Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Divizní derby mělo grády. Vítěze určila až 90. minuta!

 
neděle, 21. října 2018, 02:09

Tak to bylo derby se vším všudy. Hráči si nedarovali ani centimetr trávníku zadarmo a v obětavosti se předháněli. Také skóre se měnilo v prospěch jednoho či druhého. Po šestiminutovém nastavení svítil na ukazateli skóre stav 4:3.

První branky se fanoušci dočkali až po půlhodině hry, navíc domácí při tom smutnili. To se po chybě T. Mazoucha a centru Proška zleva prosadil pohotový Filip Radosta – 0:1.

Radosti si Táborští moc dlouho neužili. O dvě minuty později už bylo srovnáno. Po rohu si dali hosté vlastní gól, byl ale připsán Karlu Chotovinskému – 1:1. Domácí byli přece jenom obětavější a místy měnili i styl hry. Zkoušeli to z dálky, ale chyběla přesnější muška. I Kutnerovy nůžky střihly mimo.

Víc gólů sice nepadlo, kromě skórování byly k vidění ještě další příležitosti. Nejprve hostující Novák vytěsnil protivnou střelou k tyči na roh. I hosté měli velikou příležitost, ale Vandasova hlavička se mezi tři tyče nevešla. Novák musel vyrazit i další pokus spartakovců. Konec poločasu pokazilo zranění hostujícího Vozihnoje, když po zákroku na něj inkasoval Boháč žlutou kartu.

Domácí ztratili vedení 3:1

Po pauze byli aktivnější spartakovci. Po jednom z rohů se míč potuloval poblíž brankové lajny, ale dál už nezabloudil. Hosté ke své škodě až moc často chybovali v rozehrávce, a to se jim krutě vymstilo. Nejprve do jejich rozehrávky vlétl Petr Bouchal a svůj únik s přehledem zakončil – 2:1. Netrvalo dlouho a náskok spartakovců se rozrostl na dvě branky. Tentokrát byl na konci po centru z rohu Aleš Kutner – 3:1.

Jenže pak Soběslavští na chvilku vypadli z role a bylo zle. Kontaktní gól zaznamenal střídající Tomáš Postřihač a bylo zaděláno na drama. Hosté vycítili šanci a přitlačili na pilu. Výsledkem byla vyrovnávací branka, když rohový kop nasměroval do sítě Nývlta pendl Jakub Kopřiva – 3:3.

Do konce zápasu chybělo už jenom šest minut a hráči se už pomalu chystaly penalty. Ovšem boje o každý míč vrcholil. A přišel rozhodující moment utkání. Po rohu Soběslavi vznikl v malém pokutovém území Táborska obrovský závar a nepřehledná situace. Nakonec se míč do sítě dostal zásluhou Aleše Kutnera a tři body zůstaly doma. Hosté sice reklamovali faul na brankáře Nováka, ale na to rozhodčí Průcha z Vodňan neslyšel. Šestiminutové nastavení už na výsledku nic nezměnilo.

Řekli Jihočeskému fotbalu

Michal Lemberka, vedoucí mužstva Soběslavi: „Bylo vyrovnané utkání, v němž jsme byli nakonec šťastnější. Zpočátku jsme nechali soupeře hrát, měli jsme vlažnější začátek. Nakonec se z toho ale vyvinul docela dramatický zápas. I když jsme prohrávali, dokázali jsme do poločasu vyrovnat. Přitom další šance měly oba týmy. O přestávce jsme si řekli, že musíme předvádět naši hru a být děliví. Ze začátku jsme hosty zatlačili a vedli jsme o dva góly. Jenže pak jsme, bohužel, polevili, a bylo srovnáno. Nakonec se ale štěstí přiklonilo k nám.“

Petr Kolář, vedoucí mužstva Táborska B: „Myslím si, že zápasu by spíš slušela remíza. Bohužel jsme těsně před koncem prvního poločasu ztratili Vozihnoje, který musel střídat. Kolíky protivníka mu dost poznamenaly nohu od kolene až po kotník. Kluci srovnali skóre, i když už prohrávali o dva góly. Ale ten vítězný gól domácích padl po evidentním faulu na našeho gólmana Nováka. No co, musíme bojovat dál, i když nás teď čekají nebezpečné Přeštice.“

FK Spartak Soběslav – FC MAS Táborsko B 4:3 (1:1)

Branky: 32. Chotovinský, 52. Bouchal, 59. a 90. Kutner - 30. Radosta, 72. Postřihač, 84. Kopřiva. Rozhodčí: Průcha - Tesař, Tupý. Delegát: Koňák. ŽK: 2:1 (Boháč, Kutner - Mikuláštík). Diváků: 323.

Soběslav: Nývlt – Zeman, Boháč, Suchan, Chotovinský – Bouchal, Podráský – Vaněk (90.+4 Smetana), Kutner, Mazouch (90.+2 Žalda) – Nohava (68. Dvořák). Trenér Radek Hajič.

Táborsko B: Novák - Větrovský, Ngimbi, Kopřiva, Mikuláštík (59. Postřihač) – Radosta, Vozihnoj (46. Peterka), Berešík – Nerad, Prošek – Vandas. Trenér Kamil Tobiáš. 

Nejlepší hráči:  Bouchal, Kutner, Mazouch – Nerad, Ngimbi.

 

 

 

 

Napsal(a) Milan Šíma. Foto: Petr Vlasák
 


 
Reklama