Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Béčko Dynama prahne po třetí lize. Postup má režírovat Kladrubský

 
pátek, 30. července 2021, 16:36

České Budějovice - Mezi postupové adepty se otevřeně hlásí rezerva českobudějovického Dynama. V kádru nezůstal kámen na kameni. Nastupující mladíci z Akademie v čele s hrajícím trenérem Jiřím Kladrubským mají v plánu vybojovat třetí ligu. „Jedním z cílů do sezony je postup do ČFL,“ přiznává kormidelník Jindřich Tichai.

V letní přípravě se nově utvořené mužstvo černobílých prezentovalo kladnými výsledky a pohlednou hrou. „S přípravou jsme spokojeni, máme výborné podmínky. Stoprocentní účast je u nás samozřejmostí. Z odehraných zápasů jsme prohráli jen s druholigovým Táborskem,“ rekapituluje červencové snažení kouč Tichai.

Osazenstvo v kabině divizního béčka se výrazně změnilo. „Kádr prošel zásadní proměnou,“ hlásí Tichai. „Odešlo 12 hráčů, mj. Matoušek do Táborska a Kalousek do Písku), ostatní do nižších soutěží.  Z příchodů hlavně nadějní hráči ročníku 2002 z Akademie a největší posilou je hrající trenér Jirka Kladrubský,“ těší hlavního trenéra, že může využít zkušeností bývalého kapitána A-týmu přímo na hřišti.

V bezgólové generálce na Složišti s třetiligovým Pískem zůstal Kladrubský jen na střídačce a užíval si novou trenérskou roli. Z hostování z Písku se vrátil Pařízek, který ve středu zálohy odvedl velké penzum práce a prokázal, že bude také patřit mezi lídry mužstva. V brance se prostřídali Kerl s Janáčkem. Útok táhli pendl Tolno a testovaný Meissa Diop. Tým naopak v týdnu opustili 19letí Pravda a Pineau, kteří zamířili na hostování do Písku. Schönbauer žádá o přestup do Jankova.

Dravé mládí bude hlavně sbírat zkušenosti. V přátelských duelech se ukázaly plusy a mínusy. „Zmíním obrovskou pracovitost a velký potenciál mladého týmu, ale i problémy v zakončení,“ jmenuje Tichai, který má do nové divizní sezony několik úkolů. „Hrát pohledný fotbal, vychovat hráče pro profesionální fotbal a postoupit do ČFL,“ uvádí před startem v Klatovech a těší se na zápasový kolotoč o body. „Těším se hodně, trénování bez zápasu je divné,“ naráží na uplynulou dobu covidovou.

Soupiska Dynama ČB B

Brankáři: Martin Janáček

Obránci: Lukáš Kočí, Michal Němeček, Václav Bízek, Jiří Kladrubský, Jan Matuška

Záložníci: Jakub Pařízek, Lukáš Perina, Robin Polanský, Adam Bouguetouta, Jan Česák, Tadeáš Bečvář, Jan Malecha

Útočníci: Jan Vítovec, David Šestauber

Realizační tým:
Trenér:
Jindřich Tichai. Asistent trenéra (hrající): Jiří Kladrubský. Vedoucí mužstva: Jaroslav Kalousek.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle