Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Doma byli Jihočeši stoprocentní, venku naopak. Polepšili si kanonýři Jirouš s Vaňkem

 
čtvrtek, 2. května 2019, 08:24

Čížová a Soběslav se představily domácím fanouškům. A ti měli důvod k radosti. Oba celky totiž svá utkání zvládly. Čížová si s Aritmou penaltami Jirouše pojistila druhou příčku, Soběslav s novým kapitánem Bouchalem získala s Hořovickem důležité body k záchraně. Naopak se ale nedařilo Táborsku B, které sice neoplývá oslnivou formou, v Doubravce ovšem nebylo daleko od bodového zisku. Svěřenci Kamila Tobiáše nakonec těsně padli. Jindřichohradečtí hráči zajížděli do Berouna, kde v oslabené sestavě vyšli gólově naprázdno, a body ze Středočeského kraje nepřivezli.

VÝSLEDKY JIHOČECHŮ VE 23. KOLE DIVIZE A


SK Senco Doubravka – FC MAS Táborsko B 2:1 (2:0)

Branky: 10. Roubal, 14. Krejčí - 48. Kubec. Rozhodčí: Talpáš - Aubrecht, Šmat. Delegát: Skála. ŽK: 0:2 (Radosta, Mikuláštík). Diváků: 60.

Táborsko B: Němeček - Kmeťo (85. Kolář), Rytíř, Zárybnický, Mikuláštík - Berešík - Postřihač, Kubec (83. Moudrý), Radosta, Bryanta - Vaňo (63. Horváth). Trenér Kamil Tobiáš.

Nejlepší hráč: Němeček

Kamil Tobiáš, trenér Táborska B: „Nevyvedl se nám start do utkání, už v 15. minutě jsme prohrávali 0:2. Inkasovali jsme po našich chybách, pak jsme museli dotahovat. V první půli jsme měli slibnou možnost, bohužel gól jsme nedali. V úvodu druhého poločasu jsme dali kontaktní branku a snažili jsme se o srovnání, ale žádnou z těch situací jsme bohužel do konce nedotáhli. Je to velká škoda, protože si myslím, že dneska se tady v Doubravce nemuselo prohrát.“


Sokol Čížová – SK Aritma Praha 2:0 (0:0)

Branky: 57. a 80. (obě z pen.) Jirouš. Rozhodčí: Volf - Grimm, Šlajs. Delegát: Lhoták. ŽK: 2:3 (Chytrý, Krasnyanyk). ČK: 0:1 (57. Turák). Diváků: 150.

Čížová: J. Novák - Kočí, D. Novák, Rozhoň, Zahrádka - Šlapák, Polodna, O. Gregor (75. Krasnyanyk), Janda (80. Chytrý), Lukeš - Jirouš.

Nejlepší hráči: Jirouš, celý tým

Zdeněk Staroba, trenér Čížové: „Zápas byl nahecovaný. U soupeře bylo vidět, že má natrénováno, poměrně dost fauloval, z toho jsme se dostali asi k pěti standardkám. Aritma ale dobře bránila a tyto situace ustála. První poločas jsme si vytvořili jedinou šanci po Lukešově úniku, kdy zakončoval Šlapák, který ale dal jen kousíček vedle. Soupeř byl opravdu velmi dobrý a atletický, nic moc si ale nevytvořil, Novák čelil jedné střele ze střední vzdálenosti. To samé ve druhém poločase. Poslední pětiminutovku jsme umožnili soupeři dvě šance, kdy jednou Jarda Nováka zlikvidoval samostatný unik. Pak nám nastřelili břevno. Zápas jsme měli dohrát s větším klidem. Kdyby soupeř snížil, nastavovalo se ještě pět minut, tak by byly velmi horké. Utkání bylo těžké, za tři body jsme moc rádi.“


Český lev-Union Beroun - FK Jindřichův Hradec 1910 2:0 (1:0)

Branky: 24. Soukup, 60. Sklenář. Rozhodčí: Pálek - Duda, Langmajer. Delegát: Schröter. ŽK: 1:2 (Tomek, Völfel). Diváci: 120.

J. Hradec: Hulík – Řehoř (58. Kubát), Völfel, Gueye, Chalupský – Waník, Kněžínek, Tomek, Lukoki, Kučera – Princ. Trenér Marek Černoch.

Nejlepší hráči: Völfel, Waník

Marek Černoch, trenér J. Hradce: „Myslím, že jsme neodehráli vůbec špatné utkání, i když jsme nezískali ani jeden bod. Minimálně na jeden tam určitě bylo. Za stavu o jeden gól jsme pořád žili a byli nebezpeční, bohužel po druhé inkasované brance si to domácí už zkušeně pohlídali a zvítězili. My se však nemáme za co stydět i když žádný bodový import nebyl.“


FK Spartak Soběslav – FK Hořovicko 3:1 (2:0)

Branky: 34. Bouchal, 42. Vaněk, 88. Mach (vlastní) - 80. Zítek. Rozhodčí: Nejedlý - Maiello, Štuk. Delegát: Havránek. ŽK: 1:1 (Podráský). Diváci: 200.

Soběslav: Kuník – Zeman, Boháč, Suchan, Podráský – Vaněk, Hromada (77. Maršík), Bouchal, Mazouch (78. Dvořák) – Kutner (66. Žalda), Varačka (85. Smetana). Trenér Radek Hajič.

Nejlepší hráč: Bouchal

Radek Hajič, trenér Soběslavi: „Po dvou prohrách jsme nutně potřebovali vyhrát za tři body a trochu odskočit od spodku tabulky. Jsem rád, že se nám to podařilo a nemusíme jet k derby do J. Hradce pod tlakem. Šedesát minut jsme byli jasně lepším mužstvem, i když trochu vázla kombinace, tak nasazení, bojovnost a chuť po vítězství byly znát. Dva góly v prvním poločase byly spravedlivým vyjádřením dění na hřišti. Po přestávce jsme chtěli navázat na první poločas a třetím gólem rozhodnout. Patnáct minut tomu také odpovídalo a byli jsme jasně lepší. Bohužel třetí gól nepřišel, naopak Hořovicko na dvacet minut převzalo iniciativu a bylo lepší, my úplně vypadli z rytmu. První varování vyřešil Kuník, z druhé šance v 80. minutě už hosté snížili, když do prázdné branky dorazil míč Zítek. V závěrečné desetiminutovce se hosté sice snažili nakopávanými míči vyrovnat, ale to už kluci pohlídali, naopak z brejku "pečetil" Smetana na 3:1. A to ještě v poslední minutě Žalda netrefil prázdnou branku. Vyhráli jsme zaslouženě, a těšíme se do Hradce, kde budeme chtít vrátit domácím podzimní porážku.“


Ostatní výsledky

FC Mariánské Lázně - TJ Přeštice 1:4 (1:2), 3. Lattisch - 4. Mudra, 14. Strejček, 74. Suchý, 78. Růžička.
FK Tachov - SK Klatovy 1898 3:1 (2:1), 32. Ruda, 34. Čížek, 92. Vaďura - 10. Lukeš.
MFK Dobříš - FK Admira Praha 0:4 (0:1), 42. Štefan, 61. a 72. Zahálka, 74. Křížek.
SK Rakovník - TJ Tatran Sedlčany 6:2 (3:1), 13. a 54. Sklenka, 32. Kalaš, 45. a 79. Červený, 68. Schwendt - 15. Soldát, 71. Brotánek.


 
 
Napsal(a) Adam Pavlíček