Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Karel Chotovinský před derby: Ať dorazí hodně fanoušků a hraje se kvalitní fotbal

 
pátek, 4. září 2020, 15:40

Lom – Když se dvaatřicetiletý obránce Karel Chotovinský loučil v létě 2019 po úspěšném působení v Soběslavi, určitě netušil, že se do divize ještě jednou vrátí a na stadion Spartaku přijede v barvách soupeře. Na tuhle skutečnost dojde v sobotním okresním derby Soběslavi s Lomem.

Jak se těšíte na sobotní derby v Soběslavi? Probíhá s bývalými spoluhráči nějaké hecování?
Určitě se těším, akorát co mám nějaké informace, tak je nějaká marodka v kádru Sobíku. Chtěl jsem, aby byli v plné sestavě a my také. Co se týče nějakého hecování, zatím nic neproběhlo. Hraje se o tři body a to je hlavní výhra pro všechny.

Čekal jste, že si ještě někdy zahrajete proti Spartaku?
Popravdě, nečekal. Ale na druhou stranu jsem ve Spartaku strávil krásné roky, takže se tam vždycky budu těšit. Na tamní působení nemám jedinou černou vzpomínku.

Do divize jste postoupil už se třetím klubem. V tomhle směru jste v kraji rekordman...
Nevím, jestli rekordman (smích), ale potřetí to skutečně je. Myslím, že poprvé to bylo v roce 2010 s táborským béčkem (tehdy Spartak Sezimovo Ústí B). Podruhé v roce 2017 se Soběslaví a teď s Lomem. Ale poprvé jsem si zahrál divizi až v právě v Soběslavi.

V obraně teď nastupujete se starším bratrem Honzou. Klape vám to. Zatím jste ze hry neinkasovali…
Jsem rád, že nám to klape. Splnilo se mi přání zahrát si bráchou. Ale řekl bych, že skvěle funguje celá obrana. Snad nám to vydrží co nejdéle.

To jste si asi neplánovali sejít se na závěr kariéry v Lomu.
Doufám, že moje kariera ještě pár let potrvá. U bráchy snad taky. Už když jsem byl v Soběslavi, chtěl jsem po předsedovi Marku Nývltovi, aby zkusil přivést bráchu, ale tehdy to nevyšlo. Odešel do Rakouska. Když jsem přestoupil do Lomu, tak jsem si říkal, že napodruhé by to vyjít mohlo. A vyšlo to. Brácha sice plánoval, že by už pomalu končil a šel by dohrát kariéru do Borotína, ale nakonec ještě oprášil kopačky a na nabídku Lomu kývnul. Samozřejmě jsem za to rád.

V létě přišlo do Lomu šest nových hráčů. Je ta změna znát i na trávníku? Jste oproti loňsku silnější?
Je dobře, že přišli noví hráči. Nikdo nemá místo jisté a všichni musí o svůj post bojovat. Myslím si, že jsme zkvalitnili i střídačku. Dřív bylo pár kluků na střídání, a když se někdo zranil, byl problém ho nahradit. Dneska máme na každý post náhradu nebo na postu může někdo kvalitně zaskočit.

Jak tipujete výsledek sobotního derby?
Tipuji, že vyhrajeme 1:0. Hlavně doufám, že dorazí hodně fanoušků a bude se hrát kvalitní fotbal.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Daniel Pekař