Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Čížová i J. Hradec musely nuceně střídat obránce

 
čtvrtek, 11. dubna 2019, 10:05

Ve 20. kole divize A se jihočeským zástupcům nepodařilo dosáhnout na tříbodový zisk. Blízko k nim měly Čížová a Soběslav, béčko Táborska dokonce vedlo již o dvě branky, ale protivníci stačili vždy vyrovnat. Velký zásah do sestavy museli učinit trenéři Staroba s Černochem, zranili se obránci a střídání se projevilo i na konečném výsledku.

VÝSLEDKY JIHOČECHŮ VE 20. KOLE DIVIZE A


SK Aritma Praha – FK Spartak Soběslav 1:1 (0:1), penalty 3:1

Branky: 71. (pen.) Beneš - 35. Vaněk. Rozhodčí: Baum - Trojan, Míč. Delegát: Koňák. ŽK: 0:5 (Kutner, Mazouch, Hromada, Dvořák, Vaněk). Diváků: 150.

Soběslav: Kuník – Zeman, Bouchal, Suchan, Hromada – Žalda (73. Dvořák), Podráský, Kutner, Vaněk – Varačka (84. Smetana), Mazouch (89.Chotovinský). Trenér Radek Hajič.

Nejlepší hráči: Varačka, celý tým.

Radek Hajič, trenér Soběslavi: „Stejně jako minule, ani po zápase s Aritmou nemohu hráčům nic vytknout. To co jsme si v kabině řekli, plnili na sto procent. Aritma byla více na míči, ale šanci si za celý zápas pořádnou nevytvořila. My jsme chtěli být nebezpeční z rychlých protiútoků, což se nám celkem dařilo. Do vedení nás poslal Filip Vaněk v 35. minutě. V zápase jsme nastřelili dvakrát tyč, gól Tomáše Mazoucha nebyl uznán pro ofsajd, dvě nadějné situace přerušil praporek pomezního rozhodčího. No a v 94. minutě nám byla dle mého názoru upřena jasná penalta. Nemohu a ani nechci hodnotit vedení zápasu rozhodčími, přítomní diváci si jistě udělali obrázek sami. Pochvalu zaslouží celý mančaft hlavně za zvládnutý druhý poločas. Myslím, že forma jde pomalu směrem nahoru, což budeme chtít potvrdit v domácím velmi těžkém zápase proti Klatovům. Vyzdvihnout bych chtěl výkon 18letého Matouše Varačky, který za Soběslav v divizi nastoupil poprvé v základní sestavě.“


SK Senco Doubravka – Sokol Čížová 1:1 (0:1), penalty 5:3

Branky: 76. Petrželka - 25. Zahrádka. Rozhodčí: Nejedlý - Hurych, Šlajs. Delegát: Novotný. ŽK: 0:1 (Jirouš). Diváků: 120.

Čížová: J. Novák – Zahrádka, D. Novák (46. M. Gregor), Rozhoň, Nečas (21. Kočí) – Krasnyanyk, O. Gregor, Janda, Lukeš – Jirouš, Šlapák. Trenér Zdeněk Staroba.

Nejlepší hráči: Janda.

Zdeněk Staroba, trenér Čížové: „První poločas jsme byli jednoznačně lepší. Dostali jsme se do vedení Zahrádkou po rohovém kopu a měli dostatek možností, abychom náskok navýšili, ale finální fáze nám nevycházela. Soupeř vystřelil na naši branku za první půli prakticky jen jednou. Hru jsme měli pod kontrolou. Pro zranění museli střídat obránci Nečas s Novákem. Druhý poločas vyzněl pro domácí. Udělali jsme mnoho chyb v přechodové fázi, kdy jsme šli do brejku. Tak zkušené mužstvo by to mělo zvládnout. Poztráceli jsme strašně moc balonů a udělali řadu nevynucených chyb. Doubravka se sice k zakončení moc nedostávala, ale vyrovnala střídajícím hráčem hlavou. Jednu ze dvou šancí ve druhé půli proměnila. Penalty jsou loterie. Za domácí proměnili všichni, u nás nedal brankář Novák. Je to plusový bod zvenku, Doubravka hraje o záchranu, a musíme ho brát.“


FC MAS Táborsko B – FK Hořovicko 2:2 (2:2), penalty 4:1

Branky: 11. a 14. Schramhauser – 33. (pen.) Krupička, 35. Březina. Rozhodčí: Pálek - Langmajer, Cihlář. Delegát: Krejčí. ŽK: 1:1 (Mikuláštík – Šmíd). Diváků: 80.

Táborsko B: Zadražil – Šandera, Laszák, Kmeťo, Mikuláštík – Gebert, Schramhauser – Kubec (75. Postřihač), Radosta (46. Bryanta), Pfeifer – Vandas. Trenér Kamil Tobiáš.

Nejlepší hráči: Zadražil.

Petr Kolář, vedoucí mužstva Táborska B: „Začali jsme výborně a po dvou gólech Schramhausera vedli již ve 14. minutě 2:0. Po slibném úvodu jsme polevili a to se nám hrubě nevyplatilo. Dobře hrající Hořovicko v rozmezí tří minut srovnalo. Nejprve potrestalo faul naší mladé obrany a pak vyrovnalo pěknou ranou z voleje. Ve druhé půli se hrálo opatrně, nikdo nechtěl udělat chybu. Hořovicko výkonem překvapilo, remízu můžeme označit za spravedlivou. Oporou v brance byl Zadražil, který nás podržel i v penaltovém rozstřelu, v němž jsme byli stoprocentní.“


FK Admira Praha – FK Jindřichův Hradec 1910 5:0 (1:0)

Branky: 18., 55. (pen.) a 68. Zahálka, 56. Michálek, 89. Panýrek. Rozhodčí: Melničuk - Aubrecht, Jati. Delegát: Ploch. ŽK: 1:1 (Čácha – Hulík). Diváků: 235.

J. Hradec: Hulík – Řehoř (21. Králíček), Blažek, Gueye, Kněžínek (46. Janák) – Kučera, Chalupský (72. Waník), Tomek, Lukoki, Votava – Toman. Trenér Marek Černoch.

Nejlepší hráči: Hulík, Gueye.

Marek Černoch, trenér J. Hradce: „Z naší strany můžeme být spokojeni pouze s prvním poločasem. Přestáli jsme úvodní domácí tlak, i když jsme jednou inkasovali, ale vytvořili jsme si tři gólové šance, které jsme bohužel neproměnili. I úvod druhé části se nám povedl a po deseti minutách jsme mohli vyrovnat, bohužel jsme nedali a tak domácí začali trestat. Dvě slepené trefy rozhodly a Admira si připsala pohodlné vítězství naprosto zaslouženě.“


Ostatní výsledky

TJ Přeštice – MFK Dobříš 3:2 (2:2), 1. Petr, 32. Mudra, 51. Růžička (pen.) - 20. Šebek, 28. Kozohorský.
SK Klatovy 1898 – Český lev-Union Beroun 0:0, penalty 3:2
Tatran Sedlčany – FK Tachov 3:0 (2:0),
11. Kvěch, 15. Soldát, 52. Senft.
SK Rakovník – FC Viktoria Mariánské Lázně 3:1 (2:0), 14. Červený, 32. a 77. Severin - 75. Kravar.

Napsal(a) Redakce | Foto Daniel Pekař