Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

MOL Cup: Táborsko a Písek v rolích favoritů, Soběslav dá šanci náhradníkům

 
středa, 14. srpna 2019, 10:48

Ve středu 14. srpna se v 1. kole poháru MOL Cupu představí trojlístek jihočeských klubů. Zatímco Soběslav doma hostí favorizovaný Benešov, třetiligový tandem Táborsko – Písek zajíždí na trávníky divizních soupeřů ze středních Čech.

Táborsko rozloží síly

Trenér táborského celku Miloslav Brožek má před zápasem jasno, kdo je favoritem. „Přijedeme do Sedlčan jako tým z vyšší soutěže. Takže naším cílem bude postoupit a splnit roli favorita. Jiné ambice ani mít nemůžeme,“ uvedl, ale jedním dechem dodal, že Sedlčany jsou v domácím prostředí těžkým protivníkem. „Sedlčany znám, vím, že na ně chodí poměrně dost diváků. Fotbal v Sedlčanech táhne,“ míní Miloslav Brožek, který připomněl, že mezi Táborem a Sedlčany není velká vzdálenost. Přes Sedlec-Prčice je to vzdušnou čarou nějakých 40 kilometrů.

„Nebude to tam jednoduché, ale chceme zvítězit,“ uvedl lodivod Táborska, který jednoznačně potvrdil, že v utkání dostanou příležitost hráči širšího kádru. „Máme nějaké hráče zraněné. Potřebujeme rozložit síly,“ dodal Miloslav Brožek. Začátek utkání je stanoven na 17 hodinu.

Písečtí věří v postup

Velkým favoritem ve středečním poháru bude také FC Písek. Po úvodním zápase v ČFL s Vltavínem (1:1), v němž výkonem příjemně překvapil, nastoupí v rámci 1. kola domácího poháru MOL Cupu v Dobříši (18 hod.), která si vybojovala postup v předkole po domácí výhře s Klatovy 5:2. Středočeši předvedli ve druhém poločase pětigólový obrat. Pod vedením nové trenérské dvojice Filip Dort a Jan Karas účinkují letos v divizní skupině B.

Písecká sestava dozná ve středečním poháru několika změn. Trenér chce dát šanci ostatním členům širokého kádru. „Příležitost dostane většina hráčů, kteří nenastoupili v sobotním utkání s Vltavínem. Uvidíme, jak se s tím poperou,“ prozradil trenér Milan Nousek ml. „Utkání samozřejmě chceme zvládnout a postoupit dál,“ dodal k předpokládanému postupu.

Zopakuje Soběslav překvapení?

Divizní Soběslavi se náramně povedl zahajovací duel se Sedlčany, které jsou dnes soupeřem Táborska. Spartakovci jim uštědřili krutou „čtyřku“, Filip Vaněk se blýskl dvěma góly, posledních dvacet minut se jen dohrávalo. „Snad nám forma vydrží do středečního poháru s Benešovem,“ doufal Michal Lemberka, vedoucí soběslavského mužstva, k atraktivnímu střetnutí s třetiligovým soupeřem, které má výkop v 17 hodin.

Benešov už Soběslav oproti letnímu turnaji zřejmě nepodcení. V páteční předehrávce ČFL prohrál s Táborskem 1:3. Při náročném programu plánuje soběslavský kouč Radek Hajič vyslat do boje hráče z lavičky. „Ve středu v poháru dostanou určitě šanci hráči širšího kádru a v sobotu budeme chtít v derby bodovat naplno,“ bude šetřit některé opory na derby v J. Hradci.

Napsal(a) Luboš Dvořák, Michal Průcha | Foto Daniel Pekař