Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Katovice šokovaly favorita v Přešticích, přestřelka v Hořovicích pro Dynamo B

 
neděle, 3. listopadu 2019, 01:27

Po sobotě už mají naši divizní zástupci splněno. Na konta jihočeských klubů dorazilo devět bodů, celý půltucet zvenčí. O největší překvapení se postaraly Katovice u vedoucích Přeštic, kde dokázaly zaskočit favorita Repovým gólem do šatny. Na penalty došlo po remízách v Čížové a J. Hradci. Plzeňský Petřín Jihočechům nesvědčí, nebodovala tam ani Soběslav.

Soběslav padla po ojedinělé šanci Petřína

Spartakovci se mohli případným vítězstvím posunout na třetí příčku, ale vítěznou sérii o záchranu bojujícího Petřína Plzeň neukončili. „Pomalý start zápasu z naší strany dostal Petřín do tempa, po čtvrt hodině jsme se oklepali, ale nakonec jsme byli potrestáni gólem, dle mého soudu z ofsajdu. Rozhodčí byli jiného názoru a bylo to 1:0. Trenér Hajič obdržel premiérovou žlutou kartu,“ řekl vedoucí mužstva Michal Lemberka k situaci v 19. minutě a Demeterově gólu, kdy se po evidentním ofsajdu řítil sám z půlky na Kuníka. Do přestávky se však hrálo podle soběslavských not a odměna se dostavila po půl hodině, kdy po rychlém výpadu do otevřené domácí obrany Mazouch uvolnil Varačku, který tváří v tvář brankáři nezaváhal. „Druhá půle byla jasně naše, ale stále nás trápí proměňování šancí. Domácí z jedné z mála šancí po naší chybě doslova procedili Kuníka. Zbytek zápasu už byla jen křeč a opakování zahazovaní šancí,“ litoval Lemberka a vyzdvihl výkony Varečky se Zemanem.

Zaváhání v závěru stálo Hradec body

Hradečtí chtěli proti třetímu Mýtu ukončit sérii šesti kol bez bodového zisku a ve svižném začátku se akce střídaly na obou stranách. Odhodlání domácím nechybělo a z první velké šance ve 21. minutě se po Králíčkově průnikové přihrávce prosadil Toman, na jehož střelu po zemi byl Vild krátký. Hradec byl nadále aktivní, měl více ze hry, Západočeši hrozili nebezpečnými brejky, Hulík ale dvakrát vychytal Rešetára. Na druhé straně šance Votavy skončila na tyči. Ve druhém dějství si oba celky role vyměnily, domácí se soustředili na zajištěnou obranu, z níž vycházeli do brejků. Až do 80. minuty se hrálo bez šancí. Následně mohl rozhodnout domácí Toman, který od půlky postupoval sám na brankáře, ale zakončil vedle. Trest přišel za tři minuty po zbytečné ztrátě míče v nebezpečném prostoru. V penaltové loterii bylo Mýto přesnější a odvezlo si od Vajgaru bonusový bod. „Jsem velmi zklamaný,“ uvedl trenér Marek Černoch. „V naší situaci bychom takové zápasy měli dovést do vítězného konce za jakékoliv situace,“ dodal.

Přestřelku v Hořovicích rozřešil žolík Etemike

Zisk očekávaných tří bodů si budějovičtí mladíci zbytečně zkomplikovali. Za třicet minut zadělali na dvoubrankové vedení zásluhou osamoceného Kalouska a Matouška, který překonal gólmana pohotovým volejem. Hořovicko vrátil do hry kontaktním gólem zkušený Pyšek. Když osm minut po změně stran přidal Tomek ranou z vápna k tyči třetí gól černobílých, vypadalo to na poklidný zbytek utkání. Ale dva výpadky v obraně během dvou minut znamenaly vyrovnání na 3:3. Nejprve Mareš povedenou střelou z hranice šestnáctky nedal Lukschovi šanci zasáhnout a chvilku po rozehrání provedl fatální minulu stoper Kalu a Mach trestal. Trenérům Dynama Plockovi se Skálou se však povedlo střídání. V 64. minutě vyslali na trávník Etemikeho a ten za pouhé tři minuty vsítil tečovanou střelou čtvrtý gól, který měl cenu tří bodů. V nastavení měli hosté štěstí, neboť domácí zahodili penaltu.

Čížová získala dva body po penaltách

Nelichotivou bilanci tří zápasů bez vstřelené branky ukončil po přesně 310. minutách kapitán Čížové Radim Nečas na konci první půlhodiny, když využil nedůslednosti soupeřova obránce, obtočil se s míčem na hranici malého vápna a levačkou poslal míč do branky.  Čížovští vyběhli v sestavě po delší době s Lukášem Dvořákem, jen na střídačce zůstal první půli hrající trenér Petr Janda. Klatovy se nevzdávaly a v 60. minutě přišly lacino k vyrovnání, když nepovedená střela Diviše k překvapení všech skončila za Novákovými zády.  V závěru dokonce získaly navrch, vytvořily si převahu a nastřelily břevno. V penaltovém rozstřelu nedal z domácích exekutorů jen Zahrádka, zatímco dva pokusy Klatov zlikvidoval bravurně Jaroslav Novák. Plusový bod zůstal v Čížové, která si i přes zisk dvou bodů pohoršila v tabulce ze sedmé na osmou příčku.

Katovice jako první vyloupily Přeštice!

Domácí bilance přeštického týmu vzbuzovala respekt. Z pěti zápasů všechny vyhrál se skóre 20:2. „Na lídra tabulky jsme jeli s cílem pokusit se o malý zázrak v podobě zisku bodu a jsme nesmírně rádi, že se vyhrálo,“ chválil si nečekané body kormidelník Přemysl Šroub. Vysokého favorita se nováček z Katovic nezalekl. V prvním poločase zabezpečil obranu a vyrážel do rychlých brejků. Ze tří šancí se ujala až ta poslední v samém závěru poločasu. Gól do šatny zaznamenal po pokusu Janocha Repa. „Druhou půli jsme už převážně bránili a domácí do nás bušili. Dvakrát nás podržel Švehla v bráně a tak si odvážíme fantastické vítezství. Přeštice byly zatím nejlepší soupeř, se kterým jsme změřili sily,“ hodnotil Šroub a za předvedený výkon vyzvednul všechny hráče. „Makali na sto procent. Ještě nesmím zapomenout na naše skvělé fanoušky, přijelo jich do Přeštic snad šedesát a byli naším dvanáctým hráčem,“ těšilo šéfa lavičky, jehož tým se čtvrtou výhrou v řadě katapultoval na 4. místo a příště cestuje pět ven, k derby na Složiště s béčkem Dynama, jímž prošla pětice katovických hráčů.

 

Výsledky 13. kola divize A


SK Petřín Plzeň – FK Spartak Soběslav 2:1 (1:1)

Góly: 19. Demeter, 67. Černý - 32. Varačka. Rozhodčí: Vnuk - Lafek, Doubrava. Delegát: Brož. ŽK: 4:4 (Zoubek, Demeter, Šulc, Škarda – Boháč, Hromada, Kuník, Zeman). Diváků: 120.

FK Jindřichův Hradec 1910 – TJ Slavoj Mýto 1:1 (1:0), penalty 3:4

Góly: 21. Toman - 82. Konopásek. Rozhodčí: Svoboda - Rychtár, Průcha. Delegát: Krejčí. ŽK: 2:2 (Jindra, Janák – Holý, Zajíček). Diváků: 80.

FK Hořovicko – SK Dynamo Č. Budějovice B 3:4 (1:2)

Góly: 34. Pyšek, 57. Mareš, 58. Mach - 10. Kalousek, 30. Matoušek, 53. Tomek, 67. Etemike. Rozhodčí: Cihlář - Kastl, Špindlerová. Delegát: Braun. ŽK: 2:2 (Smetana, Šulc – Matoušek, Krejčí). Diváků: 110.

TJ Sokol Čížová – SK Klatovy 1898 1:1 (1:0), penalty 4:3

Góly: 28. Nečas - 60. Diviš. Rozhodčí: Fojtík - Kvaček, Hrkal. Delegát: Sádovský. ŽK: 1:0 (Jirouš). Diváků: 80.

FK Robstav Přeštice – SK Otava Katovice 0:1 (0:1)

Góly: 45. Repa. Rozhodčí: Šob - Haleš, Novotný. Delegát: Mareška. ŽK: 2:4 (Mudra, Růžička – Pavlovič, Kahuj, Kadula, Chylík). Diváků: 163.

Ostatní výsledky a aktuální tabulka zde.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle, video: SK Otava Katovice