Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Děláme to, co všichni ostatní. Hráči se připravují individuálně, říká trenér Soběslavi Hajič

 
čtvrtek, 21. ledna 2021, 17:53

Soběslav – Koronavirus vystavil neprofesionálnímu fotbalu vloni v říjnu stopku a ta platí i nyní, kdy se měla ve většině klubů naplno rozběhnout zimní příprava. Společné tréninky nemohli zahájit ani v Soběslavi.

„Přece se nemůže nic dělat, tak nemůžu říct, že trénujeme. Vždyť by nás mohli zavřít,“ smál se trenér fotbalistů Soběslavi Radek Hajič, a potvrdil tím, že i v Soběslavi vládní nařízení dodržují. „Děláme to, co všichni ostatní. Hráči se připravují individuálně podle svých možností. Nic jiného dělat nelze,“ dodává už vážně Hajič.

Také on je v nejistotě a nedovede si moc představit, že by se divize mohla za tři týdny rozběhnout. „Pokud by začala bez předchozího tréninku, neměli bychom během dvou týdnů s kým hrát. V zimě by docházelo ke svalovým zraněním,“ upozorňuje kouč. Tím se ovšem nechce vymlouvat, protože ví, že stejné podmínky mají i všichni ostatní soupeři.

Kormidelník Spartaku spíš očekává, že hrát se začne až v březnu a tím pádem se stihne dohrát akorát podzim. „Nedalo by se pak hovořit o regulérnosti soutěže, ale nevím, jak jinak to udělat. Nezávidím těm, kteří o tom rozhodují,“ krčí rameny trenér. Start soutěží je pro něj v nedohlednu.

Na podzim Hajič dokonce uvažoval i o rezignaci. „U mužstva už jsem skoro deset let a po prohře v Mariánských Lázních jsem o tom vážně uvažoval. Šlo o třetí porážku v řadě. Do Mariánek jsme navíc odjížděli jen s jedním náhradníkem, hrálo se bez diváků a všechno to na mě dolehlo. Nakonec jsem ale zůstal a pokračuji dál,“ potvrzuje Radek Hajič.

Soběslavský kouč ujišťuje, že ať se divize rozběhne kdykoliv, jeho tým bude připraven. Přeje si hlavně, aby se život vrátil co nejdříve do normálu. Nejenom kvůli fotbalu. Tento rok slaví Spartak sté výročí založení klubu a v Soběslavi jsou optimisté, že alespoň oslavy této události jim koronavirus nepřekazí a v létě si budou moci důležitý milník připomenout.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama