Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Nováček z Katovic má v republikové soutěži cíl jasný – záchranu

 
čtvrtek, 8. srpna 2019, 23:35

Katovický klub se ještě před čtyřmi roky řadil mezi účastníky I. A třídy. Na jaře 2015 konečně prolomil postupové prokletí a společně s druhým Olešníkem postoupil do elitní krajské společnosti. Postupně se zařadil mezi obávané soupeře a v minulém ročníku prožil historické chvíle. Po výtečném jaru si zajistil druhé místo a postup do divize. Kvalita týmu a v neposlední řadě velmi schopné klubové vedení dávají záruku, že by Katovice neměly hrát v divizi jen epizodní roli. Plány, přípravu a posily nám prezentoval předseda Tomáš Hajdušek st.

Podařilo se vám po postupu do divize mužstvo posílit?
Všechno proběhlo tak, jak jsme si již v průběhu jara přáli a dohodli se. Nikdo ze stávajícího kádru neodešel a posílili nás dva hráči z Klatov, přitom místní kluci, kteří mají u nás v kádru své kamarády – Dan Pavlovič a Lukáš Bálek. Oba dva v průběhu přípravných zápasů prokázali, že budou velmi platní.

Byli jste spokojeni s přípravou a dosaženými výsledky?
Posílení mužstva jsme dohodli ještě před koncem jarní části sezóny, takže jsme se mohli v klidu připravovat. Výsledky nejsou důležité. Bohužel ani v jednom zápase se nám nesešel kompletní kádr, čímž kvalita hry trochu trpěla. Přípravné zápasy ukázaly, že ve hře dopředu budeme nebezpeční. Zlepšit musíme rozhodně defenzívu, nelze předpokládat, že každému soupeři nastřílíme tři a více branek, takže vzadu musíme hrát více na nulu.

Jaké si dáváte cíle do historické premiéry v celostátní soutěži?
To je jasné – aby se nám dařilo, klukům sloužilo zdraví a diváci na nás chodili v hojném počtu. Jsme nováček, takže konkrétní cíl je jasný – udržet se v divizi. Na závěr bych chtěl poděkovat všem našim sponzorům, bez kterých bychom si o postupu do divize mohli jenom nechat zdát.

ZMĚNY V KÁDRU

Přišli: Daniel Pavlovič, Lukáš Bálek (oba Klatovy)

Odešli: nikdo

SOUPISKA SK OTAVA KATOVICE

Brankáři: Tomáš Švehla, Petr Provazník, brankář

Obránci: Marek Hromíř, Jan Chylík, Ondřej Koutský, Libor Horejš, Martin Tušer, Tomáš Hajdušek, Karel Cibulka

Záložníci: Daniel Pavlovič, Tomáš Janoch, Michal Repa, Jakub Miklas, Lukáš Bálek, Alexander Kahuj

Útočníci: Michal Požárek, Vladimír Uher, David Zoubek, Jindřich Kadula

REALIZAČNÍ TÝM

Trenér: Roman Malý. Asistent: Jiří Kříž. Vedoucí mužstva: Petr Šídlo

 
 
Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle