Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jindřichův Hradec vzdoroval, ani s Drobným v bráně ale na favorizovaný Lom nestačil

 
neděle, 26. září 2021, 08:32

Fotbalistům Jindřichova Hradce se v jihočeských derby zápasech na podzim vůbec nedaří a přítrž tomu chtěli učinit v domácím utkání s Lomem. Proti vedoucímu celku tabulky, který v soutěži neztratil ještě ani jeden bod, to ale byl nesnadný úkol. Favorit potvrdil své kvality i u Vajgaru a odvezl si tři body za vítězství 4:1.

Hradečtí vyrukovali na silného protivníka s Jaroslavem Drobným v bráně, který si znovu udělal čas a v krizovém období s gólmany mužstvu opět vypomohl. Proti dvěma střelám Zbyňka Musiola z malého vápna v 21. a 32. minutě byl ale bezmocný a po půl hodině hry tak Lom v Jindřichově Hradci vedl 0:2.

To už hráli domácí bez vyloučeného Filipa Votavy, jenž vyfasoval ve 28. minutě červenou kartu za faul na unikajícího protihráče. Hra se v první půli odehrávala převážně na polovině Hradce, v 36. minutě ale domácí založili přímočarou akci a Martin Toman pohotovou střelou z první snížil na 1:2.

Kontaktní gól sliboval, že ve druhém poločase bude mít Jindřichův Hradec ještě o co hrát, jenže v posledních sekundách inkasoval gól do šatny z kopačky v útoku hrajícího Lukáše Pfeifera a po první části hry to bylo 1:3. Když pak hned po příchodu z kabin David Neužil výstavní střelou, která by mohla aspirovat na gól měsíce, zvýšil na 1:4, bylo prakticky po domácích nadějích.

Jindřichohradecké publikum si zatleskalo už jen v 75. minutě, kdy pohlednou avšak ojedinělou akci zakončoval těsně vedle levé tyče Matouškovy brány Waník, jinak ale měli hru pod kontrolou hosté a po zásluze zvítězili 1:4.

Roman Lukáč (trenér J. Hradce): „Čekal nás těžký soupeř. Byť jsme měli v bráně Jardu Drobného, který si opět našel čas, aby nám vypomohl, dostali jsme v první půli dva góly z malého vápna po našem malém důrazu. Dalším rozhodujícím momentem bylo vyloučení našeho hráče, který šel zbytečně na zem do skluzu a fauloval. Červená karta byla jasná. Proti takto kvalitnímu soupeři jsme se dostali do takřka neřešitelné situace. Pak jsme se sice nadechli, když jsme z rychlého protiútoku snížili, ale v posledních sekundách první půli jsme znovu inkasovali a bylo po nadějích. Zvlášť když hned na začátku druhé půle jsme dostali gól na 1:4. V obraně jsme zaznamenali mírné zlepšení, avšak stále postrádáme větší důraz, a to zápas rozhodlo.“

Marek Císař (trenér Lomu): „Odehráli jsme velmi dobrý zápas. Do zápasu jsme vstoupili zodpovědně a po zásluze vedli o dva góly. Rozhodčí navíc spravedlivě potrestal červenou kartou jindřichohradeckého kapitána Filipa Votavu, když fauloval našeho Pfeifera, který by šel jinak sám na bránu. I v deseti lidech se ale Jindřichovu Hradci podařilo snížit, když Toman potrestal náš nedůraz ve vápně. Dokázali jsme se ale zase zvednout a gól do šatny na 1:3 nás uklidnil. Věděli jsme, že Hradec může hrozit ve druhém poločase z brejků, jeho jediného brejkového hráče jsme si ale dokázali pohlídat. Domácí ve druhé půli ještě vzdorovali a vypracovali si i jednou šanci, my jsme jich však měli víc a zápas jsme dovedli k vítězství, čímž jsme splnili roli favorita.“

FK Jindřichův Hradec 1910 – Sokol Lom 1:4 (1:3)

Góly: 36. Toman - 21. a 32. Musiol, 45. Pfeifer, 47. Neužil. Rozhodčí: Havlík - Novotný, Vychodil. ŽK: 0:3 (J. Rabiňák, Slavík, Neužil). ČK: 1:0 (28. Votava). Diváků: 130.

J. Hradec: Drobný – Blažek, Šmíd, Votava, Vaš – Waník, Mischnik (68. Kubín), Distel, Strejček (54. D. Cettl), Janák (60. Nováček) – Toman.

Lom: Matoušek – Janů (75. K. Chotovinský), Kosobud (59. Grobár), J. Chotovinský, J. Rabiňák (85. Tsolakis) – M. Novák, Slavík (75. M. Rabiňák), Kučera, Neužil – Musiol (59. Bosnyak), Pfeifer.

Nejlepší hráči: Toman, Drobný - Musiol.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Daniel Pekař