Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Čížová rozstřílela Beroun, Soběslav je po derby stoprocentní

 
čtvrtek, 22. srpna 2019, 09:37

Na domácí premiéru Katovic se přišlo podívat téměř šest stovek diváků, ale nováček divize jim radost neudělal. Náskok 1:0 nepotvrdil, byť šance na to byly, do přestávky ztratil náskok a nakonec i všechny body. První regionální derby patřilo střelecky nabuzené Soběslavi, která přehrála hradecké mladíky. Čížová se dokonale revanšovala za předchozí porážku v Rokycanech a Beroun vyprovodila sedmi góly. Už ve 4. minutě vedla 2:0. Hattrickem za 13 minut se blýskl zkušený Petr Janda. O málo vídaný obrat se zasloužilo na Složišti béčko Dynama ČB. S pomocí několika pendlů otočilo stav z 0:3 na 6:3 a bralo první body.

VÝSLEDKY JIHOČECHŮ VE 2. KOLE DIVIZE A 


SK Otava Katovice – FC Viktoria Mariánské Lázně 1:3 (1:2)

Branky: 14. Bálek - 32. Habart, 41. Braun, 60. Nedbalý. Rozhodčí: Starý - Maiello, Toman. Delegát: Vrzal. ŽK: 0:2. Diváků: 570. Předehráno v pátek 16. 8. 2019.

Katovice: Švehla – Cibulka (64. Chylík), Hajdušek, Janoch, Horejš – Bálek, Kahuj, Pavlovič, Miklas – Kadula, Požárek (60. Uher). Trenér Roman Malý.

Nejlepší hráči: nikdo

Tomáš Hajdušek st., předseda Katovic: „Mrzí nás, že jsme před výbornou návštěvou 570 diváků vůbec nebodovali. Přitom jsme herně nepropadli a po většinu zápasu jsme byli aktivnější. Jenže své šance jsme neproměnili, zejména v první půli. Hlavně úvodních dvacet minut jsme soupeře jasně přehrávali a vytvářeli si jednu šanci za druhou.  Jenže namísto toho, abychom vedli aspoň 2:0, tak jsme v půli 1:2 prohrávali. Při první brance jsme po ztrátě míče v útoku nechali odkrytou levou stranu, další dvě branky jsme dostali po centrech z přímého kopu, to by se nám stávat nemělo. Po třetí brance si soupeř stoupl před vápno a zbývající půlhodinu zkušeně ubránil. Nedá se nic dělat, pokusíme se přivézt v pátek nějaké body z Rokycan.“


FK Jindřichův Hradec 1910 – FK Spartak Soběslav 1:5 (0:3)

Góly: 49. Janák - 26. Vaněk, 36. Mazouch, 45. Hromada, 57. Kutner, 62. Dvořák. Rozhodčí: Šálková - Kastl, Matyš. Delegát: Macháček. ŽK: 1:1 (Votava – Vaněk). Diváků: 150.

J. Hradec: T. Cettl – Blažek, Chyška (67. Kubín), Králíček, Tuček (74. Krejník) – Cajz (86. Duarte), Abderrabi, Jindra, Votava, Janák – Toman. Trenér Marek Černoch.

Soběslav: Kuník (67. Nývlt) - Zeman, Boháč, Suchan, Bouška (79. Suda) - Vaněk, Bouchal, Hromada (46. Podráský), Žalda (32. Mazouch) - Kutner (60. Dvořák) - Varačka. Trenér Radek Hajič.

Nejlepší hráči: Toman – Kutner, Varačka

Marek Černoch, trenér J. Hradce: „Derby jsme nezvládli hlavně vinou špatné defenzivní činnosti. Soběslav bude mít naopak jednu z nejlepších ofenziv v soutěži a proto zcela jasná a zasloužená porážka. Neměli jsme špatné úseky ve hře, ale na výborně pracující hosty to prostě nestačilo.“

Radek Hajič, trenér Soběslavi: „Nebudu tajit, že do J. Hradce jsme odjížděli s úmyslem získat tři body. A abych řekl pravdu, čekal jsem mnohem vyrovnanější zápas. Ale kvalita mužstva, při vší úctě ke klukům a Markovi Černochovi, byla od začátku na naší straně. Od začátku jsme si vytvářeli šance a poločas 3:0 byl podle mne spravedlivým vyjádřením sil na hřišti. Domácí hrozili z brejkových situací hlavně dvojicí Janák (nastřelil tyč a po přihrávce Tomana gól) a Toman. Mrzí mě zbytečná branka, když jsme prakticky nezvládli přerušit hru, a nechali Tomana odcentrovat po 60metrovém sprintu. A druhá věc, náš herní projev, za již rozhodnutého stavu 5:1. Za vysokou výhru jsem rád, ale rozhodně se máme v čem zlepšovat. Vyzdvihnout bych chtěl brankáře Kuníka, který odchytal 60 minut i přes zranění a velmi dobrý výkon podal Aleš Kutner. V neděli nás čeká další soupeř, a to derby s Čížovou.“


TJ Sokol Čížová – Český lev-Union Beroun 7:1 (3:0)

Góly: 74., 78. a 87. Janda, 3. Rozhoň, 4. Jirouš, 42. M. Gregor, 53. Bohánek – 82. Sklenář. Rozhodčí: Opočenský - Švorc, Průcha. Delegát: Řezáč. ŽK: 1:2. Diváků: 100.

Čížová: J. Novák – Bohánek, Rozhoň, D. Novák, Zahrádka – Lukeš, Kočí, Majer (78. Horník), M. Gregor – Janda, Jirouš. Trenér Zdeněk Staroba.

Nejlepší hráči: celý tým

Petr Janda, hrající asistent trenéra Čížové: „Na zápas s Berounem jsme opět dávali dohromady tým jen velice těžko. Před zápasem nám ze sestavy vypadli dva spoluhráči, takže jsme měli na lavičce jen jednoho hráče. V naší situaci nám vyhovuje naše menší hřiště a o výsledku utkání dále rozhodl náš výborný začátek. Už ve čtvrté minutě jsme dva nula vedli a tudíž jsme pak mohli hrát v klidu. Beroun měl kromě vstřeleného gólu ještě jednu šanci, jinak to bylo ale spíš o tom, kolik gólů nastřílíme my. Taky nám moc pomohl příchod Tomáše Bohánka z Králova Dvoru a Františka Majera z Vyšehradu. Tomáš dal dokonce gól a ukázalo se, že pro tým bude dobrou posilou. A můj hattrick? To byl jen shoda okolností. Zkrátka soupeř už byl trochu odevzdaný a my byli naopak při chuti. Do šancí se dostávali i moji spoluhráči, ale na konci těch gólových jsem byl pokaždé já. Takhle to prostě vyšlo na mě. Tři góly jsem dal naposledy v dorostu. Potom v lize nebo v divizi za Čížovou ještě nikdy.“


SK Dynamo Č. Budějovice B – FK Hvězda Cheb 6:3 (2:3)

Góly: 30. Matoušek, 35. Martan (pen.), 64. Helešic, 68. Kalousek, 69. Martan, 91. Etemike - 7. Kompit, 11. Komberec, 25. Kubinec. Rozhodčí: Hlaváček - Trska, Gunitš. ŽK: 0:1. Diváků: 120.

Dynamo B: Křížek - Jáša (28. Lindák), Kočí (28. Míka), Polom, Helešic – Martan, Tomek (67. Malecha), Pařízek, Kalousek – Šplíchal – Matoušek (82. Etemike). Trenéři Jaromír Plocek a Petr Skála.

Nejlepší hráči: celý tým

Jaromír Plocek, trenér Dynama B: „Do druhého mistrovského utkání jsme chtěli vstoupit aktivně od první minuty, ale po hrubkách našich jedinců jsme prohrávali po 25 minutách 0:3. Udělali jsme s kolegou Skálou změny v sestavě a sáhli do ní už v průběhu prvního poločasu. Hráče, které jsme poslali na hřiště, nám hru velmi oživili. Podařilo se nám dát kontaktní gól a do konce prvního poločasu snížit nepříjemný stav na 3:2. Hráčům jsme v poločase kladli do hlavy, ať věří, že se dá utkání otočit a když budou pokračovat v aktivitě, kterou končili první poločas, tak se to může podařit. Chtěli jsme maximálně zrychlit hru a dostávat hostující tým pod tlak. Řekli jsme klukům, že jsme přežili klinickou smrt a taky to tak bylo. Do druhého poločasu jsme vstoupili velmi aktivně a přicházely šance na vstřelení vyrovnávací branky. Postupem času se nám podařilo vyrovnat a pak přidat další branky do hostující sítě. Poděkování patří klukům z A-týmu, kteří nám velmi pomohli. Velmi si vážíme tohoto obratu. Soupeř z Chebu hrál velmi dobře.“


Ostatní výsledky

SK Senco Doubravka – SK Petřín Plzeň 2:1 (1:0), 34. Roubal, 78. Roubal - 58. Lisý.
SK Klatovy 1898 – TJ Slavoj Mýto 0:2 (0:1), 27. Rešetár, 91. Skopový.
FK Robstav Přeštice – FC Rokycany 3:0 (1:0), 23. Strejček, 68. Skála, 90. Kristl.
TJ Tatran Sedlčany – FK Hořovicko 3:1 (2:1), 14. Kvěch, 26. Dvořák, 72. Krůta - 42. Balvín.


Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle, Petr Vlasák, Ján Honza, SK Otava Katovice