Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Rezerva černobílých uspěla i bez pendlů, Katovice odvezly z Mýta bod

 
středa, 26. srpna 2020, 09:18

Čechy – První kolo nového ročníku divize A mají jihočeské kluby úspěšně za sebou. Nasbíraly deset z patnácti možných bodů. Nebodoval a smolně prohrál jen J. Hradec. V jakých sestavách nastoupily a jak vystoupení hodnotí jednotliví trenéři, vám budeme pravidelně přinášet po celou sezonu. Začínáme dílem prvním.

FAKTA A OHLASY Z 1. KOLA DIVIZE A  


Český lev–Union Beroun – FK Jindřichův Hradec 1910 2:1 (1:1)

Góly: 20. Krůta, 83. vlastní (Amaglo) – 14. Toman. Rozhodčí: Cihlář - Kubec, Langmajer. Delegát: Vlk. ŽK: 1:2 (Sklenář – Jindra, Škoda). Diváků: 80.

J. Hradec: Hulík - Völfel (38. Škoda), Amaglo, Votava, Laszák (81. Princ) - Kubín (40. Blažek), Jindra, Cech (81. D. Cettl), Janák - Darkeh, Toman.

Nejlepší hráč: Votava, Amaglo

Roman Lukáč, trenér J. Hradce: „Zápas jsme si prohráli sami, když jsme po prvním vyrovnaném poločasu, nedokázali ve druhém proměnit čtyři jasné gólovky. To už jsme byli lepším týmem, domácí nepouštěli do nebezpečných situací, ovšem před koncem jsme si dali velmi nešťastnou vlastní branku. Pro mě je to ztráta bodů.“


FK Spartak Soběslav – Tatran Sedlčany 5:2 (1:0)

Góly: 26. (11) Zeman, 63. M. Mazouch, 69. T. Mazouch, 75. Pavlík, 86. Bouchal - 55. a 62. Krůta. Rozhodčí: Vrchota - Hrkal, Koranda. Delegát: Harmady. ŽK: 2:2 (Boháč, Kutner - Dřevojan, Brotánek). Diváků: 260.

Soběslav: Duchoň – Pavlík, Boháč, Zeman, Hromada (71. Žalda) – Říha (60. Maršík), Bouchal, M. Mazouch (68. Rubick), Vaněk – Kutner – T. Mazouch.

Nejlepší hráči: Bouchal, Zeman

Radek Hajič, trenér Soběslavi: „První zápas nám herně vůbec nevyšel. Do 60. minuty jsme hráli bez pohybu, pomalu, bez chuti poprat se o dobrý výsledek. A když jsme darovali Sedlčanům dva góly, tak nám do smíchu moc nebylo. Naštěstí M. Mazouch brzy vyrovnal a pak už to byla jednoznačná partie. Gólů v síti soupeře nakonec mohlo být i víc, ale šance T. Mazoucha, Rubicka nebo Vaňka zůstaly už bez využití... V příštím zápase v Jindřichově Hradci ale musíme hrát daleko lépe.“


SK Klatovy 1898 - SK Dynamo Č. Budějovice B 0:2 (0:0)

Góly: 70. Matoušek, 79. Perina. Rozhodčí: Trska - Toman, Polena. Delegát: Skála. ŽK: 1:2 (Janda – Matoušek, Kočí). Diváků: 250.

Dynamo: Kerl - Matuška, Kočí, Mika, Schönbauer - Perina, Malecha (85. Šmíd), Kalousek (89. Martinec), Šestauber (75. Kortiš), Červený (89. Sypal) - Matoušek.

Nejlepší hráči: celý tým

Jindřich Tichai, trenér Dynama B: „Zápas jsme odehráli bez posil A týmu a mladí hráči se s prvním utkáním vypořádali dobře. Po celý zápas jsme si udržovali převahu a v druhé půli jsme ji vyjádřili i brankami Matouška a Periny. Soupeř měl jen jednu šanci, při níž nás podržel jistý brankář Kerl. Hráčům patří poděkování za taktický a bojovný výkon.“


FC Rokycany – Sokol Lom 1:2 (0:2)

Góly: 87. (11) Debellis - 22. Novák, 31. Neužil. Rozhodčí: Nehasil - Jati, Hoch. Delegát: Bláha. ŽK: 3:1 (Hereit, Procházka, Debellis – Slavík). Diváků: 170.

Lom: Matoušek – K. Chotovinský, J. Chotovinský, Kosobud, Vysušil – M. Novák, Grobár, Šimák (92. Trantýr), Slavík, J. Rabiňák – Neužil.

Nejlepší hráči: celý tým

Lukáš Zeman, asistent trenéra Lomu: „Zápas v Rokycanech se nám povedl nejen výsledkově, ale také herně. Podali jsme vynikající týmový výkon. Rokycany nakopávaly dlouhé míče za obranu, ale s tím jsme si bez problémů poradili. My jsme věděli, že když budeme hrát po zemi, budeme dávat balón rychle od nohy, tak můžeme uspět. Hráči si svoje úkoly plnili a díky tomu jsme si vyhrát. Nyní se potřebujeme připravit na další zápas doma s Berounem, abychom tři body z Rokycan potvrdili.“


Slavoj Mýto – SK Otava Katovice 1:1 (0:0), penalty 4:2

Góly: 52. vlastní (Chylík) - 50. Repa. Rozhodčí: Dohnal - Vnuk, Doubrava. Delegát: Krejčí. ŽK: 3:3 (Brož, Štych, Zajíček – Chylík, Janoch, D. Bálek). Diváků: 335.

Katovice: Švehla - Cibulka (86. Kotrba), T. Hajdušek, Tušer, Chylík – Repa (62. L. Bálek), Kahuj, Janoch, Pavlovič (79. D. Bálek) - Kadula, Uher (62. Požárek).

Nejlepší hráči: Švehla, Kadula

Přemysl Šroub, trenér Katovic: „Z Mýta vezeme bod a podle mého názoru je remíza spravedlivá. Hrálo se nahoru dolů a diváci se nenudili. Hráči se předháněli v zahazování šancí na obou stranách a vyznamenali se oba gólmani. My nastřelili tyč Pavlovičem a domácí břevno. Ve druhém poločase jsme se ujali vedení zásluhou Repy, ale bohužel za dvě minuty si Chylík srazil míč do vlastní branky. Oba tymy se hnaly za vítezstvím, ale skóre se neměnilo. V penaltách jsme úspěšní nebyli a tak máme bod. Nutno přiznat, že domácí mají výborný tým a já osobně hodnotím bod pozitivně. Teď budeme chtít doma porazit Mariánské Lázně.“


Ostatní výsledky

SK Petřín Plzeň – FK Union Cheb 2:1 (0:1), 71. Vohrna, 90. Klich - 34. Lisý (vlastní).
FC Viktoria Lázně – FK Robstav Přeštice 1:7 (1:2), 31. Nedbalý - 17., 60. a 68. Arzberger, 44. Kraml, 48. Šmídl, 73. Mudra, 78. Pecháček.
SK Hořovice – SK Senco Doubravka 2:3 (0:2), 63. Mach (pen.), 65. Bělohlávek - 20. Trojanec, 32. Patrovský, 81. Roubal.


S kým Jihočeši příště

Pátek 28. 8. 18:00 Katovice – M. Lázně
Sobota 29. 8. 14:00 Dynamo ČB B - Cheb
Neděle 30. 8. 2020 16:00 J. Hradec - Soběslav
Neděle 30. 8. 2020 17:00 Lom - Beroun


Napsal(a) Redakce | Foto TVcom.cz