Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Čížová spoléhala na brankáře Nováka, Soběslav udeřila po přestávce

 
čtvrtek, 3. října 2019, 17:37

Osmé kolo bylo pro Jihočechy mimořádně vydařené. Konta se rozrostla o 12 bodů. V dalekých Mariánských Lázních překvapila výhrou Soběslav. Derby na Složišti s J. Hradcem jasně ovládlo v tabulce druhé béčko Dynama, vyhrálo už posedmé v řadě. Čížová je doma daleko silnější, ve druhé půli zlomila v přesilovce Sedlčany. Katovickým se vyplatila trpělivá hra, po hodině začali Cheb přehrávat a nakonec dovést zápas za třemi body.

VÝSLEDKY JIHOČECHŮ V 8. KOLE DIVIZE A 


SK Dynamo Č. Budějovice B – FK Jindřichův Hradec 1910 5:0 (2:0)

Góly: 23. a 69. Lindák, 39. a 57. Tomek, 63. Krejčí. Rozhodčí: Babka - Vrchota, L. Eibl. Delegát: Chlaň. Bez karet. Diváků: 120.

Dynamo B: Luksch – Krejčí, Kočí, Novák, Kalousek - Pařízek, Malecha – Lindák (75. Martinec), Tomek (69. Kalu), Bouguetouta (61. Kortiš) – Matoušek (66. Míka). Trenéři Jaromír Plocek a Petr Skála.

J. Hradec: Hulík – Blažek, Völfel, Králíček, Cajz – Škoda, Kubín (66. Princ), Scoarnec, Janák (75. Krejník) – Jindra (81. D. Cettl), Toman (73. Duarte). Trenér Marek Černoch.

Nejlepší hráči: Tomek, Lindák - nikdo

Jaromír Plocek, trenér Dynama B: „Jako do každého utkání jsme chtěli vstoupit aktivně, a to se nám také podařilo. Byli jsme fotbalovější, na míči a začali jsme si vypracovávat brankové příležitosti. Po dvou pěkných akcích po stranách hřiště jsme dali pěkné góly, které nám dodaly klid. Do přestávky jsme odcházeli pro nás za příjemného stavu 2:0, což se nám v domácím prostředí nastávalo, protože jsme vždy museli dotahovat výsledek. Hráčům jsme v poločase kladli na srdce, že dvoubrankové vedení je hodně ošemetné, aby udrželi aktivitu i do druhé půle. Po pauze naše aktivita gradovala, přišly další příležitosti, které vyústily ve tři góly do hostující sítě. Ke konci utkání jsme měli jasnou převahu. Výsledek je pro hosty až moc krutý. Vážíme si každého bodu a s pokorou se budeme připravovat na Beroun. Jen nás mrzí, že se hraje v neděli a neuvidíme doma naše áčko s Bohemians Praha.“

Marek Černoch, trenér J. Hradce: „My jsme mohli na Dynamu pouze překvapit, to se nám nepovedlo, protože výborně hrající domácí nám toho moc nedovolili a zcela jasně ovládli utkání. Ty tabulkové pozice se v zápase potvrdili, nám nezbývá než domácím pogratulovat a soustředit se na domácí utkání.“


TJ Sokol Čížová – TJ Tatran Sedlčany 4:1 (2:1)

Góly: 19. (pen.) a 82. Jirouš, 27. Kočí, 59. Janda - 4. Čipera. Rozhodčí: Hlaváček - Švorc, Benedikt. Delegát: Vrzal. ŽK: 0:1 (Špaček). ČK: 0:1 (55. Repetný). Diváků: 90.

Čížová: J. Novák – Zahrádka, D. Novák, Rozhoň, Bohánek – Nečas, Majer, Kočí, Mařík – Janda, Jirouš. Hrající trenér Petr Janda.

Nejlepší hráči: J. Novák

Petr Janda, hrající trenér Čížové: „První poločas byl z naší strany špatný. Soupeř měl asi pět vyložených šancí a nás podržel gólman. Hráči Sedlčan šli po našich hrubých chybách asi dvakrát sami na bránu, Jarda Novák ale chytal opravdu výborně. Byl určitě nejlepším hráčem utkání. Poločasový stav 2:1 byl pro nás skvělý, protože jsme měli asi prohrávat. Kromě výborných zákroků našeho brankáře přišel druhý zlomový moment v 55. minutě, kdy hráč Sedlčan fauloval unikajícího Radima Nečase a byl za to vyloučen. Pak jsme přidali ještě další dva góly a zápas dohráli v klidu. Ve druhé půli jsme se trochu rozehráli a náš herní projev se zlepšil. Teď nás čekají dva venkovní zápasy, které pro nás bývají těžší, takže ty domácí tři body přišly vhod. Jsme rádi, že se do sestavy vrací Michal Polodna, jenž překonal problémy se zády.“


FC Viktoria Mariánské Lázně – FK Spartak Soběslav 0:2 (0:0)

Góly: 49. Vaněk, 87. Varačka. Rozhodčí: Míč - Krupka, Hányš. Delegát: Ploch. ŽK: 0:5 (Zeman, Kutner, Boháč, Dvořák, Vaněk). Diváků: 108.

Soběslav: Kuník – Zeman (88. Podráský), Boháč, Suchan, Hromada (46. Bouška) - Vaněk, Bouchal, Kutner, Mazouch (88. Brabec) - Dvořák (75. Žalda), Varačka (90. Maršík). Trenér Radek Hajič.

Nejlepší hráči: Hromada, Mazouch, Bouchal

Radek Hajič, trenér Soběslavi: „Opravdu dlouhou sobotu jsme absolvovali, protože kromě importu tří bodů z Mariánských Lázní jsme stihli i oslavu třicátých narozenin Honzy Suchana v Milevsku... Musím ale říci, že to byla krásná sobota, a myslím, že byli všichni spokojeni. Zápas dvou rozdílných poločasů byl ten v Mariánských Lázních. V prvním nás domácí přehrávali, jednoznačně byli více na balónu, ale kromě šance ve druhé minutě pracovala naše defenziva po celé utkání spolehlivě, a do šance se domácí nedostali. Z naší strany nestojí za zmínku téměř nic. Druhý poločas už byl trochu o něčem jiném. Hned na začátku poslal pas za beky Bouška, Varačka (byl v ofsajdu) takticky přenechal balón Dvořákovi, ten předložil tutovku Vaňkovi, který gólem nepohrdl. Domácí začali hrát hodně na riziko a v obraně chybovali. V 56. minutě vybojoval Dvořák na půlce míč, běžel přes půl hřiště sám na branku, ale bohužel netrefil, v dobré šanci podklouzl Bouchal, další šanci prováhal Mazouch, a tak klid nám po samostatné akci musel obstarat benjamínek Varačka až tři minuty před koncem. Domácí zahrozili jednou, ale povedenou akci správně přerušil praporek pomezního. Pro nás jsou to velmi důležité body, které je potřeba potvrdit v boji o třetí místo proti Rokycanům.“


SK Otava Katovice – FK Hvězda Cheb 2:0 (0:0)

Góly: 65. Uher, 92. Horejš. Rozhodčí: Šálková - Cihlář, Cupl. Delegát: Hanzal. ŽK: 4:1 (Tušer, Kahuj, T. Hajdušek, Pavlovič - Iterský). Diváků: 257.

Katovice: Švehla - Horejš, Hajdušek, Tušer, Cibulka - Janoch, Kahuy- Repa (73. Pavlovič), Kadula (90. Miklas), Bálek (86. Chylík) - Požárek (51. Uher). Trenér Přemysl Šroub.

Nejlepší hráči: Kadula, Horejš, Bálek

Přemysl Šroub, trenér Katovic: „Povedlo se nám oklepat se po minulem prohraném zapase na Petříně Plzeň a doma jsme porazili Hvězdu Cheb, takže spokojenost. Byl to těžký zápas proti zkušenému soupeři. Všichni hráči do puntíku plnili taktické pokyny a já je můžu jen pochválit. Rozhodla větší touha po třech bodech a myslím, že i fyzická připravenost. Od 60. minuty jsme získali převahu a přišly dvě branky Uhera a Horejše. Teď musíme přivézt i nějaký bod z venku. V sobotu jedeme na Doubravku.“


Ostatní výsledky

FC Rokycany - Český lev-Union Beroun 4:1 (3:0), 22. a 26. Debellis, 45. (pen.) Procházka, 47. Kroc - 87. (pen.) Lhotka.
SK Klatovy 1898 - SK Petřín Plzeň 2:1 (1:0), 12. Diviš, 71. Krásný - 85. (pen.) Zoubek.
TJ Slavoj Mýto - FK Hořovicko 3:1 (1:1), 12. a 54. Buršík, 65. Rešetár - 38. Mareš.
FK Robstav Přeštice - SK Senco Doubravka 7:1 (2:1), 33. a 72. Kulhánek, 73. a 88. (pen.) Strejček, 38. Přibáň, 55. Skála, 57. (pen.) Růžička - 45. Patrovský.


Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle