Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Katovice proměnily derby v jasnou záležitost, béčku Dynama nasázely čtyři góly

 
sobota, 9. listopadu 2019, 22:51

Až do sobotního derby nepoznala českobudějovická rezerva Dynama na Složišti přemožitele. Jenže v souboji dvou úspěšných jihočeských týmů (hrál druhý se čtvrtým) propadla na celé čáře. Katovice totiž přejely budějovické mladíky 4:0.

Katovičtí potěšili stovku vlastních fanoušků hrou i výsledkem. S řadou hráčů s českobudějovickou minulostí předvedli větší vůli po vítězství a především dali do hry více srdíčka. Dynamovci si za celý zápas vypracovali jen dvě možnosti, v obraně opět čtyřikrát inkasovali a směrem dopředu byli málo aktivní. 

Na první vážnější moment derby se čekalo do 12. minuty, kdy řítil sám na branku hostující Požárek, ale pálil těsně vedle levé tyče. Ve 30. minutě už se šest kol neporažené Katovice dočkaly. Po standardce a průniku Chylíka dostal přihrávku na zadní tyč úplně volný Michal Požárek, první pokus mu Luksch stačil vyrazit, ale na dorážku hlavou stačit nemohl.

Důležitý moment přišel ve 35. minutě. Domácí zahrávali několikátý roh, Kočí hlavičkoval přes brankáře K. Hajduška, ale na brankové čáře stačil vyhlavičkovat jeden z katovických obránců. Z protiútoku skončil míč znovu u smolaře Kočího, který místo přihrávky čekajícímu brankáři Lukschovi nabil na půlce Jindřichu Kadulovi přímo na nohu a ten se nerozpakoval poslat míč po zemi do prázdné branky…

Kadula svým druhým gólem jistil vedení

Po přestávce přešli domácí na hru se dvěma útočníky, dopředu se tlačil i jeden ze dvou pendlů Afričan Delarge, který jako jeden z mála snesl přísnější měřítko, ale často nenacházel u spoluhráčů pochopení. Střídající Etemike to zkoušel nůžkami, další pokus skončil mimo. Víc už katovická obrana toho domácím nedovolila a udržela čtvrtou nulu po sobě.

Divizní nováček vycházel ze zajištěné zadní linie, odkud vyrážel k nebezpečným protiútokům. Požárkova šance v 61. minutě se ještě neujala. Za šest minut přidaly Katovice vítěznou pečeť. Pavlovič si na křídle pohrál s nedůrazným obráncem Krejčím, poslal milimetrový centr na Jindřicha Kadulu, který si zpracoval míč na prsou a nekompromisně zakončil. Sedm minut před závěrem se předvedli hostující náhradníci. Miklas frnkl po pravém křídle, ideálně nahrál před prázdnou branku Vladimíru Uherovi, který zblízka uzavřel na 4:0. Přání katovických fandů „Dejte jim bůra“ jejich miláčci sice nestihli, ale za předvedený výkon sklidili zasloužené ovace.

Domácí museli zkousnout vysokou porážku. „Utkání nám ukázalo několik věcí. Rozhodly přístup a nasazení. Máme mladý mančaft, který podlehl atmosféře a nebyl schopný se přizpůsobit hře soupeře. Celkově jsme hráli špatně. Katovice mají zkušené mužstvo, hrály dobře a přehrály nás,“ zhodnotil derby za černobílé trenér Jaromír Plocek. Jeho protějšek Přemysl Šroub mohl být navýsost spokojený. „Odehráli jsme skvělý zápas, hráči splnili perfektně taktické pokyny a naprosto zaslouženě jsme získali tři body. Troufnu si říct, že jsme byli celý zápas lepší a nepustili domácí do žádných vyložených šancí. Jsem na kluky pyšný, zasloužili si to. Většina z nich tady prošla mládeží a měli o motivaci postaráno. A naši fanoušci byli opět fantastičtí,“ komentoval sedmý bodový zisk v řadě.

SK Dynamo Č. Budějovice B – SK Otava Katovice 0:4 (0:2)

Góly: 30. Požárek, 36. a 67. Kadula, 83. Uher. Rozhodčí: Eibl - Benedikt, Matyš. Delegát: Šnajder. ŽK: 2:2 (Pařízek, Etemike – Chylík, Janoch). Diváků: 200.

Dynamo B: Luksch – Krejčí, Kočí, Tomek (78. Kalu), Pařízek – Malecha (73. Bouguetouta), Helešic – Delarge, Šplíchal, Kalousek (46. Etemike) – Matoušek (66. Lindák). Trenéři Jaromír Plocek a Petr Skála.

Katovice: K. Hajdušek – Horejš, T. Hajdušek, Tušer, Chylík (83. Cibulka) – Janoch, Kahuj – Repa (80. Bálek), Kadula (73. Miklas), Pavlovič – Požárek (61. Uher). Trenér Přemysl Šroub.

Nejlepší hráči podle JF: Delarge – Kadula, celý tým

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle