Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

I přes nejlepší jarní výkon nebodovali. Béčko Táborska prohrálo na Aritmě

 
čtvrtek, 9. května 2019, 09:24

Táborsko B se netradičně ve středu vydalo bojovat do Prahy, kde se v předehrávce 29. kola Divize A utkalo proti Aritmě, aktuálně čtvrtému celku tabulky. Domácí byli favoritem celého klání, dlouho se jim ale nedařilo vstřelit úvodní branku. Pražané se rozstříleli až ve druhé půli, kdy v rozmezí čtyř minut síťku za Zadražilovými zády rozvlnili dvakrát a proti poslednímu Táborsku B body na vlastní půdě uhájili.

Favorizovaná Aritma ze začátku utkání měla balón více na svých kopačkách, výraznější šanci si ale zatím nepřipsala. Hrozila jen z rohových kopů, se kterými si většinou táborská obrana poradila. Následně byli nebezpeční především táborští fotbalisté, což se před odchodem do kabin ovšem v gólové kolonce nepromítli. „V první půli jsme soupeři byli vyrovnaným, ne-li lepším protivníkem,“ říkal po utkání táborský trenér Kamil Tobiáš. Po první půli tedy bezbranková remíza.

Po změně stran už Pražané přebrali otěže utkání a své postavení v tabulce potvrdili, když v rozmezí čtyř minut soupeři zasadili dva definitivní údery. O ten první se velmi razantní a přesně mířenou střelou v 60. minutě ze standardní situace postaral Tomáš Modr. Následně domácí brankář vyrazil centr přesně na spoluhráče, který tak mohl rozehrát rychlý protiútok, na jehož konci táborskému obránci míč propadl, tudíž finální zakončení nedělalo Davidu Macháčkovi žádné problémy.

V závěru se Táborští snažili o kontaktní gól, otevřeli obranu a zatlačili domácí, ale skóre se již nezměnilo. „Sice jsme prohráli, ale musím říct, že jsme podali nejlepší výkon v jarní části, hodně nám pomohli kluci z áčka,“ našel pozitiva Kamil Tobiáš. „Mančaft vypadal velmi dobře a kompaktně. Pomohla nám hlavně trojice Zadražil, Schramhauser, Klusák. Podali opravdu dobré výkony. První poločas jsme byli minimálně vyrovnaným soupeřem, v některých fázích jsme byli možná i lepší. Měli jsme dvě situace, které jsme měli vyřešit lépe. Soupeř nás pak po dvou chybách potrestal. Byla to pro nás ukázka toho, že mladí kluci jsou schopni utkání v této soutěži zvládat.“

SK Aritma Praha – FC MAS Táborsko B 2:0 (0:0)

Branky: 60. Modr, 64. Macháček. Rozhodčí: Jansa - Brichta, Zita. Delegát: Pešek. ŽK: 2:2 (De Almeida, Zadražil). Diváci: 300.

Táborsko B: Zadražil - Větrovský, Kmeťo, Klusák, Mikuláštík - Schramhauser - De Almeida, Radosta, Vozihnoj (46. Postřihač), Kubec (67. Bryanta) – Toutou (77. Vaňo). Trenér Kamil Tobiáš.

Napsal(a) Adam Pavlíček | Foto Daniel Pekař
 


 
Reklama