Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Béčko Dynama zabodovalo u nováčka v Mýtě

 
úterý, 27. srpna 2019, 14:49

Ani napodruhé se nepodařilo Slavoji Mýto zvítězit před vlastními fanoušky. Po úvodní porážce s Katovicemi prohrál s rezervou českobudějovického Dynama, která rozhodla o bodovém importu ve druhém poločase dvěma góly Martina Šplíchala.

Historický nováček měl na kontě tři body za výhru v derby v Klatovech. „My jsme tam naše první utkání prohráli. Věděli jsme, že to bude hodně těžké, protože nováčci mají vždy velký náboj, chtějí se ukázat v domácím prostředí a před krásnou diváckou kulisou 350 diváků,“ tušil trenér béčka Dynama Jaromír Plocek, že jeho tým nečeká v Mýtě lehký zápas.

První poločas měli černobílí převahu, ale vypracované šance nedokázali zužitkovat a do kabin se šlo za bezgólového stavu. „Chtěli jsme do utkání vstoupit aktivně a vyvarovat se začátku utkání z předchozího zápasu. To se nám povedlo a od prvních minut jsme udávali tempo hry. Měli jsme několik brankových příležitostí. Při velké šanci domácího Rešetára nás podržel brankář Luksch. Kdyby z toho padl gól, zápas by měl asi jiný průběh,“ řekl k prvnímu dějství Plocek.

Udeřili v nástupu druhé půle

Již ve 46. minutě otevřel skóre Martin Šplíchal a Budějovičtí získali rozhodující náskok. „Pak se zranil pendl Roman Polom a my přestali hrát a domácí začali být nebezpeční. Tvořili se závary před naší brankou, ale šance domácích se nám podařilo vždy odvrátit,“ uvedl Plocek k nečekanému zásahu do sestavy deset minut po přestávce.

Dynamo také několikrát ohrozilo domácího brankáře Vilda a v 71. minutě vsítilo opět Šplíchalem uklidňující druhý gól. Západočeši při hře vabank otevřeli obranu, ale skóre se už nezměnilo. „Mohli jsme přidat další góly, ale domácí brankář nám šance pochytal nebo jsme je neproměnili. Jsme moc rádi, že jsme tento těžký zápas na venkovním hřišti zvládli a připsali si další body do tabulky. Musíme pochválit všechny kluky za přístup a odhodlání, které do utkání dali,“ chválil si Plocek po cenné výhře 2:0.

V sobotu dopoledne (10,15) přivítá béčko Dynama ČB na Složišti plzeňskou Doubravku, která má na třetím místě jen o bod víc.

TJ Slavoj Mýto – SK Dynamo Č. Budějovice B 0:2 (0:0)

Góly: 46. a 71. Šplíchal. Rozhodčí: Kastl - Cihlář, Langmajer. Delegát: Eibl. ŽK: 3:4. Diváků: 350.

Dynamo B: Luksch – Krejčí, Kočí, Polom (55. Jáša), Kalousek – Pařízek – Šplíchal (81. Bouguetouta), Tomek (90. Kortiš), Malecha, Lindák – Matoušek (70. Etemike). Trenéři Jaromír Plocek a Petr Skála.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama