Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Nově složený Sokol Čížová se po hektickém období staví na nohy

 
čtvrtek, 5. března 2020, 23:46

Čížová – Již o tomto víkendu startuje divizní fotbalové jaro. Hodně změn se událo během zimní přestávky u osmé Čížové, která vstoupí do jara sobotním domácím duelem proti fotbalistům Rokycan. Sokol skládal přes zimu téměř nový 20členný kádr a hodlá vyvrátit obavy, že na divizi nebude stačit.

Na podzim se Čížová dostala po náhlém úmrtí svého dlouholetého mecenáše a funkcionáře Vladimíra Vávry do složité situace a to ne jenom finanční. Valná hromada na konci ledna 2020 rozhodla o dalším pokračování klubu v divizi. Z podzimního kádru zůstali v sestavě Čížové jen čtyři fotbalisté, František Majer a Tomáš Bohánek z Prahy a obránci Roman Zahrádka a Martin Rozhoň.

Pomoc v některých jarních utkáních přislíbil i kanonýr Martin Jirouš, pro něhož se Čížová stala srdeční záležitostí. "Martin se stará o dvojčata, kromě toho podniká, takže je už je, jak se říká, mimo hru. Rád by se ale rozloučil s místními fanoušky, takže se rozhodl, že v několika zápasech nám na jaře ještě pomůže," oceňuje přístup dlouholeté opory nový trenér Čížové Milan Satrapa.

Dalšími nováčky jsou tři hráči z Písku, s nímž se činovníci Sokola domluvili na užší spolupráci. Daniel Petřík, Petr Řehoř a Miroslav Mařík, který vypomáhal už na podzim. Z plzeňské Košutky se vrací do Čížové Miroslav Jaroušek (rozhovor zde). "Je to zkušený hráč, jenž v Čížové dlouhá léta hrával a dělal i kapitána. S sebou přivádí rovněž svého sedmnáctiletého syna a na něho jsem hodně zvědavý. Mám reference, že je velice šikovný," těší se nový kouč na posily z Plzně.

Kvalita může pokulhávat

"Ještě je ve hře o příchod dvou fotbalistů, konkrétní však být nemohu, protože je vše ve stádiu jednání. Zbytek týmu budou tvořit hráči z béčka. Při skládání mužstva musíme vycházet z naší finanční situace," říká Satrapa. Kvituje přitom pomoc FC Písek v čele s předsedou Leošem Gornickým, bývalým hráčem Sokola.

Přes zimu trénovali fotbalisté Čížové dvakrát týdně, ve středu a v pátek. Sehráli přípravné zápasy s Božeticemi (0:1), s béčkem kombinovaným Protivínem (4:0) a Plzní Košutkou (2:3). "S přístupem hráčů k tréninkům jsem spokojený, docházka mě až překvapila. I s výsledky panuje v rámci možností spokojenost, protože zatím jsme spíš ve fázi seznamování se," uvedl k zimní přípravě kouč Satrapa.

Šance svého týmu v samotné soutěži si ale moc odhadovat netroufá. "Divizi sleduji, ale nemám moc přehled, jak jsou na tom naši soupeři. Hodně napoví již sobotní utkání s Rokycany. Budeme chtít podat co nejlepší výkon, uvidíme, jak se s tím náš mladý tým popere. Každopádně chceme soutěž důstojně dohrát a budeme rádi za každý bodový zisk," říká před jarní premiérou 51letý Milan Satrapa, jenž se k týmu přesunul z čížovského béčka startující v okresním přeboru (12. místo) a párkrát se na podzim objevil i na hřišti.

Pozitivní je do jara fakt, že by měl mít k dispozici dostatečně široký kádr, takže by se neměly opakovat situace ze závěru podzimu, kdy tehdejší hrající trenér Petr Janda (přestoupil do Blatné) někdy ještě v den zápasu neměl jistotu, že Čížová dá na zápas mužstvo dohromady. "To by se stávat nemělo, protože je nás dost. Někdy však může pokulhávat kvalita," připouští šéf lavičky, který dříve trénoval u píseckého dorostu, ve Vacově a Putimi.

Soupiska TJ Sokol Čížová pro jaro

Brankáři: Lukáš Hošna, Pavel Jedlička
Hráči do pole: Karel Báca, Tomáš Bohánek (Dukla Praha), Vít Horník, Miroslav Jaroušek a Jakub Jaroušek (oba Košutka Plzeň), David Jašek, Daniel König, František Majer (Slavoj Vyšehrad), Miroslav Mařík, Daniel Petřík a Petr Řehoř (vš. FC Písek), Antonín Procházka, Martin Rozhoň, Jiří Slabý, Radek Šitner, Martin Šlouf, Jiří Volf (Dukla Praha), Roman Zahrádka

Realizační tým
Trenér:
Milan Satrapa. Vedoucí mužstva: Vlastimil Kovář. Kustod: Miroslava Janáčková.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Petr Vlasák