Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Čížová získala expříbramského Šlapáka a navrátilce Zahrádku

 
čtvrtek, 21. února 2019, 11:44

Dva přípravné zápasy naordinoval svým svěřenců trenér divizní Čížové Zdeněk Staroba. Druhý celek divize A porazil první duelu Vltavín B, druhý odehraje tuto sobotu na severu Čech.

V pražských Holešovicích měla Čížová proti rezervě Loko Vltavín jasně navrch. Převahu zúročila góly Martina Jirouše, Jana Lukeše, Ondřeje Gregora a opět Lukeše. Soupeře z I. A třídy zdolala 4:1 (3:0).

„Byl to příjemný zápas, hrál útočný fotbal. V základu nastoupili všichni naši kmenoví hráči, vrátil se do něj i Radim Nečas, který byl delší dobu zraněný,“ uvedla sekretářka Čížové Tereza Kolpeková, která zápasu v Praze osobně přihlížela.

V sestavě Sokola se objevily dvě zimní posily, které ještě zvýší kvalitu a konkurenci v mužstvu. „Nováček Martin Šlapák z Králova Dvora vedl mužstvo jako kapitán, na pravé straně obrany nastoupil Roman Zahrádka, který se k nám vrátil z hostování v Rakousku,“ řekla na adresu posil Kolpeková.

Šlapák válel v Příbrami

Odchovanec Písku Roman Zahrádka (26 let) ukončil půlroční štaci v zahraničním angažmá a zamířil zpátky do Čížové. Martin Šlapák (31 let) působil krátce i v Písku (jaro 2011), kde se patřičně rozehrál a naskočil pak do první ligy za Příbram. Především na jaře 2012 měl výbornou formu a dařilo se mu i střelecky. V lize debutoval už jako osmnáctiletý, v květnu 2005. Celkem odehrál 57 zápasů a vstřelil 9 gólů. Dalšími jeho zastávkami byly Most, slovenská Podbrezová a posledních dva a půl roku třetiligový Králův Dvůr.

Zimní přípravu zahájila Čížová 25. ledna. K tréninkům využívá menší umělku v Malé Hraštici a vždy v pátek v Písku. Druhé a zároveň poslední střetnutí zimní přípravy sehrají Čížovští v sobotu od 15 hodin v dalekém Turnově, kde na místní umělce poměří síly s divizním FK Přepeře, třetím týmem skupiny C.


Psali jsme
Fotbal v Čížové je o partě. Zimu nijak nehrotíme, říká kouč Zdeněk Staroba

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle