Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Zkušenost stála na straně Čížové, Soběslav doma opět vyhrála

 
čtvrtek, 1. listopadu 2018, 11:06

Soběslavský Spartak navázal na vítězství a výkon s Táborskem B a v důležitém střetnutí vyprovodil pěti góly předposlední Dobříš. V derby u Vajgaru se projevila zkušenost hráčů Čížové, kteří si poradili s hradeckým nováčkem. Naprázdno vyšlo na domácím stadionu také táborské béčko, když se nevyvarovalo chyb v zadní řadě. S pouhými devíti body zůstává poslední.

VÝSLEDKY JIHOČECHŮ VE 12. KOLE DIVIZE A


FK Jindřichův Hradec 1910 – TJ Sokol Čížová 2:6 (1:4)

Branky: 22. Princ, 73. Votava - 17. a 42. (pen.) Jirouš, 26. a 74. O. Gregor, 33. Janda, 77. Jáša (vlastní). Rozhodčí: Hlaváček - Starý, Vychodil. Delegát: Míka. ŽK: 1:1 (Králíček – Dvořák). Diváků: 60.

J. Hradec: Hejníček – Králíček, Jáša, Völfel, Chalupský – Kučera (87. Tajml), Jindra, Votava, Janák (73. Waník) – Princ (82. Hájek), Toman. Trenér Marek Černoch.

Čížová: J. Novák – Kočí, Fenyk, Rozhoň, Polodna – Krasnyanyk (80. M. Gregor), Dvořák, O. Gregor, Lukeš – Janda, Jirouš. Trenér Zdeněk Staroba.

Nejlepší hráči: Völfel – Janda, Jirouš.

Marek Černoch, trenér J. Hradce: „V tomto utkání jsme narazili na velmi kvalitní tým, který nám dal lekci z efektivity. My jsme se probudili až za stavu 1:4 a začali jsme působit trochu kvalitněji než do té doby. Druhé dějství už bylo z naší strany lepší, bohužel šance, které jsme si vytvořili, tak jsme zahodili a zkušený soupeř ještě potrestal naše hrubé chyby v defenzivě a zaslouženě zvítězil.“

Tereza Kolpeková, sekretářka Čížové: „K zápasu v Hradci jsme nastupovali v lehce oslabeném kádru, stále nás trápí vleklá zranění některých hráčů. Za vydatného lijáku jsme začali tedy trošku opatrně, první šance se objevily na straně soupeře. Pak však náš nejlepší střelec Martin Jirouš v 17. minutě umístil míč za záda brankáře domácích a tím určil další směřování zápasu. Kluci hráli zodpovědně, k vidění byly krásné akce. Myslím si, že spolupráce našich zkušených hráčů s mladými je zápas od zápasu lepší. Tohle bylo opravdu velmi týmové vítězství. Říct, kdo z hráčů byl na hřišti nejlepší, jednoznačně nejde. Hradečtí také makali až do konce, kdyby se jim podařilo proměnit některé šance, museli bychom možná přidat ještě dva góly navíc, abychom udrželi tak vysoký náskok. Ačkoli bylo počasí víc než špatné, byl to vcelku pohledný fotbal.“


FC MAS Táborsko B – TJ Přeštice 2:5 (1:2)

Branky: 31. Prošek, 75. Pouček - 13. Duchek, 21. Růžička (pen.), 47. Sýkora, 55. Strejček, 90. Blahoudek (pen.). Rozhodčí: Hányš - Nehasil, Jati. Delegát: Hanzal. ŽK: 2:2 (Peterka, Postřihač – Milota, Mudra). Diváků: 50.

Táborsko B: Mareš – Větrovský, Kopřiva, Peterka, Mikuláštík – Nerad – Postřihač, Prošek, Pouček, Radosta (67. Sigmund) – Bryanta. Trenér Jaroslav Mašek.

Nejlepší hráči: Nerad, Prošek.

Petr Kolář, vedoucí mužstva Táborska B: „Vlastně jsme si dali tři góly sami. Propadlo to obranou a pak to vyústilo ve dvě penalty za fauly. Škoda těch chyb v obraně. Jinak herně to nebylo špatné. Hráli jsme kombinačně po zemi. Snížili jsme Poučkem a pokoušeli se ještě utkání zdramatizovat. Na druhou stranu soupeř zúročil výškovou převahu a zkušenost.“


FK Spartak Soběslav – MFK Dobříš 5:0 (2:0)

Branky: 15. a 27. Kutner, 50. Vaněk, 62. T. Mazouch, 65. Nohava. Rozhodčí: Nehasil - Jati, Hányš. Delegát: Mencl. ŽK: 1:1 (Kutner – Weber). Diváků: 144.

Soběslav: Nývlt – Zeman, Boháč, Suchan, Chotovinský – Bouchal, Podráský – Vaněk (68. Žalda), Kutner (74. Smetana), Mazouch (82. Dvořák) – Nohava. Trenér Radek Hajič.

Nejlepší hráči: Kutner, Vaněk, Mazouch, celý tým.

Radek Hajič, trenér Soběslavi: „S prvním poločasem jsem moc spokojený nebyl. Sice jsme se dostali do dvougólového vedení, a Vaňkem nastřelili tyč, ale kluci dělali v kombinaci dost chyb. Po rychlém gólu na začátku druhé půle, už jsme měli hru pod kontrolou, a zaslouženě vyhráli. Škoda jen ještě několika neproměněných šancí… Kluci hráli velice zodpovědně a za celý zápas nepustili hosty do šance. Máme před sebou tři těžké zápasy, ale věřím, že když zopakujeme výkon z posledních dvou zápasů, tak si ještě nějaký bodík připíšeme.“


Ostatní výsledky

SK Aritma Praha - TJ Tatran Sedlčany 1:2 (0:1), 63. Macháček - 42. Němec, 78. Kdolský.
FK Hořovicko - FC Viktoria Mariánské Lázně 0:1 (0:0), 91. Nedbalý.
SK Klatovy 1898 - SK Senco Doubravka 2:0 (2:0), 28. Diviš, 30. Jůda.
Český lev-Union Beroun - FK Tachov 0:0, penalty 2:3.
FK Admira Praha - SK Rakovník 3:1 (1:0),
35. Pavlata, 48. Panýrek, 69. Zahálka - 55. Červený.


Čížová bude hrát pro Adámka

V sobotu 3. 11. přivítá na domácím hřišti A tým TJ Sokol Čížová šestý tým tabulky divize A Český Lev Beroun. „Jménem divizního áčka a našeho béčka srdečně zveme všechny naše fanoušky a lidi dobré vůle na tento zápas. Nezveme vás jen na zážitek sportovní, chceme dát tomuto utkání i něco, co jsme zatím v historii nikdy nepořádali. Veškeré vstupné, a pokud se připojíte, i vaši finanční podporu věnujeme Adámkovi, protože to tak cítíme a chceme. Přijďte fandit nejen Čížové, ale i Adamovi. Děkuju za všechny zelenobílé a těšíme se na vás.  Jste s námi, jsme s vámi,“ zve na sobotní duel Čížové sekretářka Sokola Tereza Kolpeková a upozorňuje, že je možné se spojit i na dálku na www.proadamka.cz.

Napsal(a) Redakce | Foto Stanislav Hladík
 


 
Reklama