Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Trenéři Staroba, Domin a Čech chválili všechny své hráče

 
čtvrtek, 13. dubna 2017, 11:15

Tři ze čtyř zápasů uplynulého kola divize zvládly jihočeské celky za tři body. Čížová si nevylepšila skóre na bezbodové Sušici, ale důležitější je zisk tří bodů. Příkladně bojovali Krumlovští v Klatovech, odkud odvezli mimořádně cenné vítězství. Jankovu přálo štěstí s favorizovaným Motorletem, který nepočítal u nováčka s první bodovou ztrátou na jaře. Roudné nezlomilo venkovní komplex (2 body) ani v přímém záchranářském střetnutí v Dobříši, kde po přestávce přenechalo aktivitu domácím a ti důrazem a bojovností otočili skóre.

VÝSLEDKY JIHOČECHŮ VE 20. KOLE DIVIZE A

Sokol Čížová – TJ Sušice 3:2 (1:1)

Goly: 11. Jirouš (pen.), 65. Polodna, 75. Zahrádka – 20. Skála, 63. Vrhel. Rozhodčí: Dujsík – Fojtík, Benedikt. Delegát: Peteřík. ŽK: 0:2 (Vichr, Skála). Diváků: 120.

Čížová: Satrapa – Zahrádka, Novák, Zikmund, Held – Polodna, Fenyk, Dvořák, Chytrý (75. Kočí) – Janda, Jirouš. Trenér Zdeněk Staroba.

Nejlepší hráči: celý tým.

Zdeněk Staroba, trenér Čížové: „Do desáté minuty jsme zahodili tři čtyři stoprocentní šance. Utkání se mohlo vyvíjet úplně jinak. Sice jsme se z penalty nakonec prosadili, ale bylo to komplikované. Hodně se na tom podepsala kvalita trávníku. Poslední Sušice přijela s mladým mužstvem, neměla co ztratit. Vyrovnávací gól jsme jí doslova darovali po naší chybě. Do přestávky jsme si vypracovali další příležitosti, avšak gól jsme nedali ani z brankové čáry. Nutno dodat, že sušický brankář podal nadstandardní výkon a měl i kus štěstí. To samé se opakovalo po přestávce. Hosté pouze bránili svou před šestnáctkou a pak jsme jim nabídli druhý polovlastní gól. Naštěstí jsme hned za chvilku vyrovnali a za deset minut se dočkali vítězného gólu. Nebylo to lehké utkání. To není žádné. Klukům nemůžu nic vytknout, bylo tam nasazení a zápas nakonec zvládli na tři body. Pochválit musím celý tým, že zvrátil nepříznivé skóre a šel za vítězstvím, i když se mu nedařilo v koncovce.“


SK Klatovy 1898 – FK Slavoj Č. Krumlov 0:1 (0:1)

Gól: 3. vlastní. Rozhodčí: Leška – Hádek, Cupl. Delegát: Sadovský. ŽK: 4:1 (Neckář). Diváků: 260.

Č. Krumlov: Votýpka – Švec, Dudák, Kabele, Mravec – Persán, Wagner, Novák, Tůma (75. Neckář) – Carda, Babka. Trenér Václav Domin.

Nejlepší hráči: celý tým.

Václav Domin, trenér Č. Krumlova: „Šli jsme do utkání s respektem a zkusili jsme od začátku hrát aktivní fotbal, což se nám vyplatilo. Rychlým vedoucím gólem jsme zaskočili domácí Klatovy a do poločasu jsme šli ještě třikrát sami na bránu. Až jsem se bál, jestli jsme neurazili všechny fotbalové svaté. Po přestávce měli převahu domácí, ale naše defenziva si poradila s agresivním pojetím Klatovských. V boji o záchranu jsme získali velmi cenné body. Druhou nulu za sebou udržel brankář Votýpka. Pochvalu zaslouží za příkladnou bojovnost všichni hráči.“


MFK Dobříš – Malše Roudné 2:1 (0:1)

Góly: 65. Maryška, 83. Šrain – 34. Růžička. Rozhodčí: Cihlář – Simbartl, Špindlerová. Delegát: Koňák. ŽK: 1:0. Diváků: 400.

Roudné: Hřebejk – Lerch, Vogl, M. Otepka, Průcha – Tušer, O. Otepka, Vávra (80. Bartoš) – Markytán, Růžička (75. Budín) – Píša. Trenér Rudolf Otepka.

Nejlepší hráči: nikdo.

Rudolf Otepka, trenér Roudného: „Je to pořád stejná písnička. Předvedli jsme dva odlišné poločasy a musím přiznat, že jsem byl trochu konsternovaný. Z týmu není cítit touha po vítězství. Možná je to tím, že kluci hrají s určitými obavami, které vycházejí z dosavadních výsledků. Přitom jsme odehráli dobrý úvodní poločas, ve kterém jsme se ujali vedení po půl hodině hry Růžičkou a ještě nastřelili břevno. Po obrátce se radikálně změnil náš výkon. Přestali jsme hrát, vytratila aktivita. Domácí nás dostali pod tlak jednoduchými nákopy a z toho pramenily dva góly v Hřebejkově síti.“


SK Jankov - FK Motorlet Praha 2:1 (2:0)

Góly: 34. Voráček, 44. Smékal - 51. Sodoma. Rozhodčí: Matoušek - Vnuk, Kouba. Delegát: Mrázek. ŽK: 3:2 (Bürger, Lošek, Beránek - Sodoma, Grégr. Diváci: 248.

Jankov: Hejníček - Jirkovský, Popelka, Lošek, Zajíc - Bürger, Maršán (65. Sedlic), Voráček (75. Mužík), Rytíř (81. Beránek) - Šebelka - Smékal (90. Cimerhanzl). Trenér Ivo Čech.

Nejlepší hráči: celý tým.

Ivo Čech, trenér Jankova: „Chtěli jsme se poprat o co nejlepší výsledek. Rozhodla velká bojovnost, kopice štěstí, taktika přizpůsobená soupeři a samozřejmě více vstřelených branek. Soupeř ukázal kvalitu, ale nemyslel jsem si, že si vytvoří až tolik nebezpečných situací. Jak jsem řekl, měli jsme štěstí, ale šli mu naproti a otázkou bylo, na co to bude stačit. Nejsme tým, který by se mohl s takto kvalitním soupeřem měřit v hurá fotbalu nahoru dolů. Situace se pro nás moc nezměnila, pokusit se bodovat musíme v každém zápase, ale jsem rád, že po pěti kolech naše šance pořád žije, to jsme si přáli.“


Ostatní výsledky

SK Aritma Praha - FC Viktoria Mariánské Lázně 1:0 (1:0), 25. Junek, SK Senco Doubravka - FK Ostrov 1:1 (0:0),  pen. 4:3, 55. Peterka - 82. Nýber, FK Admira Praha - 1. FC Karlovy Vary 1:1 (1:0), pen. 3:5, 43. Zahálka - 84. Dřížďal, TJ Tatran Sedlčany - FC Rokycany 1:0 (1:0), 5. Němec.       

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle