Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Na body nedosáhlo jen Táborsko B. Vítězný Hradec třikrát dotahoval

středa, 13. března 2019, 10:05

Vstup do druhé poloviny divize A se nepovedl jen rezervě druholigového Táborska, která na umělce na Soukeníku těsně podlehla třetím Klatovům. Zbylý trojlístek získal plný počet bodů! Z týmů ze špice tabulky nezaváhala ani Čížová. Tachov vyřídila po první půlhodince, dvakrát se prosadil po centrech krajní záložník Jan Lukeš. Venku nás příjemně potěšily Soběslav a J. Hradec. Spartakovci na velice těžkém terénu zaslouženě porazili Rakovník a připsali si první výhru venku. Hradec zabral v Sedlčanech po přestávce, domácí přehrál jak herně, tak fyzicky. Třikrát vyrovnával po standardkách náskok domácích a v závěru z brejku otočil stav. Výborně zahrála posila Rostislav Tomek.

VÝSLEDKY JIHOČECHŮ V 16. KOLE DIVIZE A


FC MAS Táborsko B – SK Klatovy 1898 1:2 (1:1)

Branky: 10. Bryanta – 5. Bálek, 79. Jůda. Rozhodčí: Lafek – Cichra, Babka. Delegát: Kabyl. ŽK: 1:2 (Berešík – Pavlovič, Kotrba). Diváků: 120.

Táborsko B: Němeček – Mikuláštík, Laszák, Kmeťo, Radosta (86. Kavka) – Schramhauser, Berešík (65. Bouchal) – Vandas, Bryanta (86. Vaňo), Postřihač – Kubec. Trenér Kamil Tobiáš.

Nejlepší hráči: Berešík, Vandas.

Petr Kolář, vedoucí mužstva Táborska: „Zápas začal opatrně z obou stran a hned v 5. minutě potrestali hosté zaváhání naší obrany, když chyboval i brankář Němeček, kterému prošel míč trestuhodně mezi nohama. Ale z tohoto šoku jsme se rychle oklepali a v 10. minutě po ose Berešík, Kubec a Bryanta bylo srovnáno na tři doteky. Věděli jsme o síle třetího mužstva tabulky, ale to nás svou hrou velmi zklamalo, když nehrálo fotbal, ale jen nakopávalo dlouhé míče dopředu. Ve 26. minutě trefil Berešík z přímého kopu břevno hostující branky. Hostující Klatovy nás často vystavovaly do ofsajdové pasti. Obraz hry se neměnil, dlouhé nakopávané míče, naši dobře kombinují, ale narážejí na kompaktní obranu hostí. Druhý poločas kopíruje ten první s tím, že rozhodčí nepochopitelně pískali na naše mužstvo standardní situace. Z jedné z nich v 79. minutě z přímého kopu po ofsajdu dvou protihráčů dostáváme druhý gól, na který jsme už nenašli odpověď. Mým velkým zklamáním je opět výkon rozhodčích v druhém poločase, učíme hrát mladé kluky dospělý fotbal, ale tyto zápasy jim ubírají chuť a ideály o fotbale. Musíme se oklepat a dobře se připravit na dalšího soupeře, kterým je Čížová. Bude to těžký zápas na malém hřišti soupeře, ale popereme se o výsledek.“


Sokol Čížová – FK Tachov 3:0 (3:0)

Branky: 5. a 31. Lukeš, 35. (pen.) Jirouš. Rozhodčí: Švagr – Vyhnanovský, Vychodil. Delegát: Skála. ŽK: 2:1 (Jirouš, Janda – Ruda). Diváků: 200.

Čížová: J. Novák – Zahrádka, D. Novák, Rozhoň, Nečas – Šlapák (77. Krasnyanyk), Dvořák, O. Gregor, Lukeš – Janda (86. M. Gregor) – Jirouš. Trenér Zdeněk Staroba.

Nejlepší hráči: celý tým.

Radim Nečas, kapitán Čížové: „Rychlý gól nás uklidnil, nemuseli jsme se tlačit za každou cenu dopředu. Máme silný útok a brejky dělaly hostům velké problémy. Za stavu 3:0 jsme si v kabině říkali, že nesmíme nic podcenit a hru jsme kontrolovali. Hosté párkrát zahrozili, ale Novák nás podržel. My jsme měli už jen jednu možnost Šlapákem, který běžel sám na branku, ale nedal. Chyběli nám Polodna a Kočí, ale oproti podzimu jsme určitě silnější. Příště hrajeme znovu doma, čeká nás předposlední béčko Táborska.“


Tatran Sedlčany – FK Jindřichův Hradec 1910 3:4 (2:1)

Branky: 25. Haas, 35. Senft, 66. P. Lípa - 34. Tomek, 48. Völfel, 72. Kněžínek, 80. Janák. Rozhodčí: Volf - Šlajs, Špindlerová. Delegát: Dobšík. ŽK: 1:2 (Brotánek - Tomek, Králíček). Diváků: 238.

J. Hradec: Hulík – Řehoř, Kněžínek, Völfel, Blažek - Votava, Chalupský, Tomek, Janák (91. Waník) – Jindra (56. Králíček), Toman. Trenér Marek Černoch.

Nejlepší hráči: Tomek.

Marek Černoch, trenér J. Hradce: „Do Sedlčan jsme jeli aspoň pro bod, podařilo se více, takže jsme maximálně spokojeni. Naše hra nebyla úplně optimální, ale musíme hrát na body a ty máme. První dějství bylo více ve hře domácí mužstvo a zaslouženě šlo do kabin s jednogólovým náskokem. Nám naopak zase patřil druhý poločas a hlavně jeho druhá polovina, kdy jsme byli více na míči a vytvářeli si šance. Vyšlo nám to i díky větší aktivitě a šli jsme tomu více naproti. Kluky musím za bojovný výkon pochválit.“


SK Rakovník – FK Spartak Soběslav 1:4 (0:2)

Branky: 51. Sklenka - 22. Mazouch, 36. Kutner, 64. Žalda, 68. Vaněk. Rozhodčí: Teuber - Kyncl, Nejedlo. Delegát: Rauch. Diváků: 70.

Soběslav: Kuník – Maršík, Bouchal, Suchan, Hromada – Podráský – Žalda, Kutner (84. Chotovinský), Vaněk (88. Suda) – Mazouch, Dvořák (72. Smetana). Trenér Radek Hajič.

Nejlepší hráči: celý tým.

Radek Hajič, trenér Soběslavi: „Konečně jsme prolomili prokletí venkovních zápasů a poprvé v této sezóně si odvezli z hřiště soupeře tři body. V Rakovníku to možná vidí jinak, ale podle mě zcela zaslouženě. Na těžkém, podmáčeném terénu jsme Rakovník v 1. poločase zcela eliminovali, a při každé příležitosti ohrožovali domácí branku. Výsledkem byly dvě branky, a další nevyužitá šance Dvořákem. Ve druhém poločase jsme chtěli pokračovat v nastavené hře, bohužel už po pěti minutách snížil z trestného kopu Sklenka. My vypadli trochu ze hry, a od té doby se střídaly akce na obou stranách. Během deseti minut jsme mohli po šancích Vaňka nebo Dvořáka opět odskočit, což se povedlo až s dorážkou Žaldy po střele Mazoucha. Rakovník nic nevzdal, a Kuník musel vytáhnout dva fantastické zákroky. Z protiútoku byl faulován Dvořák, Vaněk si postavil balon a z 30 metrů se trefil výstavně, škoda že nebylo video. Po čtvrté brance se zápas víceméně dohrával. Podali jsme zodpovědný výkon podpořený dobrou produktivitou. Musíme zůstat nohama na zemi a potvrdit to výhrou v domácím zápase s plzeňskou Doubravkou.“


Ostatní výsledky

SK Aritma Praha – FK Admira Praha 1:2 (0:1), 56. Turák - 30. Zahálka, 60. Horák.
TJ Přeštice – FK Hořovicko 2:0 (0:0), 66. Mudra, 88. Přibáň.
SK Senco Doubravka – Český lev-Union Beroun 0:0, penalty 3:4.
FC Viktoria Mariánské Lázně – MFK Dobříš 5:1 (2:0),
29. Blažek (pen.), 45. Kravar, 48., 74. a 80. Lattisch - 58. Matějka.

 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Daniel Pekař