Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Benešov udržel náskok z první půle. Soběslav v poháru končí

 
středa, 11. srpna 2021, 14:19

Soběslav – Už v úterý naskočil do domácího poháru soběslavský Spartak. Na vlastním stadionu přivítal SK Benešov. Třetiligový soupeř potvrzoval roli favorita jen první poločas. Po změně stran domácí výrazně přidali, v nástupu snížili Hájkem, ale další vyložené šance už neproměnili.

„Byl to zápas dvou rozdílných poločasů,“ řekl Jihočeskému fotbalu vedoucí soběslavské týmu Michal Lemberka.

V prvním dějství měl jasně navrch Benešov a dvěma trefami Kulhavého a Duška si vytvořil slušný dvougólový náskok. „Zatímco v první půli jsme byli zaskočení, unavení a bůh ví co ještě. Jen zřídka jsme opustili vlastní polovinu, tak po přestávce to byl přesný opak,“ poznamenal Lemberka.

Trenér Radek Hajič sáhl o pauze k dvojnásobnému střídání a Soběslavských bylo rázem plné hřiště. Po dvou minutách je vrátil do hry kontaktním gólem z rychlého útoku Tadeáš Hájek. „Při troše štěstí bychom dokonale využili Csaplárovu past. Kdyby na konci zápasu svítilo na ukazateli skóre 4:2, tak by se nikdo nemohl divit. Ale naše špatné zakončení nebo skvělé zákroky brankáře Benešova, případně i tyč zastavily naše střely,“ jmenoval hlavní důvody, proč utkání nešlo minimálně do prodloužení.

„Myslím, že tento výkon proti třetiligovému soupeři nás musí nakopnout před pátečním 3. kolem divize, kdy jedeme na Petřín. Výjimečně hrajeme v pátek, jelikož nám domácí vyšli vstříc z důvodu sobotní svatby Lukáše Podráského,“ věří Lemberka, že se nevrátí z páteční předehrávky v Plzni s prázdnou.

Ve středu jsou na programu další dva zápasy jihočeských zástupců v 1. kole MOL Cupu. Tatran Sedlčany - FC MAS Táborsko a FC Viktoria Mariánské Lázně - FC Písek (oba 18).

FK Spartak Soběslav - SK Benešov 1:2 (0:2)

Góly: 47. Hájek – 26. Kulhavý, 38. Dušek. Rozhodčí: Koranda – Tesař, Tupý. ŽK: 2:2 (Hájek, Zeman – Vosáhlo, Tomek). Diváků: 200.

Soběslav: Červenec - Maršík, Bouchal, Boháč, Pavlík - Vaněk, Boucník, M. Mazouch (76. Zeman), T. Mazouch – Podhradský (46. Kutner), Rubick (46. Hájek).

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Daniel Pekař