Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sestupová mračna Hradečtí nerozehnali, derby vyřešila Soběslav do přestávky

 
sobota, 18. května 2019, 22:34, aktualizováno 19. května 2019, 14:09

Tahákem divize bylo okresní derby béčka Táborska se Soběslaví, v němž kralovali autor hattricku Filip Vaněk a jeho dvorní nahrávač Aleš Kutner. Spartakovci šli do kabin o poločasové přestávce s luxusním náskokem 4:0! Další zmar předvedl zraněními zdecimovaný tým J. Hradce. S na jaře trápícím se Tachovem (získal jen 5 bodů) prohrál u Vajgaru ostudně 0:5 a tím zřejmě zhasly všechny naděje na udržení. Čížová si pojistila druhou příčku v Hořovicích, kde udeřila v závěru poločasu Davidem Chytrým a po hodině zadělala na poklidné vítězství 4:0. Hrálo se mimořádně slušně, ani jeden z jihočeských týmů neobdržel žlutou kartu.

Poslední 40 minut v pouťovém tempu

Táborský B tým nehraje v dobrém rozpoložení, což bylo proti Soběslavi, která se naopak daří, vyjma chvilkového tlaku na začátku utkání, znát od prvních minut. Stejně jako v minulém kole, tak i v tomto úřadoval střelec Filip Vaněk. Nejprve se trefil v 8. a následně v 13. minutě. A když Soběslav navyšovala na tříbrankový rozdíl, bylo to opět jeho zásluhou. Do poločasu se ještě trefil Varačka, pro kterého to byl premiérový gól v soběslavském dresu, a s Táborskem to vypadalo špatně. Do kabin se šlo za propastného stavu 0:4. „Na hráče jsem byl velmi naštvaný, někteří z nich si musí sáhnout do svědomí. V sestavě, v jaké jsme byli, nemůžeme po poločase prohrávat o čtyři branky,“ nebyl po půli spokojený Kamil Tobiáš, trenér táborského celku a kabinou prošla o přestávce velká bouřka.

Do druhého dějství již Vaněk, jenž stihl zapsat hattrick, z důvodu nachlazení nenastoupil. Ze hry šel i Mazouch a místo nich naskočili Žalda s Dvořákem. Soběslavi se nevydařil vstup do poločasu, když na jeho začátku dvakrát inkasovala. Nejprve snižoval Bryanta a o chvíli později také Klusák. Na góly to ale bylo z táborského pohledu vše. Mezitím stihl hostující tým naopak definitivně pojistit své vítězství. Po chybě domácího stopera se prosadil Kutner, který tak podtrhl svůj dobrý výkon z prvního poločasu. „Z posledních 4 zápasů máme 12 bodů, skóre 17:3, takže u nás vládne jednoznačně spokojenost,“ pochvaloval si Michal Lemberka, vedoucí soběslavského mužstva, po výhře 5:2.

Hradec schytal debakl s Tachovem

Jindřichův Hradec utkání o záchranu nezvládl, čemuž napověděly už první minuty, ve kterých poprvé inkasoval. Poprvé v zápase se trefil Vyleta, kterému se na jihočeském pažitu dařilo i v druhé půli. O tom ale až později. Domácím se směrem dopředu nedařilo, a tak mohl hrát Tachov rozvážný a kombinační fotbal, který potřeboval a dle všeho mu také vyhovoval. Do kabin se nicméně z jindřichohradeckého pohledu šlo za ještě hratelného stavu 0:1.

Po změně stran ovšem Tachov rozjel gólostroj. Ve 49. minutě domácím vzdálil vidinu bodů Tušl. Poté začal úřadovat již zmíněný Vyleta, jemuž se podařilo zkompletovat hattrick, když k jeho brance z první půle přidal další dvě a Jindřichohradeckým odstřelil jakoukoliv naději. Na domácí fotbalisty padla deka, ze které se ne a ne oklepat. Z domácího pohledu nevyvedené utkání podtrhl v závěru Braun, který upravil na konečných 0:5. „Objektivně musím říci, že v současné době a rozpoložení na divizi nemáme, bohužel je to tak. A poslední výsledky jsou o tom naprosto vypovídající,“ posteskl si po zápase jindřichohradecký trenér Marek Černoch.

Čížová si i bez náhradníků smázla Hořovicko

Čížová vstoupila do utkání s okleštěnou sestavou, dokonce neměla žádného náhradníka. Na lavičce sice seděl Roman Zahrádka, ten je ale již tři kola zraněný a jeho nasazení do hry tedy možné nebylo. Pro základní sestavu Sokola ale nebyl žádný problém. Domácí od prvních minut, ačkoliv hrají o záchranu, působili zakřiknutě, za což byli hned dvakrát potrestáni. Do sestavy navrátivší se Chytrý si připsal oba zásahy a jen podtrhl směr, kterým se utkání dále ubíralo.

O dvě minutky později na jeho trefu navázal Krasnyanyk a rozdíl mezi oběma týmy byl již tříbrankový. I v druhé půli byli fotbalisté z Čížové jednoznačně lepším týmem a Hořovické téměř k ničemu nepustili. Jediná šance domácích po změně stran nebyla zakončena mezi tři tyče. Naopak se na opačné straně opět prosadili hosté. Byl to kanonýr Martin Jirouš, který zvýšil na 4:0 a zakončil gólový výčet zápasu. „Musím říct, že mě domácí docela zklamali. Hrají o záchranu, jejich výkon tomu ale rozhodně neodpovídal. Když to řeknu, jak to opravdu bylo, moc jsme se na výhru nenadřeli. Každopádně jsme za ni rádi,“ uvedl čížovský trenér Zdeněk Staroba.

 

Výsledky 26. kola divize A

FC MAS Táborsko B – FK Spartak Soběslav 2:5 (0:4)

Branky: 46. Bryanta, 53. Klusák - 8., 13. a 31. Vaněk, 40. Varačka, 51. Kutner. Rozhodčí: Šlajs - Cihlář, Hrkal. Delegát: Řezáč. Bez karet. Diváků: 122.

FK Jindřichův Hradec 1910 – FK Tachov 0:5 (0:1)

Branky: 5., 67. a 80. Vyleta, 49. Tušl, 85. Braun. Rozhodčí: Nejedlý - Gunitš, Eibl. Delegát: Koňák. Bez karet. Diváků: 60.

FK Hořovicko – Sokol Čížová 0:4 (0:1)

Branky: 39. a 48. Chytrý, 50. Krasnyanyk, 60. Jirouš. Rozhodčí: Kyncl - Teuber, Nedvěd. Delegát: Ploch. ŽK: 2:0 (Balvín, Kuchař). Diváků: 130.

Napsal(a) Adam Pavlíček | Foto Daniel Pekař