Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Divize: Rezerva Dynama přejela Cheb, úvodní porážku odčinily i Katovice

 
neděle, 8. srpna 2021, 16:35

Jihočeský kraj – Celky Lomu a Soběslavi zůstávají i po druhém kole bez bodové ztráty. Předchozí venkovní výhry potvrdily na domácí hřišti. Soběslavi si poradila rozdílem tří gólů s Hořovicemi, Lom po trefě v nastavení dosáhl stejného skóre. Béčko černobílých jasně přehrálo hraničáře z dalekého Chebu, Katovicemi nakročily k zisku tří bodů Uherovým gólem v 1. minutě. Potěšily divácké návštěvy. Stoprocentní domácí bilanci završil J. Hradec. U Vajgaru zdolal zásluhou Tomana v 90. minutě Sedlčany.

Po překvapivé porážce v Klatovech si stoupl mezi tyče béčka Dynama Janáček, kapitánskou pásku navlékl sám Kladrubský. Budějovičtí sice měli územní převahu, ale do šancí se nedostávali. Až hrubá chyba chebského brankáře a pohotovost Jana Malechy stály za vedoucím gólem. Nepovedený výkop hostující jedničky poslal téměř ze středového kruhu do opuštěné branky. Po brejku a skvělé přihrávce Malechy na Jana Vítovce, který dopravil míč do prázdné branky, už to bylo 2:0. Favorit po změně stran přidal další zásahy. Trefili se zblízka dorážející pendlové Jonáš Vais a Emmanuel Tolno. Na „bůra“ završil v nastavení přesnou střelou mezi obránci střídající Jakub Pařízek. „Po přestávce se obrazy hry nezměnil a zaslouženě jsme získali tři body,“ řekl Jihočeskému fotbalu kouč rezervy Jindřich Tichai.

Katovice šly do domácí premiéry s „Mariánkami“ s jasným cílem bodovat. Neuběhla ani první minuta a Vladimír Uher zaskočil nejen brankáře, ale i kameramana, který super rychlý gól nezachytil. Západočeši se prezentovali slušným výkonem, ve středu přivítají v rámci 1. kola MOL Cupu třetiligový Písek, a ani po druhé brance domácího Michala Repy, který levačkou za vápnem pálil přesně k levé tyči, nic nezabalili. Těsně před odchodem do šaten snížili kanonýrem Nedbalým a vzápětí měli jedinečnou možnost vyrovnat, ale zblízka zcela osamocený hráč nastřelil hlavou jen břevno Švehlovy branky. Katovičtí neproměnili celou řadu šancí, uklidnění přinesl až brejk do otevřené obrany šest minut před koncem a premiérový gól novice Tomáše Hnídka.

Hořovice držely na soběslavské půdě bezgólový stav více než půl hodiny, ale nakonec odjížděly domů s třígólovým přídělem. „Byl to trpělivý a zodpovědný výkon celého týmu,“ podotkl vedoucí týmu Spartaku Michal Lemberka. Z velké převahy vytěžila Soběslav jen jediný gól, který zařídil Filip Vaněk, který z brankové čáry zakončil výstavní akci ze vzduchu. „Do druhé půle hosté vstoupili velmi aktivně, avšak díky bohu to k vyrovnání nevedlo. Nám se podařilo využít protiútok, čímž se hra uklidnila a pak jsme po standardní situaci uzavřeli skóre zápasu,“ popsal průběh druhé půle Lemberka. Novic Tadeáš Hájek z rychlého protiútoku chladnokrevně loboval brankáře a zakrátko obránce Vojtěch Zeman povedenou ranou z vápna zvýšil na 3:0. Spartakovce čeká v týdnu náročný program. Už v úterý hostí v poháru Benešov (18) a k páteční předehrávce jedou do Plzně k souboji s Petřínem (18).

Povinná výhra Lomu se nerodila vůbec lehce. Beroun poctivě bránil a domácí se nemohli přes zhuštěnou obranu prosadit. Po Novákově přihrávce uklízel míč do branky Musiol, ale na konci poločasu nastřelili hosté tyč Matouškovy branky. Po hodině hry si během čtyř minut vykoledoval dvě žluté karty kyperský obránce Tsolakise a Beroun vycítil šanci. „Paradoxně nám pomohlo vyloučení Tsolakise, protože Beroun otevřel hru a my jsme měli vepředu víc prostoru a ze dvou standardek skórovali,“ uvedl kouč Marek Císař. Zbyněk Musiol přidal druhou branku, v nastavení pečetil po rohu stoper Jan Chotovinský. „V deseti jsme pak hráli víc uvolněně,“ dodal po druhé výhře s čistým kontem Císař.

Jako poslední vstoupili do druhého kola hradečtí fotbalisté. Po těsné porážce v Berouně hostili dalšího vyrovnaného protivníka. Více než hodinu svítil na ukazateli skóre stav 0:0, než se opět prosadil kapitán Filip Votava. Jenže sotva se svěřenci trenéra Romana Lukáče doradovali, Středočechům vyšlo střídání a čerstvý Čipera, který byl na trávníku sotva tři minuty, vyrovnal na 1:1. Hradečtí hrozili na těžkém terénu především ze standardních situací, ale také druhý gól zaznamenali z rychlého protiútoku. Když už se zdálo, že se budou body dělit, proměnil brejk ve tři body rychlík Martin Toman. Sedlčany podruhé smolně prohrály s jihočeským soupeřem. Do třetice hostí ve středu v poháru Táborsko (18). V neděli o pouti pak suverénní Lom.

Výsledky 2. kola divize A

SK Dynamo Č. Budějovice B – FK Hvězda Cheb 5:0 (2:0)

Góly: 15. Malecha, 26. Vítovec, 63. Vais, 80. Tolno, 90 (+1). Pařízek.
Rozhodčí: Švorc - Fišer, Hrivík. Delegát: Gotthard. ŽK: 0:3 (Hucl, Janda, Anděl). Diváků: 250.

FK Spartak Soběslav – SK Hořovice 3:0 (1:0)

Góly: 37. Vaněk, 67. Hájek, 78. Zeman.
Rozhodčí: Ježek - Cichra, Bočok. Delegát: Chlaň. ŽK: 1:3 (Boucník – Smetana, Kuška, Pyšek). Diváků: 278.

SK Otava Katovice – FC Viktoria Mariánské Lázně 3:1 (2:1)

Góly: 1. Uher, 30. Repa, 84. Hnídek - 41. Nedbalý.
Rozhodčí: Depeš – Beneš, Bednář. ŽK: 3:3 (Motl, L. Bálek, Sládek – Lukáš, Habart, Šácha). Diváků: 293.

TJ Sokol Lom - Český lev-Union Beroun 3:0 (1:0)

Góly: 36. a 76. Musiol, 90. (+2) J. Chotovinský.
Rozhodčí: Milner - Bohata, Pekař. Delegát: Hnilička. ŽK: 1:3 (Tsolakis – Novák, Lacina, Lhotka). ČK: 1:0 (67. Tsolakis). Diváků: 420.

FK Jindřichův Hradec 1910 – Tatran Sedlčany 2:1 (0:0)

Góly: 65. Votava, 90. Toman - 68. Čipera.
Rozhodčí: Kožár - Pálek, Kříž. Delegát: Řezáč. Bez karet. Diváků: 150.

Napsal(a) Redakce | Foto Ján Honza, Daniel Pekař, SK Otava Katovice