Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Smírná partie Lomu v Humpolci

 
pátek, 16. července 2021, 17:24

Další přípravný duel mají za sebou fotbalisté Lomu. Ve středu večer změřili síly s divizním Humpolcem na hřišti soupeře.

„Hrálo se na mnohem větším placu, než na jakém trénujeme doma v Lomu, takže to byl trochu jiný fotbal,“ popisuje kouč Lomu Marek Císař. Těžko říct, komu větší hřiště vyhovovalo více, neboť utkání nakonec skončilo smírem 1:1.

První poločas lépe zvládli Jihočeši. Do kabin šel Lom s nejtěsnějším vedením, když o jedinou přesnou trefu první půle se postaral stoper Jan Chotovinský, který se prosadil po rohovém kopu. „Honza často chodí při podobných situacích do vápna, protože je výborný hlavičkář. Tentokrát se prosadil nohou poté, co míč propadl na zadní tyč a on ho doklepl do brány,“ vylíčil trenér gólovou situaci.

Pojišťovací trefu mohl přidat hlavou Musiol, pověst kanonýra však nepotvrdil. „Byla to šance, jaká by se asi měla proměňovat. Jinak v první půli jsme hráli aktivně a řekl bych, že jsme byli lepším týmem,“ pochvaloval si o pauze Marek Císař.

Po přestávce se hra vyrovnala. Na obou stranách však bylo k vidění minimum šancí. Jednu z nich se ale podařilo domácím proměnit. „Chybovali jsme uprostřed hřiště a hráč soupeře šel sám na brankáře,“ rozhodí bezradně rukama Císař.

Další gól již nepadl a duel mezi Humpolcem a Lomem tak skončil nerozhodně. „Byla to dobrá příprava. Na hezkém hřišti jsme si zahráli s kvalitním soupeřem,“ zhodnotil zápas na Vysočině trenér Císař.

Další přípravné utkání odehraje Sokol Lom tuto sobotu v Táboře na hřišti Viktorie proti Čimelicím. Hraje se od 10.30 hodin.

AFC Humpolec – Sokol Lom 1:1 (0:1)

Branka: J. Chotovinský.

Sestava Lomu: Matoušek – K. Chotovinský, Kosobud, J. Chotovinský (46. M. Rabiňák), J. Rabiňák – Novák (46. Bosnyak), Kučera, Grobár, Neužil – Pfeifer, Musiol.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle