází na špičce tabulky kousek za Přešťovicemi, je hlavní trenér týmu nadmíru spokojený. Samozřejmě ho ale i některé věci potrápily. „Mrzí mě zranění Martina Kučery ze zápasu s Přešticemi, dále také to, že kvůli zranění nemohli celý podzim hrát Filip Vysušil a Honza Šimák a potom mě mrzí domácí zápasy s Mariánskými lázněmi, Klatovy a zápas v Mýtě, kde jsme měli prostě vyhrát,“ zoufá si.

A co nějaké změny v týmu? „Ke změnám už došlo. Skončil Honza Chotovinský a Ondra Kosobud. Do přípravy by se měli zapojit už Vysušil a Šimák. Příchody hráčů samozřejmě řešíme, s některými hráči už jednáme,“ uvádí Zeman k pohybu v kádru, který opustili dva ostřílení stopeři.

Fotbalisté Lomu vyběhnou k přípravě 25. ledna a trénovat budou třikrát týdně. Čekají je přípravné zápasy s Humpolcem, Pískem, Benešovem, Baníkem Ostrava U19, Domažlicemi a ještě se zúčastní zimního turnaje v Kamenici nad Lipou.

 
 
Napsal(a) Václav Kucul | Foto Daniel Pekař
 


 
Reklama