Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Divizní derby jasně ovládla Soběslav. J. Hradec přejela 7:1

 
neděle, 12. září 2021, 21:07

Soběslav – Měl to být vyrovnaný duel do posledních minut, ale místo toho se na trávníku odehrávala jednoznačná záležitost v podání domácích spartakovců, kteří dva předcházející zápasy neskórovali. V derby s J. Hradcem si vše dokonale vynahradili a prokázali, že góly střílet nezapomněli. Hosté od Vajgaru s vypůjčeným brankářem z Třeboně zklamali na celé čáře. A co k dění na hřišti řekli Jihočeskému fotbalu oba kormidelníci?

Radek Hajič (trenér Soběslavi): „Navázali jsme na druhý poločas v Budějovicích, kde jsme hráli opravdu dobrý fotbal. Jsem maximálně spokojený, protože jsme Hradec kromě jedné standardní situace nepustili do šance a již v poločase jsme vedli 4:0. První půle měla jednoznačný průběh. Druhý poločas už se spíš dohrával. Dali jsme ještě tři pěkné góly, mrzí mě akorát inkasovaná branka. Když ale dáte sedm gólů, tak to tolik nemrzí. Byl to jednoznačný zápas s jednoznačným výsledkem.“

Roman Lukáč (trenér Jindřichova Hradce): „Dostali jsme lekci v pohybu a v kompaktnosti. Soběslav hrála s chutí a my jsme se jí nedokázali vyrovnat v pohybu a všude jsme byli druzí. V soubojích jsme si počínali jak žáci. To byly hlavní příčiny debaklu. Za celých devadesát minut jsme se nedokázali vzchopit. Brankáři stále nejsou v pořádku, tentokrát jsme si na dva zápasy vypůjčili z Třeboně Jakuba Kopeckého.“

FK Spartak Soběslav – FK Jindřichův Hradec 1910 7:1 (4:0)

Góly: 11. a 44. Pavlík, 20. a 63. Vaněk, 59. a 61. T. Mazouch, 32. Bouchal - 62. Strejček. Rozhodčí: Kožár - Hodek, Pálek. Bez karet. Diváků: 302.

Soběslav: Červenec – Hromada (69. Rubick), Boucník, Boháč, Zeman – Pavlík, Bouchal (78. Pokorný), M. Mazouch, Vaněk – Kutner (78. Podhradský), T. Mazouch (69. Maršík).

J. Hradec: Kopecký – Völfel, Koktavý, Nováček (69. Králíček) – Vaš (46. D. Cettl), Mischnik, Distel (46. Waník), Votava, Janák – Strejček (67. Kubín), Toman.

 
 
Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle