Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

U Vajgaru udělají pro udržení divize maximum

 
čtvrtek, 8. srpna 2019, 22:50

Fotbalisté jindřichohradeckého FK 1910 si prožili v roli nováčka krušné jaro. Pronásledovala je velká marodka a i přes umístění na patnáctém místě se v divizi udrželi. Neméně perné bylo u Vajgaru i léto. Kádr postihla řada odchodů a trenér Marek Černoch musel dávat dohromady prakticky nové mužstvo.

Několik stálic hradecké sestavy se vydalo jinam. Náhrady přicházely postupně během přípravy. „V týmu přes letní pauzu došlo k několika změnám. Doufáme, že to budou změny pozitivní, někomu ten přechod a adaptace bude trvat déle, někdo bude připraven dříve, uvidíme,“ říká k příchozím hráčům kormidelník Černoch.

Hradečtí oslovili několik fotbalistů, ale ve většině případů to nedopadlo. V kolonce příchodů je i tak devět jmen. Z Nové Včelnice přišel 21letý obránce Dominik Tuček, z Lomnice nad Lužnicí talentovaný záložník Petr Krejník (23), který již v žákovském věku v Hradci půlroku hostoval. Mezi navrátilce patří dvojice odchovanců Jakub Chyška a brankář Tomáš Cettl z Dačic, po roční odmlce oblékne modrobílý dres obránce Martin Mareš (29) z Třeště.

Po tandemu hráčů tmavé pleti (Gueye, Lukoki) získali Hradečtí další zahraniční akvizice. Prvním je do útoku aklimatizovaný Brazilec Almeida Oliveira Costa Gustavo Duarte z divizní Bystřice pod Hostýnem, druhým francouzský záložník Bachir Alderrbri. Vyloučen není příchod dalších hráčů.

Příprava jindřichohradeckého týmu začala 8. července a během ní skončil druhý na turnaji v Lomnici nad Lužnicí (Lomnice 4:0, Dynamo U19 1:4), porazil Žirovnici 6:3, podlehl třetiligovému Písku 2:5, v předkole Mol Cupu jej vyřadila Soběslav po výsledku 0:3 a v domácí generálce s divizním Havlíčkovým Brodem zvrátil skóre na 2:1 dvěma góly uzdraveného kanonýra Tomana. „S letním přípravným obdobím jsme spokojeni. Splnili jsme vše, co bylo naplánované. Výsledky byly různorodé, herně byl závěr přípravy povedený, tak doufám, že nám to vydrží,“ věří Marek Černoch, který má plány do sezony jasně dané. „Naším jediným cílem je záchrana a uděláme pro to maximum.“

ZMĚNY V KÁDRU

Přišli: Bachir Arderrabir (FC Schengen), Vojtěch Cajz (Slavoj Žirovnice), Gustavo Duarte (FK Bystřice pod Hostýnem), Tomáš Cettl a Jakub Chyška (oba Dačice), Jan Kubín (FC MAS Táborsko), Martin Mareš (Slavoj Třešť), Dominik Tuček (Nová Včelnice), Petr Krejník (Tatran Lomnice)

Odešli: Jiří Chalupský (Slavoj Třešť), Abdoulaziz Gueye (FK Zbuzany), Ismael Lukoki (zranění), Vojtěch Kněžínek (Rakousko), Vít Kučera (Slavoj Žirovnice), Rostislav Tomek a Petr Řehoř (oba návrat Dynamo ČB)

SOUPISKA FK JINDŘICHVŮ HRADEC 1910

Brankáři: Jakub Hulík, Tomáš Cettl, Petr Oliva (v jednání)

Obránci: Michal Völfel, Ondřej Blažek, Jakub Chyška, Martin Mareš, Dominik Tuček

Záložníci: Tadeáš Jindra, Filip Votava, Martin Janák, Luboš Králíček, Bachir Arderrabir, Vojtěch Princ, Vojtěch Cajz, Petr Krejník, Daniel Cettl

Útočníci: Martin Toman, Jan Kubín, Gustavo Duarte

REALIZAČNÍ TÝM

Trenér: Marek Černoch. Vedoucí mužstva a asistent: Tomáš Cypra. Kustod: Jan Aldorf. Trenér brankářů: Jiří Mazánek.

 
 
Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle