Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Obdivuhodná série Katovic skončila v Soběslavi, béčko Dynama vyhořelo v penaltách

 
neděle, 20. září 2020, 20:46

Čechy – Další plodný víkend prožila jihočeská mužstva v divizní skupině A. Získala devět bodů. Jindřichův Hradec je v laufu. Gólem v závěru bodoval na půdě posledního Chebu a třízápasovou šňůrou se vyhoupl na šesté místo. Nováček Lom si vystřílel dva body po penaltách v Plzni s Petřínem, naopak v rozstřelu totálně selhali po první bodové ztrátě v „Mariánkách“ hráči rezervy Dynama, kteří neproměnili ani jeden pokutový kop! Soběslav ukončila třináct zápasů trvající neporazitelnost Katovic, když v regionálním derby zvítězila na domácím stadionu 4:1. Stínem jsou tři červené karty v závěrečných minutách.

Cenné dva body si z Plzně přivezli fotbalisté Lomu, byť se museli obejít bez Šimáka, Neužila a Kosobuda. Už v 5. minutě sice prohrávali, ale pak se dvakrát prosadil v útoku zaskakující Filip Vysušil. Další dvě velké šance k pojištění náskok nováček zahodil a trest přišel deset minut před koncem po zbytečném vyloučení Vysušila, když Plzeňané po standardce vyrovnali. Lom poprvé v historii zahrával penalty a brankář Matoušek tři kryl, zatímco na lomské straně proměnili Novák, Slavík a Kadlec, nedal jen Grobár. „Body získané venku se počítají,“ radoval se trenér Marek Císař po dvoubodové výhře na penalty.

Doposud suverénní béčko Dynama mělo v Mariánských Lázních k dispozici pendly Ledeckého a Jánošíka, ale proti domácí obraně se dlouho nemohlo prosadit. Stav se změnil až po faulu Kočího na domácího Brauna, který potrestal z penalty Nedbalý. Dynamo odpovědělo ihned po rozehrání. Rychlou akci a centr Kalouska zakončil hlavou Matoušek, který vsítil svůj pátý gól. Pak se během dvou minut vykartoval Červený a hosté dohrávali v oslabení. V penaltovém rozstřelu zářil domácí brankář Šmejkal, který zlikvidoval všechny čtyři penalty černobílých (Matoušek, Kalousek, Strejček, Kočí)! „Bodová ztráta nás mrzí. Soupeř byl určitě k poražení, ale dojeli jsme na neproměňování šancí,“ uvedl na klubovém webu kouč Jindřich Tichai.

Vloni obdržely Katovice v Soběslavi debakl 1:6, po němž skončil trenér Roman Malý. Ani po roce se Katovickým nedařilo v derby se Spartakem o nic lépe, byť dlouho sváděli souboje s výtečným brankářem Kuníkem a výsledek byl ještě čtvrt hodiny před koncem na vážkách. „Prohráli jsme i přes naši trvalou převahu. Udělali jsme bohužel individuální chyby a domácí vytěžili z minima maximum. Zachytal jim navíc výborně brankář Kuník. Když se to všechno sečte, byla z toho první prohra v sezoně,“ mrzelo trenéra Přemysla Šrouba. Po dvou Vaňkových gólech snížil do přestávky Kadula a vrátil hosty do hry. „Katovice mají v kádru několik kvalitních hráčů, byly častěji na míči, my naopak hráli velice účelně a takticky,“ řekl domácí kormidelník Radek Hajič, jemuž vyšel tah s přesunutím Vaňka do útoku. Třetí gól Kutnera rozhodl. „Ve druhé půli nám Katovice několikrát zatopily, hlavně Kadulou, ale Kuník nás podržel. V závěru jsme si výsledek pohlídali a připsali důležité tři body,“ dodal Hajič.

Na umělém trávníku poslední Hvězdy Cheb svítil bezgólový stav do 51. minuty. Pak podnikli Hradečtí rychlý kontr do otevřené obrany, Toman střílel z rohu vápna na zadní tyč, kde se míč odrazil od vracejícího se obránce Jandy do branky. Ještě veseleji bylo v táboře Hradce v 63. minutě, kdy se důrazem prosadil na křídle Toman, nacentroval před branku a ghanský útočník Darkeh hlavou ukončil své čekání na první gól. Domácí Janda se za tři minuty zapsal do střelecké listiny i na druhé straně, když pohotově střílel přesně k tyči a vrátil Hvězdu zpět do zápasu. Ta se ve finiši dočkala vyrovnání střídajícím Benešem, když prostřelil z úhlu Hulíka. Když už vše směřovalo k penaltovému rozstřelu, skórovali v čase 92:45 hosté potřetí Cechem a po rozehrání zazněl poslední hvizd. Pro hosty cenné a šťastné vítězství, Západočeši zůstávají s nulou na kontě.


Výsledky 5. kola divize A


SK Petřín Plzeň - TJ Sokol Lom 2:2 (1:2), penalty 2:3

Góly: 5. Provod, 81. Zoubek - 19. a 38. Vysušil. Rozhodčí: Kastl - Cihlář, Mudra. Delegát: Vrzal. ŽK: 2:5 (Heller, Lisý – Vysušil 2, J. Chotovinský, M. Novák. Do Trung). ČK: 0:1 (80. Vysušil). Diváků: 150.

Lom: Matoušek – Kadlec, J. Chotovinský, Smetana, J. Rabiňák – Do Trung (85. M. Rabiňák), Slavík, Grobár, Janů (77. Trantýr) – M. Novák, Vysušil. Trenér: Císař.

FC Viktoria Mariánské Lázně - SK Dynamo Č. Budějovice B 1:1 (0:0), penalty 2:0

Góly: 66. Nedbalý - 67. Matoušek. Rozhodčí: Štefan - Ježek, Nehasil. Delegát: Pešek. ŽK: 4:3 (Šácha, Braun, Ruda, Kořistka – Červený 2, Kočí). ČK: 0:1 (78. Červený). Diváků: 180.

Dynamo B: Kerl - Krejčí, Kočí, Matuška (16. Šestauber), Krejčí - Malecha, Červený, Kalousek, Jánošík - Ledecký (51. Strejček). Trenér: Tichai.

FK Spartak Soběslav – SK Otava Katovice 4:1 (2:1)

Góly: 26. a 28. Vaněk, 77. Kutner, 91. (pen.) Svoboda - 41. Kadula. Rozhodčí: Šiška - Langmajer, Hrkal. Delegát: Walter. ŽK: 0:4 (Tušer 2, Chylík, Kahuj). ČK: 0:1 (90. Tušer). Diváků: 366.

Soběslav: Kuník – Podráský (90. Suda), Boháč, Maršík, Pavlík – Říha (46. Rubick), Bouchal, Hromada (82. Svoboda), Mrúz (87. Pokorný) – Kutner, Vaněk. Trenér: Hajič.

Katovice: Švehla - Cibulka, Janoch, Tušer, Chylík (46. D. Bálek) - Repa, Kahuj, Kotrba, L. Bálek - Kadula, Uher (46. Požárek). Trenér: Šroub.

FK Hvězda Cheb – FK Jindřichův Hradec 1910 2:3 (0:0)

Góly: 66. Janda, 83. Beneš - 51. Janda (vlastní), 63. Darkeh, 93. Cech. Rozhodčí: Kožár - Štrincl, Jati. Delegát: Harmady. ŽK: 2:0 (Janda, Netrval). Diváků: 200.

J. Hradec: Hulík (91. T. Cettl) - Blažek, Votava, Amaglo - Janák, Cech, Mischnik (91. Nováček), Jindra, Völfel (76. Laszák) - Darkeh, Toman. Trenér: Lukáč.


Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle, Daniel Pekař
 


 
Reklama