Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Důležité domácí výhry Hradce a Táborska B. Soběslav propásla začátek

 
sobota, 29. září 2018, 20:35

Radost ze dvou vítězných utkání prožili fotbalisté táborské rezervy a J. Hradce. Jihočeští staronováčci divize využili v 8. kole výhody domácího prostředí a získali další tři body. Táborští se prosadili na Soukeníku s Doubravkou v závěru góly dvou náhradníků, Hradec navázal na vítězné derby s Táborskem, zdolal Beroun a bodově jej dotáhl. Soběslav cestovala do Hořovic, kde do 8. minuty nastřelila dvakrát jenom brankovou konstrukci, ale to se jí vymstilo. Už za pár minut totiž prohrávala o dva góly.

FC MAS Táborsko B – SK Senco Doubravka 2:0 (0:0)

Branky: 71. Říha, 88. Varačka. Rozhodčí: Drábek - Hájek, Jansa. Delegát: Hnilička. ŽK: 1:3 (Laszák – Motl, Skopový, Küstner). Diváků: 90.

Táborsko B: Novák – Větrovský, Klusák, Laszák, Sigmund (65. Říha) – Kopřiva, Postřihač (81. Varačka), Peterka (63. Mikuláštík), Berešík, Vozihnoj (72. Kubec) - Vandas. Trenér Kamil Tobiáš.

Nejlepší hráč: Berešík.

Od začátku měli domácí převahu, kterou ale nedokázali proměnit ve vysněný náskok. Nejvíce se snažil pendl Pavel Vandas, ale jaksi mu chyběla jistota, které by dokázal také využít. Jeho střely mířily jenom do brankáře. Plzeňští měli několik náznaků příležitostí, ale s těmi domácí defenziva neměla žádné větší problémy.

Neplodná převaha přenesla nechtěně svůj vliv i do druhého dějství. Táborští trochu polevili a hosté byli najednou o dost nepříjemnější. Přesto defenziva Jihočechů nepřipustila jediný omyl až do konce střetnutí. A to se nakonec zdařilo. Pomohlo střídání, při kterém noví hráči oživili hru a zápas rozhodli.

Tři body pro Táborsko nebylo snadné získat, ale jako první se do úspěšného boje zapojil Říha. Na pravé straně zapracoval Postřihač a jeho centr konečně využil ke svému důležitému úspěchu střídající Matěj Říha. Následoval tuhý boj. Hosté bojovali o vyrovnání, domácí zase o klid v podobě dalšího gólu. Dvě minuty před koncem se prosadil Tobiášův tým. A to zásluhou Matouše Varačky. Další náhradník zasunul balon po krásné přihrávce opět do prázdné branky jako jeho předchůdce.

Záložní celek Táborska získal doma další tři body a poprvé v sezoně uhájil čisté konto. „Nebyla to legrace, Doubravka je silný soupeř. Bohužel se nám nepodařilo proměnit šance v prvním poločase. V něm jsme měli viditelnou převahu. Paradoxně jsme vítězství získali, i když po poločase jsme trochu polevili. Ale každopádně si myslím, že jsme byli lepší a vyhráli jsme zaslouženě," řekl Jihočeskému fotbalu Petr Kolář, vedoucí mužstva.

FK Jindřichův Hradec 1910 – Český lev-Union Beroun 2:1 (1:0)

Branky: 22. Toman, 66. Princ – 57. Lhotka. Rozhodčí: Dujsík - Čechlovský, Tesař. Delegát: Krejčí. ŽK: 3:0 (Černoch, Kučera, Hulík). Diváků: 80.

J. Hradec: Hulík – Chalupský, Jáša, Völfel, Blažek – Kučera, O. Černoch (75. Cettl), Janák (89. Tajml), Votava – Princ (80. Králíček), Toman (90.+2 Jindra). Trenér Marek Černoch.

Nejlepší hráči: Völfel, Jáša.

Jindřichův Hradec se v minulém kole díky vítězství 1:0 v jihočeském derby nad rezervním týmem Táborska. Pro větší klid do zbytku podzimní části dnes doma nutně potřeboval bodovat s dalším celkem ze spodku soutěže, nováčkem Berounem, který k Vajgaru přijížděl s venkovní bilancí tří porážek ze tří duelů a skóre 2:13.

Střeleckou formu potvrdil forvard Martin Toman, autor vítězné branky proti Táborsku dostal domácí do vedení v 22. minutě. „My jsme čekali na brejkové situace, paradoxně tohle byla naše první vážnější šance. Byl tam od kluků vhodný presink, Janák si skvěle naběhl, odcentroval na Tomana a spadlo to tam,“ komentoval první gól zápasu domácí trenér Marek Černoch.

Beroun byl do té doby lepším mužstvem, Hradečtí srovnali krok právě až s úvodní brankou duelu. Po obrátce dokázal v 57. minutě srovnat hostující Tomáš Lhotka, což domácí výrazně nabudilo a bojovným výkonem se nakonec propracovali k vítězné trefě. A jak jinak než z brejku. Filip Votava v 66. minutě krásně předložil Vojtěchovi Princovi a ten překonal brankáře Šebka – 2:1.

„Zbytek duelu jsme si hlídali, přesto tam byla ještě jedna hodně nebezpečná situace. Za naše řečnění rozhodčí nařídil nepřímý kop pro Beroun někde na hranici penalty. Naštěstí jsme to ustáli,“ přiblížil asi nejdramatičtější moment pro domácí branku ve druhé půli Černoch.

Jindřichův Hradec už dál Beroun k dalšímu ohrožení Jakuba Hulíka nepustil a připsal si další hodně důležité vítězství. Na šesté místo ztrácí pouhé dva body.

FK Hořovicko – FK Spartak Soběslav 4:2 (2:1)

Branky: 10. a 58. Novotný, 12. Kopáč (pen.), 76. Anýž - 21. Vaněk, 84. Dvořák. Rozhodčí: Opočenský - Musil, Švorc. Delegát: Skála. ŽK: 3:3 (Kopáč, Kubec, Grégr – Hromada, Suchan, Vaněk). Diváků: 100.

Soběslav: Kuník – Maršík, Suchan, Hromada, Chotovinský – Zeman, Bouchal, Kutner (68. Smetana), Mazouch (83. Dvořák) – Nohava – Vaněk. Trenér Radek Hajič.

Nejlepší hráči: Maršík.

Hodně smolné střetnutí sehrála Soběslav na trávníku Hořovicka. Místo toho, aby po pár minutách vedla 2:0, prohrávala ve 12. minutě stejným rozdílem. Již po šesti minutách nastřelil břevno Vaněk, za dvě minuty rozezvučel tyč levačkou z dálky Zeman. „Měli jsme povedený vstup do zápasu, škoda nastřelených břevna a tyče. Utkání by se určitě vyvíjelo jinak,“ podotkl vedoucí soběslavského týmu Michal Lemberka.

Domácí byli daleko produktivnější a dvěma rychlými góly šli do rozhodujícího náskoku. V 10. minutě stačil ještě Kuník střelu Novotného z malého vápna reflexivně vykopnout, avšak na dorážku stejného hráče už byl bezmocný. Neuběhla ani minuta, když Hromada fauloval v pokutovém území Novotného a Kopáč mířil z penalty přesně k tyči.

Soběslav se i přes nepříznivé skóre stále tlačila do útoku. Zpátky do zápasu ji dostal kontaktní gól Filipa Vaňka, který nastoupil v útoku a jeho post na kraji zálohy obsadil Zeman. Povedenou ranou z vápna nedal brankáři Grégrovi šanci.

„Bušili jsme do obrany domácích, ale do vyložené šance jsme se nedostali. Naopak domácí nám znovu odskočili z brejku a ten třetí gól se ukázal jako rozhodující. Škoda, byli jsme fotbalovější, na body bylo,“ mínil Lemberka. Hořovice v 76. minutě zvýšily již na 4:1, porážku Soběslavi zmírnil dorážkou po minutě na trávníku střídající Martin Dvořák.

Spartakovci prohráli potřetí po sobě a nebezpečně se přiblížily mužstvům z konce tabulky. V nadcházejících třech utkáních je čekají dvě domácí derby a cesta do Berouna. „Příště se utkáme s J. Hradcem a musíme už zabrat, i když to nebude nic jednoduchého,“ uvědomoval si Lemberka, že je na čase skončit s nelichotivou sérií.

Napsal(a) Martin Wipplinger, Milan Šíma, Michal Průcha | Foto Daniel Pekař (5x), Stanislav Hladík