Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Fotbalisté Lomu v závěrečném utkání podzimu jen remizovali

 
neděle, 31. října 2021, 19:04

Mýto - Z posledního podzimního utkání berou fotbalisté Lomu pouze bod a v divizi budou přezimovat na druhém místě se čtyřbodovou ztrátou na vedoucí Přeštice.

Hosté z Lomu si chtěli odvézt z Mýta všechny tři body, byli si však vědomi síly soupeře v domácím prostředí. „Když se podíváme na tabulku, zjistíme, že Mýto je druhým nejlepším týmem doma,“ očekával těžký zápas kouč Lomu Marek Císař.

Přesto si jeli fotbalisté Lomu na západ Čech pro tři body. Nakonec k nim nebylo daleko, protože Jihočeši od 65. minuty vedli brankou Marka Nováka a vyrovnávací gól inkasovali až dvě minuty před koncem utkání. „Bohužel jsme nevyhráli, musím však říct, že i bod bereme. Bylo to velice vyrovnané utkání a remíza je podle mě spravedlivá,“ myslí si trenér hostů.

Poté, co Marek Novák vstřelil po rohovém kopu hlavou vedoucí gól, přidali Západočeši na agresivitě a podařilo se jim zatlačit hostující mužstvo do defenzívy. Jejich snaha se jim vyplatila v 88. minutě. Karel Chotovinský před vlastním vápnem nešťastně zasáhl balón, ten se dostal ke Staňkovi, jenž našel ve vápně Michala Nového, který střelou k tyči vyrovnal.

„Škoda, mohli jsme vyhrát, ale i prohrát. Šance jsme měli jak my, tak i soupeř. Čekali jsme, že to bude utkání kdo z koho, což se potvrdilo. Bod je dobrý,“ zhodnotil remízu Císař.

Před odjezdem do Mýta se mu z různých důvodů omluvilo pět hráčů základní sestavy a na střídání mohl trenér využít pouze jednoho hráče do pole. „Třeba z obránců zůstal pouze Jan Chotovinský, jinak hrála obrana v kompletně novém složení. V utkání dostala příležitost řada náhradníků a uhráli si své,“ říká kouč Císař.

I přesto, že v posledních kolech Sokol Lom dost bodů ztratil, hodnotí Marek Císař podzim optimisticky. „Jsme druzí, nicméně postoupit do ČFL chceme a na tom se nic nemění. Dokonce je výhodné nebýt první, protože z druhého místa se útočí lépe. Čtyřbodová ztráta na Přeštice je hratelná,“ uzavírá trenér po sobotní dokopné.

Slavoj Mýto – Sokol Lom 1:1 (0:0)

Góly: 88. Nový - 65. M. Novák. Rozhodčí: Švorc - Trska, Opočenský. Bez karet. Diváků: 305.

Lom: Matoušek – Tsolakis, K. Chotovinský, J. Chotovinský, M. Rabiňák – Bosnyak (85. Do Trung), Grobár, Slavík, M. Novák – Musiol, Neužil.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Daniel Pekař