Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Stoprocentní domácí zisky. Soběslav s Lomem podruhé vítězně

 
úterý, 10. srpna 2021, 07:20

Jihočeský kraj – Ve druhém divizním kole se jihočeská družstva představila na vlastních trávnících a vedla si nad očekávání. Doma zůstalo všech 15 bodů! Dramatickou zápletku viděli v závěru střetnutí u Vajgaru, kde o vítězství rozhodl v poslední minutě Martin Toman. Pověst kanonýra potvrzuje lomský Zbyněk Musiol, který už má na svém kontě tři góly. V obou odehraných zápasech se trefili Filipové Vaněk ze Soběslavi a Votava z Hradce. Čisté konto drží pouze brankář Lomu Filip Matoušek.

VÝSLEDKY JIHOČECHŮ VE 2. KOLE DIVIZE A 


SK Dynamo ČB B – FK Hvězda Cheb 5:0 (2:0)

Góly: 15. Malecha, 26. Vítovec, 63. Vais, 80. Tolno, 91. Pařízek. Rozhodčí: Švorc - Fišer, Hrivík. Delegát: Gotthard. ŽK: 0:3 (Hucl, Janda, Anděl). Diváků: 250.

Dynamo B: Janáček - Kladrubský (65. Kočí), Bízek, Němeček, Mašek - Malecha (59. Bouguetouta), Vais, Perina (75. Bečvář), Vítovec (75. Pařízek) - Polanský (75. Česák), Tolno.

Nejlepší hráči: Malecha, celý tým.

Jindřich Tichai (trenér Dynama B): „Od začátku jsme měli převahu, ale šance přicházely pomalu. K první brance nám pomohla chyba hostujícího brankáře a pohotovost Malechy. Do poločasu přidal po brejku a skvělé přihrávky Malechy druhou branku Vítovec. Ani po přestávce se obraz hry nezměnil a přidali jsme další branky. Vyhráli jsme zcela zaslouženě.“


FK Spartak Soběslav – SK Hořovice 3:0 (1:0)

Góly: 37. Vaněk, 67. Hájek, 78. Zeman. Rozhodčí: Ježek - Cichra, Bočok. Delegát: Chlaň. ŽK: 1:3 (Boucník – Smetana, Kuška, Pyšek). Diváků: 278.

Soběslav: Červenec - Zeman, Boháč, Bouchal, Pavlík - Vaněk, M. Mazouch (86. Maršík), Boucník (84. Hromada), T. Mazouch - Kutner (84. Podhradský), Hájek (74. Rubick).

Nejlepší hráči: M Mazouch.

Radek Hajič (trenér Soběslavi): „První poločas jsme hráli velice dobře a Hořovice prakticky nevystřelily na branku. Jen Filip Vaněk měl kromě branky ještě dvě šance. Ze slibné pozice střílel Milan Mazouch nad branku. Začátek druhé půle patřil však hostům, tam jsme přežili několik standardních situací, ale zhruba od 60. minuty již patřil zápas zase nám - 2:0 po krásné akci Hájek, 3:0 Zeman. A to ještě dvě jasné gólové šance neproměnil Rubick. Celkově jsem s výkonem spokojený, výsledek mohl být i výraznější. Teď nás v úterý čeká v Mol Cupu Benešov, tak bych rád srdečně všechny pozval. Výkop je v 18 hodin.“


SK Otava Katovice – FC Viktoria Mariánské Lázně 3:1 (2:1)

Góly: 1. Uher, 30. Repa, 84. Hnídek - 41. Nedbalý. Rozhodčí: Depeš – Beneš, Bednář. ŽK: 3:3 (Motl, L. Bálek, Sládek – Lukáš, Habart, Šácha). Diváků: 293.

Katovice: Švehla – Cibulka, Janoch, Kotrba, Motl – L. Bálek, Kahuj, Repa (72. Hnídek), D. Bálek (87. Sládek) – Požárek (88. Bartůněk), Uher.

Nejlepší hráči: celý tým.

Přemysl Šroub (trenér Katovic): „V utkání s Mariánkami jsme chtěli uspět a odčinit tak smolnou prohru z Mýta a jsem rád, že se nám to povedlo. Nebylo to však jednoduché. Bohužel jsme si to zkomplikovali sami. Vedli jsme 2:0, byli lepším týmem a neproměnili radu dalších stoprocentních šancí. Hostům se povedlo z jedné akce snížit a těsně před poločasem nastřelili břevno. Z jasného zápasu bylo drama a celý druhý poločas jsme se museli obávat o výsledek. Naštěstí jsme v závěru přidali třetí gól a zaslouženě vyhráli.“


TJ Sokol Lom - Český lev-Union Beroun 3:0 (1:0)

Góly: 36. a 76. Musiol, 90. (+2) J. Chotovinský. Rozhodčí: Milner - Bohata, Pekař. Delegát: Hnilička. ŽK: 2:3 (Tsolakis 2 – Novák, Lacina, Lhotka). ČK: 1:0 (67. Tsolakis). Diváků: 420.

Lom: Matoušek – Tsolakis, Slavík, J. Chotovinský, J. Rabiňák (80. K. Chotovinský) – M. Novák (85. Do Trung), Kučera, Pfeifer, Janů (90+1. Kosobud) – Neužil (85. Bosnyak), Musiol.

Nejlepší hráči: Musiol, Kučera.

Lukáš Zeman (asistent trenéra Lomu): „Nebyl to jednoduchý zápas, Beroun k nám přijel bránit a spoléhal na standardní situace. Bylo těžké se proti dobře bránícímu soupeři prosadit. Věděli jsme, že pokud budeme hrát trpělivě, tak naše šance na vstřelení branky přijde. První poločas se nám podařilo vstřelit gól Zbynďou Musiolem. Ve druhém poločase jsme chtěli pokračovat ve stejném výkonu. Komplikace přišla po dvaceti minutách, kdy byl vyloučen Tsolakis. Nám to paradoxně ale pomohlo, protože Beroun vycítil šanci k vyrovnání, více otevřel hru a my jsme měli více prostoru při útočných akcích. V oslabení se nám podařilo vstřelit dva góly. Všechny hráče musím za výkon pochválit. Je super, že se nám i ve druhém zápase podařilo udržet nulu.“


FK Jindřichův Hradec 1910 – Tatran Sedlčany 2:1 (0:0)

Góly: 65. Votava, 90. Toman - 68. Čipera. Rozhodčí: Kožár - Pálek, Kříž. Delegát: Řezáč. Bez karet. Diváků: 150.

J. Hradec: Hulík - Šmíd, Koktavý, Nováček, Vaš (82. Völfel) – Mischnik (90. D. Cettl), Votava, Distel (74. Králíček), Janák – Strejček (90. Kubín), Toman.

Nejlepší hráči: celý tým.

Roman Lukáč (trenér J. Hradce): „V první půli jsme byli aktivnější a vytvořili si tlak na soupeřově polovině, ale neproměnili jsme spoustu šancí. V druhé půlce jsme v tlaku pokračovali a konečně se nám podařilo vsítit branku. Hosté pak, jak již to bývá, zvýšili aktivitu a po naší hrubce vyrovnali. Nám se v samém závěru povedl rychlý protiútok a strhli jsme vedení na svou stranu. Myslím si, že vítězství bylo zasloužené.“


Ostatní výsledky

FK Robstav Přeštice - FC Rokycany 1:1 (1:0), 29. Beránek - 85. Kramer.

SK SENCO Doubravka - SK Petřín Plzeň 1:1 (1:0), 2. Světlík - 63. Vodrážka.

SK Klatovy 1898 - TJ Slavoj Mýto 3:0 (0:0), 70. Presl, 76. Rajtmajer, 82. Mészáros.

Napsal(a) Redakce | Foto Stanislav Hladík