Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Čížovský Sokol chce létat opět vysoko. Janda s Jiroušem u toho nebudou chybět

 
středa, 7. srpna 2019, 20:49

Podle tabulek loňské sezony byl Sokol Čížová čtvrtým nejúspěšnějším mužstvem v Jihočeském kraji. Místní fotbalisté malou vísku z Písecka zviditelnili druhým místem v divizi A, což trenér Zdeněk Staroba považuje v kontextu s úzkým kádrem a možnostmi za malý zázrak. Nabídnutá účast ve třetí lize byla s díky odmítnuta.

V Čížové si 20. července připomněli ve spolupráci s obcí 100leté výročí od založení Sokola, vrcholem oslav byl zápas staré gardy proti internacionálům ČR.

Hráčský kádr prvního mužstva neprošel velkými změnami. „Základní osa týmu zůstala stejná, dále můžeme spoléhat na naše tradiční opory,“ poznamenala sekretářka klubu Tereza Kolpeková. Čížovští fanoušci se opět mohou těšit na kousky dvojice J + J. Tedy Jandy a Jirouše, který se stal potřetí králem divizních střelců. V Sokolu je od roku 2015 a za tu dobu stihl rovných 90 gólů v divizi a 6 v ČFL. Exslávista a dvojnásobný reprezentant Petr Janda se přestěhoval na jih Čech a k hraní v Čížové si přibral trénování ligových žáků U12 v FC Písek, kde mu dělá asistenta spoluhráč Roman Zahrádka.

Čížovou opustilo kvarteto hráčů, z nichž dva zamířili do třetí ligy. „Z loňských nováčků zůstávají bratři Gregorovi, jejich bývalý spoluhráč z Bohemians Ihor Krasnyanyk přijal nabídku SK Benešov a zkusí si zahrát ČFL. V této soutěži se bude potkávat se svým kolegou z Čížové brankářem Honzou Satrapou, který přestoupil již v červenci do FC Písek,“ uvedla Kolpeková k jejich posunu v další kariéře. David Chytrý zkouší znovu prorazit v Rakousku a příbramský exligista Martin Šlapák, který přišel v zimě z Králova Dvora, z pracovních důvodů přestoupil do klubu blíže svému bydlišti. Vybral si Kovohutě Podlesí ve středočeské I. A třídě.

Mladé posily přišly z Prahy

Enkláva hráčů z hlavního města, která vyráží za fotbalem do Čížové, se rozrostla o další dvě jména. „Na uvolněná místa v sestavě přivítáme mladou naději z Vyšehradu Františka Majera a z Dukly Praha k nám přichází obránce Tomáš Bohánek,“ představila letní posily s tím, že „máme ještě rozjednány dvě posily, uvidíme, jak tato jednání skončí.“

Do přípravy se zapojili Čížovští od 16. července a probíhala v domácích podmínkách. „Sehráli jsme však bohužel pouze jedno přípravné utkání. Vzhledem k tomu, že kádr je víceméně sehraný, zaměřili jsme se především na posilování kondičky a nácvik standardek,“ nastínila k třítýdennímu programu, který už má v Čížové klasický scénář. 

Soutěžní premiéru v nové sezoně si Čížová odbude v páteční předehrávce v Rokycanech (18). „Naše přání jsou každý rok stejná, hrát a vyhrávat, dělat radost divákům. Věřím, že budeme opět na vrcholu tabulky, mančaft na to máme. Zápasy s nováčky v divizi budou zajímavé, je dobře, že se složení soutěže obměnilo,“ uvítala Tereza Kolpeková příchod půltuctu nováčků do divizní skupiny A.

ZMĚNY V KÁDRU

Přišli: Františka Majer (Vyšehrad), Tomáš Bohánek (Dukla Praha)

Odešli: Jan Satrapa (Písek), Ihor Krasnyanyk (Benešov), David Chytrý (Rakousko), Martin Šlapák (Podlesí)

SOUPISKA SOKOLA ČÍŽOVÁ

Brankáři: Jaroslav Novák

Obránci: Tomáš Bohánek, David Novák, Martin Rozhoň, Matěj Gregor, Radim Nečas

Záložníci: Lukáš Dvořák, Michal Kočí, Jan Lukeš, Ondřej Gregor, František Majer, Roman Zahrádka

Útočníci: Martin Jirouš, Petr Janda, Michal Polodna

REALIZAČNÍ TÝM

Trenér: Zdeněk Staroba. Vedoucí mužstva: Milan Bedřich. Kustod: Miroslava Janáčková.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle