Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Soběslav zvítězila i ve druhém derby, J. Hradec nezvládl závěrečné minuty

 
čtvrtek, 29. srpna 2019, 11:49

Soběslav pluje na vítězné vlně. Třetí výhru si zaknihovala v dalším derby doma s Čížovou a jako jediná z celé soutěže ještě neklopýtla. Letošní možnosti spartakovců ukáže nadcházející duel u druhých Přeštic. Katovice v předehrávce prohrály v Rokycanech, když poprvé ani jednou neskórovaly. Béčko Dynama ČB si polepšilo třemi body z Mýta, kde o nich rozhodl Šplíchal. Jediný Jihočech, který nastřílel v tomto kole dva góly. Bez bodů zůstává J. Hradec, který v uplynulém týdnu posílili Martin Škoda z Roudného a Francouz Mika Petteri Scoarnec. V Hořovicích drželi Hradečtí ještě v 88. minutě stav 2:2, ale v posledních minutách dvakrát inkasovali. V nadcházejícím střetnutí s posledním Petřínem už musí zabrat.

VÝSLEDKY JIHOČECHŮ VE 3. KOLE DIVIZE A 


FC Rokycany – SK Otava Katovice 1:0 (0:0)

Gól: 72. Denk. Rozhodčí: Míč – Krupka, Cupl. ŽK: 3:3. Diváků: 250. Předehráno v pátek 23. 8. 2019.

Katovice: Švehla – Cibulka, Hajdušek, Janoch, Chylík – Uher (85. Koutský), Kahuj, Pavlovič, Bálek – Kadula, Požárek (78. Zoubek). Trenér Roman Malý.

Nejlepší hráči: Hajdušek, Janoch, Kadula

Tomáš Hajdušek, předseda Katovic: „V úvodních dvaceti minutách jsme měli tři příležitosti ke vstřelení branky, ale bohužel zase jsme je nedali. Pak domácí vyrovnali hru a šance byly na jejich stranách. Ale buď výborně zasáhl Švehla nebo šlo jejich zakončení vedle. V úvodu druhé půle vyškrábl Kadulův oblouček nad břevno domácí gólman a Rokycany poté převzaly iniciativu. My jsme hráli příliš pasivně. Přesto se zdálo, že jsme se z jejich tlaku vymanili. Přišel však roh v 72. minutě, nepokrytý hráč na zadní tyči vrátil míč před branku a tam se v houšti našich hráčů prosadil vysoký obránce domácích. Ve zbytku utkání jsme vrhli všechno do útoku, ale už nám nebylo přáno aspoň vyrovnat. Pro diváky se hrál opět zajímavý zápas, vítězství domácích je vzhledem k vyššímu počtu jejich šancí a nastřelené tyči asi zasloužené. Nás bohužel limituje aktuálně malý počet zdravých hráčů (v Rokycanech nám chyběli Horejš, Miklas, Tušer, Repa a Hromíř), který nám neumožňuje brzy a v potřebném množství střídat a oživit hru. To není výmluva, to je objektivní fakt. Věříme, že se to co nejdříve zlepší.“


FK Hořovicko – FK Jindřichův Hradec 1910 4:2 (0:1)

Góly: 77. a 91. Mareš, 73. Březina, 89. Mach - 31. Cajz, 83. Votava. Rozhodčí: Depeš - Čechlovský, Braun. Delegát: Gotthard. ŽK: 1:3. Diváků: 100.

J. Hradec: T. Cettl – Blažek, Votava, Králíček, Tuček – Cajz (80. Krejník), Abderrabi (73. Kubín), Scoarnec, Jindra, Škoda – Janák. Trenér Marek Černoch.

Nejlepší hráči: nehlášeno

Marek Černoch, trenér J. Hradce: „Zatím to bylo naše nejlepší vystoupení v novém ročníku, stejně jako v Berouně i tady na body bylo. Kluci bojovali, snažili se dodržovat stanovený záměr a vypadalo celkem dobře. Bohužel, individuální chyby, výpadek koncentrace a soupeř otáčí zápas. Když v závěru zaslouženě vyrovnáme, přijde opět chyba a dvě minuty před koncem dostáváme třetí branku. Potom už jsme vrhli vše do ofenzivy, vyrovnat se nám však nepodařilo. Projev nebyl špatný, asi si to sedá, bohužel nemáme ani bod, pro který jsme si jeli.“


FK Spartak Soběslav – TJ Sokol Čížová 2:1 (1:0)

Góly: 6. Varačka, 59. Kutner - 48. Nečas. Rozhodčí: Doubrava - Vnuk, Cichra. Delegát: Tereba. ŽK: 3:1 (Kutner, Hromada, Bouchal – Jirouš). Diváků: 312.

Soběslav: Kuník – Bouška, Boháč, Suchan, Podráský – Mazouch (91. Suda), Hromada, Bouchal, Vaněk (89. Maršík) – Kutner (86. Brabec) – Varačka (65. Dvořák). Trenér Radek Hajič.

Čížová: J. Novák – Zahrádka, D. Novák, Rozhoň, Bohánek – Lukeš, Majer, Kočí, Nečas – Janda, Jirouš. Trenér Zdeněk Staroba.

Nejlepší hráči: Suchan – Majer.

Radek Hajič, trenér Soběslavi: „S výsledkem ani hrou nemohu být úplně spokojený. Kluci podali průměrný, chvílemi podprůměrný výkon, bez pohybu a nasazení a to by se před takovou diváckou návštěvou nemělo stát. I přesto jsme si kromě dvou branek vytvořili minimálně tři čtyři tutové šance, které se prostě musí proměnit. Proto nejsem spokojen ani s výsledkem, měli jsme v polovině vést minimálně o dvě branky, a nemuseli se bát o výsledek do konce utkání. Opět se opakovalo zaváhání po příchodu ze šatny a zbytečný gól hostí. V zisk tří bodů pro nás rozhodla nacvičená standardní situace. Závěr zápasu byl otevřený, mohli jsme zápas rozhodnout, ale i Čížová sahala po bodu. Příští týden v Přešticích musíme hrát lépe, pokud chceme pomýšlet na bodový zisk...“

Petr Janda, hrající asistent trenéra Čížové: „V prvním poločase byla lepší Soběslav, v tom druhém pak my. Bohužel rozhodla chyba našeho gólmana při rohovém kopu, po kterém jsme dostali druhý gól. V té době jsme měli navrch a domácí ten gól zase nakopl. I tak jsme ale měli dost šancí na to, abychom alespoň bod získali. Já sám jsem tam měl takové tři situace vyřešit lépe, stejně jako Martin Jirouš. Remíza by možná byla spravedlivější, ale musíme se smířit s prohrou. Soběslav má nicméně dobrý tým a její hráči jsou na velkém hřišti sehraní. Musím soupeři pogratulovat.“


TJ Slavoj Mýto – SK Dynamo Č. Budějovice B 0:2 (0:0)

Góly: 46. a 71. Šplíchal. Rozhodčí: Kastl - Cihlář, Langmajer. Delegát: Eibl. ŽK: 3:4. Diváků: 350.

Dynamo B: Luksch – Krejčí, Kočí, Polom (55. Jáša), Kalousek – Pařízek – Šplíchal (81. Bouguetouta), Tomek (90. Kortiš), Malecha, Lindák – Matoušek (70. Etemike). Trenéři Jaromír Plocek a Petr Skála.

Nejlepší hráči: Šplíchal, celý tým

Jaromír Plocek, trenér Dynama B: „Ve třetím kole jsme vyjížděli k nováčkovi soutěže, který v minulém kole vyhrál v Klatovech, kde jsme v prvním utkání prohráli. Věděli jsme, že to bude hodně těžké utkání, protože nováčkové mají vždy velký náboj, chtějí se ukázat v domácím prostředí a před krásnou diváckou kulisou 350 diváků. Do utkání jsme chtěli vstoupit aktivně a vyvarovat se začátku utkání z předchozího zápasu. To se nám povedlo a udávali jsme tempo hry. Měli jsme několik brankových příležitostí, které jsme neproměnili. Podržel nás při velké šanci domácího Rešetára brankář Luksch. Kdyby padl gól, tak by asi průběh utkání byl jiný. Druhý poločas jsme začali ve stejném rytmu a vytvářeli jsme si šance, které vyústily v krásnou akci a gól Martina Šplíchala. Pak přišlo zranění pendla Romana Poloma, přestali jsme hrát a domácí začali být nebezpeční. Tvořili se závary před naší brankou, ale podařilo se nám je vždy odvrátit. Po dalších šancích našeho týmu jsme přidali druhý a uklidňující gól. Střelcem byl opět Martin Šplíchal. Pak jsme mohli přidat další branky, ale domácí brankář nám šance pochytal nebo jsme je neproměnili. Jsme moc rádi s kolegou, že jsme tento těžký zápas na venkovním hřišti zvládli a připsali si další body do tabulky. Musíme pochválit všechny kluky za přístup a odhodlání, které do utkání dali.“


Ostatní výsledky

FC Viktoria Mariánské Lázně - SK Klatovy 1898 1:0 (0:0), 78. Nedbalý (pen.).
FK Hvězda Cheb - SK Senco Doubravka 1:1 (1:1), pen. 4:5, 28. Kubinec - 25. Roubal.
Český lev-Union Beroun - FK Robstav Přeštice 0:0, pen. 3:5.
SK Petřín Plzeň - TJ Tatran Sedlčany 1:4 (0:2),
58. Demeter - 15. a 85. Matoušek, 35. Krůta, 73. Brotánek (pen.).


 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Petr Vlasák
 


 
Reklama