Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Lom dominoval v Katovicích a jako jediný jihočeský tým bodoval

 
úterý, 19. října 2021, 16:21

Čechy - Nejsledovanějším duelem 12. kola z jihočeského pohledu bylo utkání Katovice - Lom. Katovice doma dosud neprohrály, ale tentokrát narazily na kvalitu Lomu a prohráli jednoznačně 1:4. Fanoušci byli také zvědavi, jak si poradí mladíci Dynama s Přešticemi, ze Složiště ale odcházeli zklamaní. Černobílému mládí zápas o čelo tabulky nevyšel a Dynamo všechny tři body odevzdalo soupeři. Jindřichův Hradec předváděl v Klatovech více než hodinu velice dobrý výkon a rýsovala se naděje, že se domů nebude vracet s prázdnou, potom ale přišel kolaps a tři góly v Zejdově síti. Smolně prohráli v Mýtě fotbalisté Soběslavi. Ti už měli zisk bodu na dosah, čtyři minuty před koncem ale přišla sporná situace, po které hosté inkasovali a hráči Soběslavi se vraceli ze západu Čech zklamaní.

VÝSLEDKY JIHOČECHŮ VE 12. KOLE DIVIZE A 


SK Dynamo Č. Budějovice B – FK Robstav Přeštice 0:1 (0:1)

Branka: 42. Skála. ŽK 3:2 (Němeček, Hais, Matuška – Mudra, Končal). Diváci: 200. Rozhodčí: Vnuk – Hádek, Dohnal. Delegát: Tereba.

Dynamo B: Kerl – Matuška, Němeček, Bízek, Skovajsa – Vais, Malecha, Valenta, Tolno (84. Bouguetouta) – Veliký (61. Polanský), Hais (82. Bečvář). Trenér Tichai.

Nejlepší hráči: nikdo.

Jindřich Tichai (trenér Dynama B): „Do zápasu jsme vstoupili vlažně a celou první půlku jsme byli horším týmem hlavně v pohybu a v osobních soubojích. V zápase bylo hodně taktiky s málo šancemi na obou stranách. My jsme udělali víc chyb a soupeř nás potrestal ve 39. minutě po autovém vhazování. Druhá půle už byla z naší strany lepší a vytvořili jsme si i tlak, šancí však málo. Navíc jsme je nedokázali využít a tak jsme zaslouženě prohráli.“


SK OTAVA Katovice – TJ Sokol Lom 1:4 (0:2)

Branky: 76. D. Bálek – 38. a 84. Musiol, 17. Krušatins, 60. Novák. ŽK: 2:2 (Uher, Cibulka – Krušatins, Kosobud). Diváci: 335. Rozhodčí: Fencl – Mičan, Havránek. Delegát: Hanzal.

Katovice: Provazník – Hnídek, Janoch, Cibulka, Motl – L. Bálek, Repa (70. Sládek), Kotrba, D. Bálek – Uher, Požárek. Trenér Šroub.

Lom: Matoušek – Janů, J. Chotovinský, Slavík, J. Rabiňák (71. Kosobud) - Krušatins, Pfeifer, Grobár (71. Tsolakis), M. Novák (87. Bosnyak) – Neužil, Musiol (84. M. Rabiňák). Trenér Císař.

Nejlepší hráči: Celý tým - Novák M., Janů, Krušatins, Musiol.

Přemysl Šroub (trenér Katovic): „V zápase s lídrem tabulky jsme bohužel od začátku tahali za kratší konec. Lom hrál velmi dobře a my se spíše bránili. Přesto jsme si v prvním poločase vytvořili dvě stoprocentní šance. Cibulka ani Uher však skórovat nedokázali. To se proti tak kvalitnímu soupeři nevyplácí. Lom své šance proměňoval a tak to v poločase bylo 0:2. Za stavu 0:3 se nám podařilo snížit, ale poslední slovo měli opět hosté. Sportovně se musíme sklonit před kvalitou Lomu a přijmout s pokorou porážku. Takto nás ještě nikdo na domácím hřišti nepřehrával."

Lukáš Zeman (asistent trenéra Lomu): „Zápas s Katovicemi jsme zvládli velmi dobře. Byl to přesně výkon, jaký si od kluků představujeme. Byla tam fotbalovost, kluci výborně vysoko napadali, byli jsme neustále v pohybu a v osobních soubojích nechyběl důraz. Díky tomu všemu jsme rychle po rozehrávce soupeře získávali míč už na jeho půlce a jednodušeji jsme se dostávali do šancí a vytvářeli si herní převahu.“


SK Klatovy 1898 – FK Jindřichův Hradec 1910 6:2 (3:2)

Branky: 22., 66. Zajíček, 71, 88. Krejčiřík, 17. Vacek, 36. Janda (pen.) – 3. D. Cettl, 30. Strejček. ŽK: 2:3 (Presl, Zajíček – Šmíd, Koktavý, Blažek). Rozhodčí: Hrivík – Fišer, Severýn. Delegát: Svoboda. Diváci: 200.

J. Hradec: V. Zejda – Blažek, Šmíd, Koktavý, Vaš – Waník (84. Cypra), Mischnik, D. Cettl (71. Distel), F. Votava, Völfel – Strejček (76. Nováček). Trenér Lukáč.

Nejlepší hráč: nikdo.

Roman Lukáč (trenér Jindřichova Hradce): „Odehráli jsme něco přes hodinu slušné utkání a výkonem si říkali i o bodové zhodnocení. Ovšem pak, nevím proč, hrajeme něco jako ofsajd systém a jedeme domů s debaklem.“


TJ Slavoj Mýto - TJ Spartak Soběslav 1:0 (0:0)

Branka: 87. Lávička. ŽK: 2:1 (Frizoni, Vileta – Hromada). Rozhodčí: Hamouz – Štefan, Ježek. Delegát: Duchoň. Diváků: 214.

Soběslav: Nývlt – Hromada, Boháč, Zeman, Pavlík – Mazouch T., Bouchal, Boucník, Vaněk - Mazouch M. - Hájek (76. Rubick). Trenér Hajič.

Nejlepší hráči: Nývlt, Bouchal.

Radek Hajič (trenér Soběslavi): „Bylo to vyrovnané utkání, které rozhodla sporná situace čtyři minuty před koncem.“


Ostatní výsledky:

FC Viktoria Marianské Lázně - SK Senco Doubravka 1:4 (1:2), 7. Prokš - 18. Ungr, 38. Patrovský, 61. Patrovský, 89. Rozboud.

FC Rokycany - FK Hvězda Cheb 2:1 (0:0), 76. Černý, 84. Černý - 80. Kompit.

Český Lev Union Beroun - SK Petřín Plzeň 0:1 (0:0), 60. Lisý.

TJ Tatran Sedlčany - SK Hořovice 2:1 (1:0), 45. Dvořák, 54. Krůta - 59. Kuška.


 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle