Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Trenérská změna v Jindřichově Hradci. Marek Černoch skončil, klub hledá náhradu

 
čtvrtek, 4. června 2020, 08:24

Jindřichův Hradec – Jeden z pěti jihočeských zástupců v divizi hlásí změnu trenéra. Během pauzy po předčasném ukončení soutěžního ročníku kvůli pandemii koronaviru skončil na místě trenéra v FK Jindřichův Hradec 1910 Marek Černoch.

V nedohraném ročníku divize skončil tým od Vajgaru na předposledním patnáctém místě. Proto se vedení klubu rozhodlo ke změně na postu trenéra a ukončilo spolupráci s dlouholetým koučem Markem Černochem. "Nejedná se o žádný vyhazov, prostě jsme se s panem Černochem takto dohodli. U mužstva je už deset let a sám cítí, že je potřeba udělat změnu, aby mužstvo dostalo nový impuls. Na tom jsme se shodli," vysvětluje změnu na postu hlavního trenéra předseda FK Jindřichův Hradec 1910 Václav Císař.

Vedení klubu využilo dlouhou pauzu, aby mělo dostatek času najít si nového trenéra. "Teoreticky by se Marek Černoch mohl přesunout k mládeži, on má ale ambice trénovat nějaké áčko dospělých. Proto si bude hledat angažmá jinde a počítám, že u nás skončí," říká Císař.

Ostrou přípravu by měli jindřichohradečtí fotbalisté odstartovat začátkem července již s novým trenérem. Kdo jím bude, v tom zatím předseda klubu jasno nemá. "Máme vytipované nějaké trenéry, kteří by u nás mohli působit, jejich jména však zatím prozrazovat nechci. Ještě jsme je ani neoslovili. Na tom budeme pracovat v příštích dnech a týdnech," nechce být nyní konkrétní Václav Císař.

Udržují se v kondici

Fotbalisté Jindřichova Hradce začali s tréninky hned po uvolnění vládních opatření a trénují dvakrát týdně. Už odehráli i jeden přípravný zápas s Kamenicí nad Lipou, který vyhráli 6:4, a další duel odehrají proti Třešti. Ostrá letní příprava by měla začít počátkem července.

"Zatím trénujeme tak, abychom se udržovali v kondici a fotbal úplně nezapomněli. Plnohodnotná příprava na novou sezonu už doufám bude pod novým trenérem. Do té doby mužstvo povedeme ve třech. Kromě mé osoby je to ještě dosavadní asistent Tomáš Cypra a trenér brankářů Jiří Mazánek," uzavírá Václav Císař.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle