Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Soběslav promarnila slibný náskok, ale ztrátu bodů nepřipustila

 
čtvrtek, 25. října 2018, 08:58

Program jihočeských zástupců se v 11. kole smrskl do tří zápasů, neboť na pořadu bylo předposlední podzimní derby. Soběslav hostila v premiérovém měření sil na divizní úrovni táborskou rezervu a v dramatickém střetnutí, v němž Táborští smázli dvoubrankovou ztrátu, slavila důležité tři body. Čížová mělo hodně práce na povinné vítězství s Hořovickem, Hradci se nedařilo v Tachově.

VÝSLEDKY JIHOČECHŮ V 11. KOLE DIVIZE A


TJ Sokol Čížová - FK Hořovicko 2:1 (1:0)

Branky: 28. Lukeš, 80. Janda – 69. Novotný. Rozhodčí: Krejsa - Švagr, Lukáš. Delegát: Lhoták. ŽK: 2:3 (Jirouš, Ondřej Gregor – Kubec 2, Novotný). ČK: 0:1 (78. Kubec). Diváků: 80.

Čížová: J. Novák – Kočí, D. Novák (65. Kasík), Rozhoň, Polodna – M. Gregor (88. Chytrý), Dvořák, O. Gregor, Lukeš – Janda, Jirouš. Trenér Zdeněk Staroba.

Nejlepší hráči: Janda, Lukeš, Kočí.

Petr Janda, kapitán Čížové: „Hořovicko bylo asi jedním z nejlepších mančaftů, které u nás hrály. Sice to bolelo, ale na jejich agresivitu jsme stačili odpovídat. Náš kádr je úzký, takže kvůli zranění Nováka jsme museli překopat sestavu. Ale tři body jsou naše, to je to důležité.“


FK Tachov – FK Jindřichův Hradec 1910 2:0 (1:0)

Branky: 36. Čížek, 60. Šácha. Rozhodčí: Nedvěd - Míč, Krupka. Delegát: Macháček. ŽK: 1:0 (Ruda). Diváků: 180.

J. Hradec: Hejníček – Janák, Jáša, Völfel, Řehoř – Kučera (61. Waník), Princ (69. Cettl), Jindra (69. Hájek), Králíček – Chalupský, Toman. Trenér Marek Černoch.

Nejlepší hráči: Toman, Jáša, Völfel.

Marek Černoch, trenér J. Hradce: „Utkání se nám vůbec nepodařilo, Tachov zvítězil zaslouženě, my jsme jim to samozřejmě také hodně ulehčili naším bezkrevným, nekvalitním výkonem. Nedařilo se nám opravdu nic. Ani jsme si nevytvořili žádnou velkou šanci ke skórování a bez toho nemůžeme pomýšlet na bodový počin.“


FK Spartak Soběslav – FC MAS Táborsko B 4:3 (1:1)

Branky: 32. Chotovinský, 52. Bouchal, 59. a 90. Kutner - 30. Radosta, 72. Postřihač, 84. Kopřiva. Rozhodčí: Průcha - Tesař, Tupý. Delegát: Koňák. ŽK: 2:1 (Boháč, Kutner - Mikuláštík). Diváků: 323.

Soběslav: Nývlt – Zeman, Boháč, Suchan, Chotovinský – Bouchal, Podráský – Vaněk (90.+4 Smetana), Kutner, Mazouch (90.+2 Žalda) – Nohava (68. Dvořák). Trenér Radek Hajič.

Táborsko B: Novák - Větrovský, Ngimbi, Kopřiva, Mikuláštík (59. Postřihač) – Radosta, Vozihnoj (46. Peterka), Berešík – Nerad, Prošek – Vandas. Trenér Kamil Tobiáš.

Nejlepší hráči: Bouchal, Kutner, Mazouch – Nerad, Ngimbi.

Radek Hajič, trenér Soběslavi: „Po pěti zápasech bez bodového zisku derby s Táborskem, které to řádně nabilo (8 pendlů), a to byl pořádně těžký oříšek. Šlo nám o důležité body, o ztracené sebevědomí, o to zlomit prokletí zahozených šancí. Nakonec derby jak má být. Solidní divácká kulisa (cca 350), pohledné akce, nasazení, a navrch sedm branek. V jednu chvíli už to vypadalo, že máme vyhráno. Omyl, Táborsko během chvilky vyrovnalo. Rozhodla poslední minuta a důraz našich hráčů po standardní situaci. Dovolím si tvrdit, že naše vítězství bylo nakonec zasloužené, kromě čtyř branek jsme si vytvořili další dvě, tři šance, které jsme neproměnili. Hosté byli velmi efektivní, trestali nekompromisně naše chyby. Proto nervy až do konce (i po konci), ale tak už to je. S J.Hradcem  jsme dostali gól v 89. minutě, v sobotu stálo štěstí zase při nás. Pochválil bych celé mužstvo, nad kterým vyčnívala trojice Kutner, Bouchal a Mazouch. V sobotu musíme tyto body potvrdit opět doma s Dobříší a budeme zpátky ve hře... Tímto zvu diváky, aby nás opět přišli podpořit, budeme Vás potřebovat.“

Petr Kolář, vedoucí mužstva Táborska B: „Myslím si, že zápasu by spíš slušela remíza. Bohužel jsme těsně před koncem prvního poločasu ztratili Vozihnoje, který musel střídat. Kolíky protivníka mu dost poznamenaly nohu od kolene až po kotník. Kluci srovnali skóre, i když už prohrávali o dva góly. Ale ten vítězný gól domácích padl po evidentním faulu na našeho gólmana Nováka. No co, musíme bojovat dál, i když nás teď čekají nebezpečné Přeštice.“


Ostatní výsledky

FC Viktoria Mariánské Lázně - FK Admira Praha 3:0 (0:0), 50. Nedbalý, 72. Sadílek, 74. Pěček.
SK Senco Doubravka – SK Aritma Praha 1:0 (0:0), 74. Sýs.
MFK Dobříš - Český lev-Union Beroun 2:3 (1:1), 28. Matějka, 73. J. Šrain - 19. a 77. Lhotka, 56. Sklenář.
TJ Tatran Sedlčany - TJ Přeštice 1:3 (0:1), 78. Kvěch - 25. Mudra, 77. Kulhánek, 81. Pavlík.
SK Rakovník - SK Klatovy 1898 1:0 (1:0), 35. Sklenka (pen.).

 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle