Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lom zvládl derby se Soběslaví a zůstává stoprocentní

 
neděle, 19. září 2021, 23:32

Tábor - Ani v osmém utkání neztratili fotbalisté Lomu žádný bod. V divizním derby porazili na Svépomoci Soběslav 3:1. Základ k vítězství položil Sokol Lom již v prvním poločase, ve kterém byl jasně lepší a svou převahu vyjádřil dvěma góly.

První padl už v 10. minutě, kdy domácí doslova rozebrali obranu Soběslavi a Marek Novák pohodlně skóroval. Ve 29. minutě zakombinovali Grobár s Jiřím Rabiňákem, po jehož centru David Neužil hlavou zvýšil na 2:0. Tak skončil i poločas. „Prvních pětačtyřicet minut jsme prospali a to rozhodlo. K utkání jsme v první půli přistoupili vlažně, byli jsme horší a Lom zaslouženě vedl,“ popsal důvody, proč Soběslav v Lomu nebodovala hostující kouč Radek Hajič.

Do druhé půle nastoupili fotbalisté Soběslavi jako vyměnění a brzy se jim podařilo vykřesat jiskru naděje, když se v 53. minutě hlavou po rohovém kopu prosadil Aleš Kutner. Do pokutového území domácích létaly nebezpečné balony a v 66. minutě neměli hosté daleko k vyrovnání. Filip Vaněk obešel i gólmana Matouška, toho však zastoupili spoluhráči a odvrátili míč do bezpečí.

Domácímu trenéru Císařovi pak vyšlo střídání, když místo Kosobuda poslal na hřiště Lukáše Janů. Zareagoval tak na narůstající převahu Soběslavi a měl šťastnou ruku, neboť domácím se podařilo z tlaku soupeře vymanit. „Chtěli jsme být více ofenzivnější a častěji se dostávat na polovinu soupeře. Právě Lukáš Janů je rychlý a ofenzivně laděný bek,“ zdůvodnil svůj tah Marek Císař.

V závěrečných deseti minutách hosty výrazně podržel brankář Červenec, na kterém si ve stoprocentních šancích v krátkém časovém sledu vylámali zuby Neužil, Musiol a znovu David Neužil. V nastaveném čase kopala Soběslav roh. Do vápna přišel svým spoluhráčům na pomoc i brankář Červenec. Míče se ale zmocnili domácí a hned trojice hráčů Lomu postupovala na opuštěnou bránu Soběslavi. Střídající Jaroslav Bosnyak přidal definitivní pojistku na 3:1 a rozhodčí Zita následně utkání ukončil.

Kouč Lomu Marek Císař mohl být spokojený. „S prvním poločasem panuje naprostá spokojenost. Hráli jsme organizovaně, a proto jsme vedli 2:0. Všechno, co jsme si řekli, jsme splnili, a aspoň v první půli jsme byli určitě lepším mužstvem. Ve druhém poločase začala hrát Soběslav svůj nepříjemný styl. Hrála důrazně a my jsme byli zalezlí. Bránili jsme výsledek 2:0 a po zbytečném rohu jsme dostali gól. Z tlaku hostů jsme se dostali až po vystřídání. Pak jsme se začali dostávat do šancí, ale brankář Červenec nás třikrát fantastickými zákroky vychytal. Gól jsme mu dali, až když v samém závěru opustil branku. Do té doby jsme se strachovali o výsledek,“ připustil Císař.

Trenér Soběslavi Radek Hajič měl ke spokojenosti daleko. Vadí mu hlavně slabá koncentrace zejména ve venkovních zápasech.  „První poločas bych přirovnal k předchozímu venkovnímu utkání na Dynamu. Opět jsme k utkání přistoupili vlažně a díky naší nedisciplinovanosti jsme dostali dva góly. Nedokážeme se koncentrovat na zápas už od začátku. Nevím, čím to je. V první půli jsme byli horší a Lom zaslouženě vedl. O přestávce jsme si v kabině něco řekli a ve druhé půli už jsme byli lepší my. Brzy se nám podařilo snížit. V závěru jsme hráli vabank a potřetí jsme inkasovali. Je ale pravda, že Červenec nám předtím chytil dvě, tři vyložené šance. Posledních deset minut to bylo kdo z koho. Bylo zřejmé, že buď vyrovnáme nebo dostaneme třetí gól. Bohužel platilo to druhé. S takovým soupeřem nemůže stačit hrát pouze jeden poločas. V tom se musíme zlepšit. Je to naše dlouhodobá bolest a platí to zejména o zápasech na hřištích soupeřů,“ řekl soběslavský kouč.

Sokol Lom – FK Spartak Soběslav 3:1 (2:0)

Góly: 10. M. Novák, 29. Neužil, 92. Bosnyak - 53. Kutner. Rozhodčí: Zita - Kvaček, Blatný. ŽK: 2:3 (Grobár, Neužil – Zeman, Boucník, Kutner). Diváků: 450.

Lom: Matoušek – Kosobud (59. Janů), J. Chotovinský, Slavík, J. Rabiňák – M. Novák, Pfeifer, Kučera, Grobár (85. Bosnyak) – Neužil, Musiol.

Soběslav: Červenec – Maršík (46. Podhradský), Boucník, Zeman, Hromada (74. Pokorný) – Pavlík, Bouchal, M. Mazouch, Vaněk – Kutner, T. Mazouch.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Daniel Pekař