Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Soběslav bojovala u lídra, v derby na Soukeníku došlo na penalty

 
středa, 24. dubna 2019, 22:37

Čížová se vydala bojovat do Přeštic, odkud si odvezla všechny body po Jiroušově trefě z penalty. Soběslav zajížděla na horkou půdu lídra soutěže, nakonec však těsně o gól padla. Jihočeské derby mezi Táborskem B a Jindřichovým Hradcem nabídlo po přestávce parádní gólovou podívanou, která po základní hrací době skončila poprvé v letošním ročníku remízou. V penaltách pak byli šťastnější Jindřichohradečtí.

VÝSLEDKY JIHOČECHŮ VE 22. KOLE DIVIZE A


FC MAS Táborsko B – FK Jindřichův Hradec 1910 3:3 (0:1), penalty 3:5

Branky: 48. Vandas, 65. Toutou, 75. Bryanta - 13. Lukoki, 54. Kučera, 70. Toman. Rozhodčí: Dujsík - Jansa, Průcha. Delegát: Rauch. Bez karet. Diváků: 90.

Táborsko B: Novák – Kmeťo, Zárybnický (68. Brabec), Ngimbi, Mikuláštík – Radosta, Kubec – Postřihač, Vandas (68. Bryanta), Klusák – Toutou. Trenér Kamil Tobiáš.

J. Hradec: Hulík – Blažek, Kněžínek (70. Princ), Völfel, Chalupský – Gueye – Králíček, Tomek, Lukoki (84. Waník), Kučera – Toman. Trenér Marek Černoch.

Nejlepší hráči: Vandas, Klusák – celý tým.

Kamil Tobiáš, trenér Táborska: „Utkání jsme ztratili po našich chybách. Třikrát jsme museli dotahovat náskok. Bohužel za stavu 3:3 jsme měli šance, ze kterých jsme měli celé utkání rozhodnout. Je obrovská škoda, že se nám to nepovedlo třeba i dřív. Poté jsme ještě udělali dramatický závěr a zápas jsme tratili až v penaltách. Celkově myslím, že jsme to měli v základní hrací době zvládnout...“

Marek Černoch, trenér J. Hradce: „Náš cíl neprohrát jsme splnili, a ještě získali bonusový bod. Kluci utkání odmakali a taktickým výkonem si připsali další záchranářské body. Domácí tým byl kombinačně lepší, my však měli více šancí a hlavně posledních osm minut zápasu si vytvořili pět výborných příležitostí ke skórování a překlopení výsledku na naši stranu. Je však škoda jakým způsobem zbytečně inkasujeme.“


TJ Přeštice – Sokol Čížová 0:1 (0:0)

Branka: 62. Jirouš (pen.). Rozhodčí: Vyhnanovský - Cichra, Vnuk. Delegát: Mencl. ŽK: 3:1 (Krasnyanyk). Diváků: 192.

Čížová: J. Novák - Zahrádka, Rozhoň, D. Novák, Kočí - O. Gregor, Šlapák, Janda (84. Polodna), Krasnyanyk, Lukeš (75. Chytrý) - Jirouš

Nejlepší hráč: Jirouš.

Zdeněk Staroba, trenér Čížové: „Oba dva mančafty si nevytvořily téměř nic, skoro žádnou šanci. Podle mého na nás byly tři penaltové zákroky, jeden, který byl jasný, rozhodčí odpískal. Nakonec jsme byli šťastnějším týmem. Fotbal se odehrával hlavně ve středu hřiště, byli jsme takoví svázaní. Celkově bych náš výkon zhodnotil průměrně. Byl to spíše remízový zápas. Byli jsme akorát o něco chytřejší ve vápně a dali jsme penaltu, naši jedinou šanci.“


FK Admira Praha – FK Spartak Soběslav 2:1 (2:0)

Branky: 5. Martinic, 36. Majer - 72. Dvořák. Rozhodčí: Šlajs - Pálek, Hodek. Delegát: Sádovský. ŽK: 0:2 (Boháč, Kutner). Diváků: 322.

Soběslav: Kuník – Hromada, Suchan (85. Smetana), Bouchal, Boháč – Žalda (46. Dvořák), Podráský (46. Suda), Kutner, Vaněk – Varačka, Mazouch. Trenér Radek Hajič.

Nejlepší hráči: nikdo.

Radek Hajič, trenér Soběslavi: „Tak úplně nevím, jak bych tento zápas zhodnotil. Rozhodně se v Praze nehrál fotbal špičkové divizní úrovně. Admira nás v první půli jasně přehrála a zcela zaslouženě odskočila o dvě branky. My jsme působili odevzdaným dojmem, nebo spíše dojmem turistů, kteří si přijeli prohlédnout útulný areál pražského soupeře. Poněkolikáté jsem musel sáhnout do sestavy už o přestávce. Změny jak na pozicích, tak i v rozestavení přinesly zlepšení, hra se vyrovnala, v 72. minutě Dvořák po pěkné akci Varačky snížil. Na vyrovnání už jsme v Praze bohužel neměli sílu, což by bylo vzhledem k průběhu zápasu trochu nespravedlivé. Admira vyhrála zaslouženě, po první půli to vypadalo na debakl, nakonec jsme odjížděli se vztyčenou hlavou a s příslibem do domácího zápasu s Hořovickem. Z posledních tří těžkých zápasů jsem chtěl čtyři body, máme jeden, což je málo. Teď nás čeká rozhodující část soutěže, ve které musíme ukázat, že chceme hrát v Soběslavi divizi i příští rok. Přijďte nás podpořit v sobotu. Budeme vás potřebovat.“


Ostatní výsledky

SK Aritma Praha – FK Tachov 2:0 (1:0), 20. Kocour, 68. Macek.
SK Klatovy 1898 – MFK Dobříš 1:1 (0:0), penalty 3:4, 48. Kotrba - 87. J. Šrain.
FK Hořovicko - Český lev-Union Beroun 3:2 (2:1), 19. Pyšek, 25. Mach, 86. Balvín - 15. a 66. Sklenář.
SK Senco Doubravka - FK Rakovník 2:2 (1:0), penalty 4:2, 25. Ungr, 47. Roubal - 52. Sklenka, 81. Červený.
TJ Tatran Sedlčany - FC Viktoria Mariánské Lázně 3:2 (1:2), 35. Senft, 47. Dvořák, 83. Brotánek - 10. Kořistka, 12. Kravar.


Napsal(a) Adam Pavlíček | Foto Daniel Pekař