Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jaro míváme lepší, zabojujeme o umístění v první trojce, přeje si trenér Soběslavi Radek Hajič

 
čtvrtek, 23. ledna 2020, 09:55

Soběslav – Přípravu zahájili také fotbalisté Spartaku Soběslav, kteří v divizi okupují po podzimu pátou příčku. Sezonu zahájili výborně a po úvodních třech kolech byli na čele divize. Pyšní se druhou nejlepší ofenzivou a druhou nejlepší defenzivou přesto jsou v tabulce "až" pátí. "Čtyři body jsme poztráceli úplně zbytečně, to nás teď stojí lepší postavení v tabulce," říká kouč Radek Hajič. Soběslavský trenér se v rozhovoru pro Jihočeský fotbal ohlédl za podzimem a popsal také aktuální dění v šatně mužstva.

Máte za sebou první přípravné utkání, na hřišti třetiligového Benešova jste prohráli 0:2. Jak byste ten zápas zhodnotil?
My, jako divizní tým, takhle brzy první přípravné utkání obvykle nehrajeme. Hrálo se na přání Benešova, se kterým máme dobré vztahy, a tak jsme na jeho nabídku přátelského utkání kývli. Žádné závěry bych z toho zápasu nevyvozoval. Hrál se dobrý fotbal na kvalitní umělce, proběhli jsme se, takže nelitujeme, že jsme si tam jeli zahrát. Byl to dobrý kondiční trénink. Kvůli tomuto zápasu jsme s přípravou začali o týden dříve než jindy. Další zápas odehrajeme až prvního února s Jankovem, budeme mít tedy dostatek času na to, abychom pořádně potrénovali.

Představily se v duelu proti Benešovu ve vaší sestavě nějaké nové tváře?
Do sestavy se vrací bývalý lídr a kapitán Milan Mazouch, který v minulém roce a půl řešil přednostně nějaké mimofotbalové záležitosti. Vrací se ve svých třiatřiceti letech, což je ideální fotbalový věk, takže očekáváme, že přinese do naší hry kvalitu. Dobře vypadá i čtyřiadvacetiletý záložník Dan Svoboda, který prošel mládežnickými týmy Dynama. Je to poctivý kluk a nesmírně šikovný na balonu. Bohužel nevyšel příchod Koktavého z Třeboně. 

Hodláte přivést ještě nějaké další posily?
Rádi bychom přivedli gólmana, což je už třetí rok naší Achillovou patou. Na zápas v Benešově nám Táborsko půjčilo Lukáše Nováka, ale zatím jsme se nedohodli, že by šel k nám chytat. Potřebujeme dvojku k naší jedničce Martinu Kuníkovi. Zatím tuto roli plní už několik sezon náš předseda Marek Nývlt, ale jak stárne, jeho chuť do trénování se stále snižuje. Proto potřebujeme druhého brankáře, který by obstál v divizi.

Jinak jste se stavem současného kádru spokojeni?
V kádru máme nyní dvacet kvalitních fotbalistů, a myslím, že není třeba ho dál rozšiřovat. Na zápas je nominováno stejně jen šestnáct hráčů a je tedy zbytečné držet v týmu ty, kteří by se pak do sestavy stejně nevešli. Jsme amatéři a bylo by nefér hráče, kteří trénují na divizi, posílat do béčka hrajícího okresní přebor.

Jak jste spokojen s postavením Soběslavi po podzimní části?
Po třech letech strávených v divizi už jsme se v soutěži trochu rozkoukali. Její úroveň ale oproti minulým rokům trochu poklesla. Se sedmadvaceti body po podzimu můžeme být spokojeni, i když kdybychom měli o čtyři body víc, byl bych ještě spokojenější. Jaro jsme měli vždy úspěšnější, tak věřím, že tak tomu bude i tentokrát.

Zmínil jste, že úroveň divize poněkud poklesla. Co říkáte na výkony vašich soupeřů?
Přeštice mají dobré zázemí, hrají kvalitní fotbal a na čele jsou zaslouženě. U béčka Dynama bude důležité, jak moc bude chtít postoupit a jestli posílí o pendly z áčka. Překvapili mě nováčci. Jak Mýto, tak Rokycany i Katovice jsou oživením soutěže. Uvidíme, jak dlouho jim vydrží nováčkovský elán. Myslím si však, že se na ně ostatní mužstva nyní lépe připraví a na jaře to budou mít těžší.

Jaké má na jaře Soběslav ambice?
Máme na to prohánět týmy z čela tabulky. Chceme hrát hezký fotbal a taky získávat body. Nezastírám, že se budeme chtít pohybovat mezi nejlepšími třemi týmy. Mužstvo máme dostatečně kvalitní.  

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Daniel Pekař
 


 
Reklama