Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Ani napočtvrté nevyšly Katovicím penalty. Převaha nebyla Lomu nic platná

 
úterý, 8. září 2020, 23:09

Čechy – Ani třetí divizní víkend nepoznalo béčko českobudějovického Dynama hořkost porážky. Do Mýta se vyzbrojilo půltuctem pendlů a i přes nesehranost mužstva splnilo očekávání. Do třetice uhrálo výsledek 2:0 a stále drží čisté konto. Katovice měly blízko k vítězství v Rokycanech, ale pojistku náskoku nepřidaly a v poslední minutě inkasovaly počtvrté. Místo tří bodů byl jen jeden. V penaltách selhali dva katovičtí hráči. Soběslav bodovala i ve druhém derby. Výborná návštěva 588 fanoušků viděla výhru spartakovců s okresním rivalem Lomem, který poprvé ztratil. Pevná obrana Jindřichova Hradce odolala nájezdům domácích Hořovic a udržela těsný náskok.

FAKTA A OHLASY ZE 3. KOLA DIVIZE A  


FC Rokycany – SK Otava Katovice 4:4 (2:2), penalty 4:2

Góly: 29. Debellis, 31., 64. a 90. Procházka - 40. Tušer, 42. Repa, 53. L. Bálek, 71. Požárek. Rozhodčí: Lafek - Vyhnanovský, Dohnal. Delegát: Pešek. ŽK: 0:2 (Kadula, Koutský). Diváků: 200.

Katovice: Švehla - Chylík (66. Koutský), Janoch, Tušer, Cibulka - Repa, Kahuj, Kotrba (79. D. Bálek), L. Bálek- Kadula, Uher (67. Požárek).

Nejlepší hráči: Cibulka, Kahuj.

Přemysl Šroub, trenér Katovic: „V Rokycanech jsme sehráli další skvělý pro oko diváka lahodící zápas. Od začátku jsme byli lepším týmem a dobře jsme kombinovali na polovině domácích. Po půlhodině hry jsme však udělali dvě chyby v defenzivě a prohrávali jsme 2:0. V tu chvíli bych asi konečnou remízu bral všemi deseti. Naštěstí jsme se semkli a dál pokračovali v dobré hře. Ještě do poločasu se nám podařilo zásluhou Tušera a Repy vyrovnat. Do druhé půle jsme doslova vletěli a po pěkné individuální akci nás do vedení dostal Bálek. Poté měl tutovku Jindra Kadula, gólman ho však bohužel vychytal. Rokycany po závaru znovu srovnaly, vedení nám ale vrátil Požárek. Zdálo se, že bláznivý zápas už zvládneme, v 90. minutě ale přišel dlouhý aut do našeho vápna a volný hráč na zadní tyči vyrovnal. Přesto musím naše hráče pochválit, odehráli výborný zápas. K penaltám se ani vyjadřovat nebudu, prostě nám nejdou.“


SK Hořovice – FK Jindřichův Hradec 1910 0:1 (0:1)

Gól: 21. Toman. Rozhodčí: Šob - Tryzna, Haleš. Delegát: Paták. ŽK: 1:2 (Balvín – Toman, D. Cettl). Diváků: 156.

J. Hradec: Hulík – Blažek, F. Votava, Amaglo – Mischnik (90. Nováček), Cech, Škoda (90. Laszák), Janák (82. Völfel), Jindra (82. D. Cettl) – Darkeh, Toman (85. Princ).

Nejlepší hráči: celý tým.

Roman Lukáč, trenér J. Hradce: „Přečkali jsme úvodní tlak soupeře a zhruba od desáté minuty jsme hru vyrovnali. V 21. minutě jsme pak dokázali vstřelit jedinou branku utkání, která znamenala naše vítězství. Hořovice ještě v první půli přeskládaly své řady a začaly hrát na větší riziko. My jsme je ale do žádných větších šancí nepouštěli a zaslouženě jsme vyhráli.“


FK Spartak Soběslav - TJ Sokol Lom 2:0 (1:0)

Góly: 45. Pavlík, 54. Vaněk. Rozhodčí: Šálková - Cihlář, Mazanec. Delegát: Holý. ŽK: 3:0 (Vaněk, Duchoň, Rubick). ČK: 1:0 (72. T. Mazouch). Diváků: 588.

Soběslav: Duchoň - Podráský, Boháč, Zeman (40. Žalda), Maršík – Vaněk (85. Mrúz), Bouchal, Kutner, Pavlík (85. Svoboda) - Říha (70. Rubick) - T. Mazouch.

Lom: Matoušek - K. Chotovinský (83. M. Rabiňák), Kosobud (83. Voneš), J. Chotovinský, Smetana - M. Novák, Slavík, Šimák (72. Janů), Grobár, J. Rabiňák (61. Neužil) – Trantýr (46. Do Trung).

Nejlepší hráči: celý tým – Šimák.

Radek Hajič, trenér Soběslavi: „Řekl bych, že to byl jeden z vrcholů pro většinu hráčů i pro mě. Hrát před více jak šesti sty diváky je něco fantastického. No a výhra v derby nad Lomem je takovou třešničkou na dortu. Myslím, že jsme byli na zkušeného soupeře dobře připraveni. Byli jsme oslabeni kvůli absenci několika hráčů, kluci však přesně splnili stanovenou taktiku, a to se vyplatilo. Za celý zápas jsme soupeře nepustili do vyložené šance a trpělivě jsme čekali na jeho chyby. Gólově se prosadil na konci prvního poločasu mladý Pavlík po centru Vaňka. Druhý gól přidal sám Filip Vaněk z nepřímého kopu po nedorozumění hostujícího stopera s brankářem. Výsledek jsme si už pak víceméně v klidu pohlídali, byť od 70. minuty jsme hráli bez vyloučeného Mazoucha. Pro mě vyloučeného trochu nepochopitelně na popud pomezního rozhodčího. Bohužel kromě Mazoucha jsme přišli i o zraněného Zemana, takže budeme rádi, když do Přeštic dáme dohromady aspoň dvanáct lidí.“

Lukáš Zeman, asistent trenéra Lomu: „Utkání jsme si prohráli sami. Byli jsme sice fotbalovější, ale za celý zápas jsme vystřelili pouze dvakrát na bránu soupeře. První gól jsme obdrželi minutu před poločasem, což si myslím, že bylo rozhodující. Soběslav druhou půli dobře bránila a my jsme si s tím nedokázali poradit. Porážka mě mrzí, protože si myslím, že jsme nebyli horším týmem a chtěli jsme v Soběslavi bodovat.“


TJ Slavoj Mýto - SK Dynamo Č. Budějovice B 0:2 (0:1)

Góly: 43. Čolić, 47. Matoušek. Rozhodčí: Šlajs - Duda, Fencl. Delegát: Kindl. ŽK: 0:2 (Valenta, Strejček). Diváků: 250.

Dynamo B: Janáček - Čolič, Kočí, Matuška, Kopečný - Malecha, Valenta (89. Sypal), Červený (82. Krejčí), Ekpai (72. Kalousek) - Bassey (89. Strejček), Matoušek.

Nejlepší hráči: celý tým.

Jindřich Tichai, trenér Dynama B: „Díky reprezentační pauze jsme využili několik hráčů z A týmu a ti byli velkou oporou. Výsledek 2:0 je zasloužený. Utkání jsme měli pod kontrolou a naši převahu jsme vyjádřili brankami v obou poločasech. Domácí hrozili jen ojediněle ze standardních situací. Vyhráli jsme zaslouženě a všechny hráče chválím za bezvadný přístup.“


Ostatní zápasy

SK Petřín Plzeň – Tatran Sedlčany 5:2 (1:2), 36. Bendl, 46. Šimáně, 57. Vohrna, 58. Provod, 88. Štefl - 18. Hašek, 21. D. Krůta.
FC Viktoria Mariánské Lázně – SK Klatovy 1898 0:0, penalty 3:4
FK Hvězda Cheb – SK Senco Doubravka 0:1 (0:0),
77. Světlík.
Český lev-Union Beroun - FK Robstav Přeštice 0:7 (0:4), 15. a 52. Mudra, 8. Šmídl, 17. Beránek, 30. Arzberger, 80. Kraml (pen.), 83. Pecháček.


S kým Jihočeši příště

Sobota 12.09.2020 10:15 Přeštice – Soběslav
Sobota 12.09.2020 10:30 Dynamo ČB B – Doubravka
Sobota 12.09.2020 16:30 Katovice – Beroun
Neděle 13.09.2020 16:00 Jindřichův Hradec – Petřín Plzeň
Neděle 13.09.2020 16:30 Lom - Hořovice


Napsal(a) Redakce | Foto FK J. Hradec 1910 (fb)