Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Soběslav vyprovodila Mariánky sedmičkou, loučící se Hradec otáčel v závěru

 
sobota, 15. června 2019, 19:08

V posledním kole se s divizí minimálně na rok loučil Jindřichův Hradec, a to vítězně. V samém závěru stihl zvrátit nepříznivý stav proti Doubravce, která soutěž taktéž opouští. Galakoncert na svém hřišti předvedla Soběslav, která nastřílela Mariánským Lázním sedm gólů! Druhá Čížová se s ročníkem 2018/19 loučila v Dobříši, ovšem v oslabené sestavě na bodový zisk nedosáhla. Táborsko B utkání předehrávalo 5. června.

Hradec zabodoval i s hráčem v brance

Jindřichův Hradec navázal na minulé vítězství s Rakovníkem. V posledním utkání sezony vyzval šestou Doubravku, která po sezoně v divizi A končí. Kuriózní situace nastala na postu brankáře, rukavice musel navléknout Vojtěch Kněžínek, původní pozicí obránce. Na první branku se čekalo poměrně dlouho. Až ke konci prvního poločasu poslal Plzeňany do vedení přesnou střelou Jiří Štěrba. Svěřenci Marka Černocha tedy museli v druhém poločasu dohánět soupeřův hubený náskok.

Jindřichův Hradec rozhodně nechtěl dát Doubravce nic zadarmo. Pustil se do soupeře, což se mu v 66. minutě poprvé vyplatilo. Střídající Vít Kučera vyrovnal a začínalo se odznova. Hradečtí chtěli zakončit roční působení v divizi vítězstvím a v posledních minutách strhli tři body na svou stranu. V 87. minutě dal vítěznou branku stejně jako v předchozím utkání Tadeáš Jindra, jakožto muž posledních minut, a třeba tak bude alespoň dokopná o něco radostnější.

Soběslav vypráskala Mariánské Lázně

Mariánské Lázně nebudou na konec sezony vzpomínat v dobrém. Po třech letech končící trenér Purkart si představoval úplně jiný výkon. Soběslavi je v derniéře rozhodně nešetřila a přehrála po všech stránkách. V celém utkání hrála prim, čemuž je výsledek odpovídající. Soběslavští v první půli udeřili rovnou čtyřikrát! Již v úvodu napověděl, jakým směrem se bude zápas ubírat, Mazouch. Následně na něj navázal 18letý benjamínek Matouš Varačka. A klid do druhé půle na kopačky přidal Filip Vaněk, jenž zamířil do soupeřovy sítě rovnou dvakrát. Hajičovi svěřenci tedy šli do dalšího dějství ničím neohroženi, vedli pohodlně 4:0.

V rozmezí 51. a 54. minut se zaskvěl domácí Tomáš Mazouch, když k brance z první půle přidal další dvě, zkompletoval hattrick, a vlastně utkání definitivně rozsekl. Mariánské Lázně stále hrály roli pouhého sparingpartnera a jen přihlížely, jak do jejich sítě padá gól za gólem. Ten sedmý, již poslední, přidal Dominik Suda, a udělal tak za soběslavskou sezonou definitivní tečku. „Mariánkám jsme mohli dát klidně i desítku. Třeba Vaněk mohl několikrát zkompletovat hattrick, což se mu nakonec nepovedlo. Za poslední zápas sezony chci pochválit celý tým,“ říkal po utkání vedoucí Soběslavi Michal Lemberka.

Čížová nechala body v Dobříši

Trenér Staroba se musel proti sestupující Dobříši obejít bez několika hráčů (opět scházel šutér Jirouš). Od prvních minut se oba týmy do velkých šancí příliš nedostávaly. Výraznější pokus nevyslal ani jeden z nich. Podle toho také konec první půle vypadal. V kolonce gólů měly oba celky zapsanou nulu. Dobříš se však mohla radovat krátce po zahájení druhé půle. Zkušený kapitán Dort nasměroval svůj pokus nejlépe, jak mohl. Hned za dvě minuty odpověděl vyrovnáním čížovský Jan Lukeš.

Ani druhý poločas moc šancí nepřinesl, přesto se domácí ještě jedné přesné trefy dočkali a připravili trenéru Martinu Šrainovi vítěznou rozlučku s týmem. Paradoxně o výhře Středočechů rozhodli oba noví trenéři. Po Dortovi skóroval i Karas, společně povedou mužstvo v příští sezoně. Blízko k vyrovnání měli Čížovští v samém konci, kdy Nečas ze standardní situace nastřelil jen clonící protihráče. „Do Dobříše jsme jeli v okleštěné sestavě, což se na celkovém obrázku hry samozřejmě promítlo. V závěru jsme mohli i vyrovnat a řekl bych, že zápasu by spíše slušela remíza. Každopádně byl to poslední zápas, pro nás je důležité, že se hlavně nikdo nezranil,“ uvedl kouč Zdeněk Staroba.

Výsledky 30. kola divize A:


FK Jindřichův Hradec 1910 - SK SENCO Doubravka 2:0 (0:0)

Branky: 66. Kučera, 87. Jindra - 39. Štěrba. Rozhodčí: Erlebach - Slavíček, Svoboda. Delegát: Tereba. ŽK: 0:1. Diváci: 80.

FK  Spartak Soběslav - FC Viktoria Mariánské Lázně 7:0 (4:0)

Branky: 5., 51. a 54. Mazouch, 31. a 43. Vaněk, 29. Varačka, 83. Suda. Rozhodčí: Eibl - Vychodil, Tupý. Delegát: Duchoň. Bez karet. Diváci: 152.

MFK Dobříš - TJ Sokol Čížová 2:1 (0:0)

Branky: 47. Dort, 69. Karas - 49. Lukeš. Rozhodčí: Trojan - Nedvěd, Švagr. Delegát: Macháček. ŽK: 0:3. (J. Novák, Dvořák, Šlapák). Diváci: 150.

FC MAS Táborsko B – FK Tachov 2:5 (1:3)

Předehráno ve středu 5. června 2019.

Napsal(a) Adam Pavlíček | Foto Daniel Pekař