Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Vítězná mašina se nezastavila. Lom přestřílel Doubravku 5:4!

 
neděle, 12. září 2021, 21:33

Plzeň - Fotbalisté Lomu udrželi neporazitelnost i po sedmém kole divize. Sérii výher Lomu nedokázala utnout ani Doubravka, přestože k tomu byla velice blízko. V poločase totiž domácí o gól vedli a ještě čtyři minuty před koncem drželi nerozhodný stav. Všechny body ale už posedmé v řadě opět putují do Lomu.

Doubravka slavila sté výročí klubu, hosté ale rozhodně nechtěli domácím dopřát oslavu vítězného zápasu. Na svého soupeře vlétli a již po 21. minutách vedli brankami kapitána Davida Neužila - 0:2.

Pak si ale Jihočeši vybrali oddechový čas a Doubravce stačilo osm minut, aby vývoj utkání zcela otočila. „V této fázi zápasu jsme měli hluché místo. Úplně jsme vypadli ze hry a tři góly jsme inkasovali přes jednu stranu,“ nevěřícně kroutil hlavou trenér hostů Marek Císař.

Domácí v poločase vedli 3:2, hosté ale panice nepodlehli, ani když mezi 26. a 34. minutou vypadali na ručník. „V kabině jsme si řekli, že není nic ztraceno a že je před námi ještě celý druhý poločas. Proházeli jsme sestavu a vedení jsme si vybojovali zpátky,“ líčí Císař, co se o přestávce dělo v kabině.

Lom začal druhou půli výborně a hned po čtyřech minutách hry Martin Kučera srovnal na 3:3. Posledních patnáct minut bylo infarktových. Hosté byli po většinu druhé části zápasu lepším týmem a v 79. minutě si vedení zaslouženě vzali zpátky. Brankář Doubravky Luhový neudržel střelu Musiola a Miroslav Grobár pohodlně skóroval.

Domácí už se do šancí dostávali sporadicky a zdálo se, že gól na 3:4 bude hřebíčkem do jejich rakve. Jenže šest minut před koncem se hosté dopustili v pokutovém území faulu a sudí Trska dal Doubravce šanci z penalty vyrovnat. Tou Lukáš Roubal nepohrdl a bylo znovu srovnáno.

Sokolu Lom však bod nestačil. V 87. minutě dostal ve vápně nabito Martin Kučera a krásnou střelou pod břevno zápas rozhodl. „Znovu se projevila síla našeho mužstva. Utkání jsme tentokrát neměli pod kontrolou a už se schylovalo k tomu, že poprvé body ztratíme. Klobouk dolů před sestavou, která zápas odehrála bez střídání a zvládla to,“ cení si výhry Marek Císař.

SK Senco Doubravka – TJ Sokol Lom 4:5 (3:2)

Góly: 26. Krejčí, 29. Šural, 34. a 84. (pen.) Roubal  - 14. a 21. Neužil, 49. a 87. Kučera. 79. Grobár. Rozhodčí: Trska - Gunitš, Holakovská. ŽK: 2:0 (Roubal, Ungr). Diváků: 300.

Lom: Matoušek – K. Chotovinský, J. Chotovinský, Slavík, Kosobud – M. Novák, Pfeifer, Kučera, Grobár – Neužil, Musiol.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto tvcom
 


 
Reklama