Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Béčko Dynama zachovalo mužstvo pohromadě. Počítá i s pomocí pendlů

 
pátek, 9. srpna 2019, 12:44

Uzavřená Juniorská liga po sedmi letech své existence neslavně skončila a na scénu se vrátila tradiční béčka. To českobudějovické prožilo v derniéře jednu z nejúspěšnějších sezon. K dalšímu pokračování si dynamovci, jako jediní z české skupiny (ostatní startují v ČFL), dobrovolně vybrali účast v divizi.

Vedení klubu deklarovalo přechod do nižší soutěže už v průběhu jara. Kvalita současného kádru má být odpovídající divizní úrovni. V konkurenci patnácti mužstev nemají trenéři Jaromír Plocek a Petr Skála přehnané ambice. „Přání je jednoduché, hrát dobrý fotbal a sbírat body do tabulky. Ale podle nás je hlavním cílem, aby kluky fotbal bavil a měli radost z každého tréninku a utkání. To je strašně moc důležité,“ uvádí Plocek, jenž by rád navázal na úspěšnou jarní část, kdy hrála juniorka jako vyměněná.

Mladý kádr béčka vstoupil do letní dřiny 11. července. V přátelských zápasech poměřil síly s Jankovem (3:4), Třeboní (5:0), Příbramí B (0:6) a v generálce na vlastním hřišti remizoval s divizní Starou Říší 2:2. „Byla to velmi dobrá utkání a jsme za to moc rádi. Celkově panuje s přípravou spokojenost,“ ohlíží se za letní přípravou.

V mužstvu došlo mimořádně jen k minimálním odchodům. Skončil pouze kapitán Pouček, jehož osobnost bude na trávníku citelně scházet. Tým doplnili nadějní mladíci z dorostu. „Po skončení sezony jsme si se všemi hráči sedli a nastínili jim, že chceme, aby tu všichni zůstali a hráli za Dynamo divizi. Podařilo se nám udržet kádr pohromadě a ještě se nám vrátili kluci z hostování,“ těší Plocka.

„Kádr teď čítá 16 hráčů,“ chválí si téměř dvojnásobný nárůst. „Myslíme, že je to moc dobrý počin na těžkou divizní soutěž, která nás teď čeká. Samozřejmě jako B- tým jsme k dispozici našemu áčku k rozehrání a vytížení kluků z prvního týmu a jsme moc rádi, že nám budou pomáhat a tím i vychovávat a učit naše mladíky,“ slibuje si od výpomoci prvoligových pendlů. 

Českobudějovická rezerva bude mít svůj domovský stánek opět na Složišti, hracím dnem bude až na první utkání sobota dopoledne (10,15).

Samotné béčko bylo v Dynamu zrušeno v červnu roku 2011, kdy přešlo do tehdejšího farmářského celku divizních Strakonic. Po okamžitém postupu ze druhého místa skončil v ČFL na 15. příčce a v další sezoně 2013/14 propadl až na poslední 18. místo. Následně byl farmářský tým zrušen. Souběžně s tím hrála svou soutěž i nově utvořená juniorka Dynama (založena povinně v létě 2012). Jedno mužstvo vlastně startovalo ve dvou soutěžích najednou, protože ve Strakonicích už všechny vlastní hráče rozprodali. Společný zůstal jen název.

ZMĚNY V KÁDRU

Přišli: Rostislav Tomek (uk. hostování J. Hradec)

Odešli: Lukáš Pouček (Vyšehrad)

SOUPISKA SK DYNAMO ČB B

Brankáři: (z A-týmu)

Obránci: Lukáš Kočí, Jan Krejčí, Daniel Kortiš, Václav Míka, Jan Martinec, Mikuláš Jáša, Dominik Collin (dlouhodobě zraněný)

Záložníci: Jan Malecha, Jakub Pařízek, Rostislav Tomek, Martin Lindák, Marek Kalousek, Adam Bouguetouta, Moses Kalu, Ondřej Vochozka (dlouhodobě zraněný)

Útočníci: Oghenekaro Graham Etemike, Jakub Matoušek

REALIZAČNÍ TÝM

Trenéři: Jaromír Plocek, Petr Skála. Vedoucí mužstva: Jan Čapek. Masér: Václav Kolář.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Ladislav Lhota