Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Písek splnil roli favorita, Lom porazil 4:0

 
sobota, 10. července 2021, 20:12

V pátečním podvečeru se na píseckém stadionu v rámci letní přípravy střetl domácí FC Písek (ČFL) se Sokolem Lom (divize).

Na rozdíl od předchozího zápasu proti Hradci Králové měl trenér Písku Milan Nousek k dispozici téměř kompletní kádr. V utkání protočil dvaadvacet hráčů a vyzkoušel tři gólmany. Hostující trenér Marek Císař si zase z Táborska vypůjčil Tsolakise a ruského útočníka Pavlova.

Silná písecká sestava byla od začátku lepším týmem, i když v první půli ještě držel divizní Lom s favorizovaným Pískem krok. Ve 20. minutě však hostující obrana chybovala, do otevřené obrany Lomu si naběhl novic Kalousek a svou premiérovou trefou otevřel účet zápasu. Po dalším kiksu v zadních řadách divizního celku zvýšil na začátku druhé půle Voráček na 2:0.

Po hodině hry poslal kouč Nousek na hřiště šestici běhavých mladíků a Lom odpadl. Písečtí možná neměli na kopačkách míč častěji, herní situace ale dokázali řešit lépe a Sigmund se Stejskalem pak v rozmezí dvou minut navýšili skóre na 4:0. Až za tohoto stavu mohli skórovat i hosté, Jan Chotovinský však ve velké šanci míč do sítě nedostal.

Milan Nousek ml. (trenér Písku): „Odehráli jsme celkem slušný zápas, stále jsme ale na začátku přípravy a pořád je co zlepšovat. Se čtyřmi vstřelenými góly a nulou vzadu panuje spokojenost. Je však třeba pracovat dál, protože proti některým soupeřům z ČFL by podobný výkon stačit nemusel. V tomto zápase se ale projevila naše lepší fyzická připravenost.“

Marek Císař (trenér Lomu): „První poločas nebyl z naší strany vůbec špatný, bohužel jsme ale po naší hrubé chybě dostali gól. I druhou branku na začátku druhého poločasu jsme soupeři prakticky darovali. Písek byl nicméně jasně lepší a vyhrál zaslouženě. Z prohry si však neděláme těžkou hlavu. Bylo to naše první utkání a svůj účel splnilo.“

FC Písek – Sokol Lom 4:0 (1:0)

Góly: 20. Kalousek, 48. Voráček, 75. Sigmund, 77. Stejskal.

Písek: Satrapa (30. Pícha, 60. Lalák) – Sajtl (60. Přibyl), Běloušek, Mařík (46. V. Kulík), Kotrba (46. Vojta) - K. Kulík (46. Velek), Volf (60. Kortan) – Kalousek (60. Stejskal), Koreš (60. Bílý), Hrachovec (46. Sigmund) – Voráček (60. Petr).

Lom: Matoušek – Tsolakis (60. K. Chotovinský), Kosobud (70. Bosnyak), J. Chotovinský, J. Rabiňák - Novák, Slavík, Kučera, Grobár (75. M. Rabiňák) – Neužil, Pavlov.

 
 
Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle