Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Táborské neúspěchy vyústily v odvolání trenéra. Čížová je na 12 bodech

 
čtvrtek, 13. září 2018, 13:21

Po minulém nevydařeném kole a zisku jediného bodu si poslední divizní víkend Jihočeši polepšili. Čížová neměla potíže s Doubravkou a Soběslav zaslouženě porazila Aritmu Praha. Blízko k prvnímu úspěchu mělo poslední béčko Táborska v Hořovicích, kde v posílené sestavě prohrálo 1:2. Pátá porážka v řadě stála místo trenéra Jaroslava Poláška. Hradec opět promarnil první poločas, a marně dotahoval ztrátu s první Admirou Praha, kterou po přestávce překvapivě přehrával ve všech směrech. Pro nováčka je předvedený výkon povzbuzením do dalších bojů, v nichž už je potřeba bodovat.

VÝSLEDKY JIHOČECHŮ V 5. KOLE DIVIZE A


FK Jindřichův Hradec 1910 – FK Admira Praha 2:3 (1:3)

Branky: 45. Toman, 65. Votava - 15. Fric, 26. Kurek, 39. Zahálka. Rozhodčí: Rychtár - Šob, Ježek. Delegát: Hnilička. ŽK: 1:3 (Toman – Sázel, Štefan, Martinic). Diváků: 100.

J. Hradec: Hejníček – Blažek, Jáša, Völfel, Chalupský – Kučera, O. Černoch (77. Princ), Votava, Jindra, Janák (81. Mareš) – Toman. Trenér Marek Černoch.

Nejlepší hráči: Toman.

Marek Černoch, trenér J. Hradce: „Bylo to utkání dvou rozdílných poločasů, náš vstup do utkání byl klasický, první šance zápasu na našich kopačkách, bohužel nedáváme a vyklízíme hřiště. Toho samozřejmě využívá velmi kvalitní soupeř a první poločas jasně dominuje. Druhé dějství jako politi živou vodou soupeře jednoznačně přehráváme, dáme kontaktní branku, potom máme další dvě stoprocentní šance, nedáváme a náš tlak už žádnou velkou šanci nevyprodukuje. A tak nemáme ani kýžený bod.“


Sokol Čížová – SK Senco Doubravka 3:1 (2:0)

Branky: 19. O. Gregor, 26. Knakal (vlastní), 57. Janda (pen.) – 87. Skopový. Rozhodčí: Vyhnanovský - Hádek, Vrchota. Delegát: Vrzal. ŽK: 1:1 (Dvořák - Štěrba). Diváků: 100.

Čížová: J. Novák – Kočí, D. Novák, Pospíšil, Polodna – Dvořák, Janda (85. Satrapa), Krasnyanyk, O. Gregor, Lukeš – Jirouš (42. Kasík). Trenér Zdeněk Staroba.

Nejlepší hráči: J. Novák, celý tým.

Zdeněk Staroba, trenér Čížové: „Myslím si, že jsme vyhráli zaslouženě. I když na druhou stranu musím přiznat, že jsme na začátku měli obrovské štěstí, když nás při šancích hostů podržel gólman J. Novák. Kdyby hosté vedli, mohlo se utkání vyvíjet jinak. Ale zvládli jsme to a pak patřila hra nám. Musím kluky pochválit, předváděli kvalitní a slušný fotbal.“


FK Hořovicko – FC MAS Táborsko B 2:1 (1:0)

Branky: 42. Mach, 86. Anýž - 90. Peterka. Rozhodčí: Hlaváček - Starý, Maiello. Delegát: Krejčí. ŽK: 2:0 (Dolejš, Klimeš). Diváků: 165.

Táborsko B: Zadražil – Větrovský, Březina, Zárybnický, Sigmund (59. Bryanta) – Kopřiva, Berešík (84. Radosta), Vozihnoj – Prošek (29. Peterka), Pouček (46. Laszák) – Vandas. Trenér Jaroslav Polášek.

Nejlepší hráči: Březina.

Petr Kolář, vedoucí mužstva Táborska B: „Řekl bych, že jsme promarnili velikou příležitost k zisku prvních bodů. Už jenom kvůli složení mužstva. Ale nesplnili jsme naše očekávání. Zápas sledoval i asistent trenéra áčka, který sledoval svoje hráče. No, musíme bojovat dál.“


FK Spartak Soběslav – SK Aritma Praha 2:1 (1:1)

Branky: 10. Vaněk, 57. Nohava – 14. Beneš. Rozhodčí: Haleš - Fišer, Novotný. Delegát: Havránek. ŽK: 1:4 (Nohava – Stareček, Troníček, Rybka, Vávra). Diváků: 287.

Soběslav:  Kuník – Maršík, Suchan, Hromada, Zeman – Bouchal – Žalda, Kutner (86. Chotovinský), Vaněk (90. Podráský) – Nohava – Dvořák (74. T. Mazouch). Trenér Radek Hajič.

Nejlepší hráči: Zeman, Dvořák.

Radek Hajič, trenér Soběslavi: „Tentokrát si dovolím tvrdit, že jsme byli po celý zápas aktivnější, lepší a vyhráli zaslouženě. Na rozdíl od soupeře jsme si vytvořili několik gólových situací, které bohužel pro nás gólem neskončily. Myslím si, že stejně jako v zápase se Sedlčany mohlo být skóre výraznější v náš prospěch. Celkem v pohodě jsme se vypořádali jak s agresivní hrou, tak i s nakopávanými míči na vysoké hráče Aritmy. Pochválil bych celé mužstvo. Že by nám nedělní termín svědčil? Je třeba výkon zopakovat i v Klatovech, pak můžeme myslet na bodový zisk.“


Ostatní výsledky

FC Viktoria Mariánské Lázně - SK Rakovník 1:3 (1:0), 25. Lattisch - 54. Duchoň, 82. Schwendt, 87. Červený.
FK Tachov - TJ Tatran Sedlčany 4:4 (3:3), penalty 4:5, 16. a 21. Habart, 45. Braun, 58. Kůžel - 15. Matoušek, 25. a 83. Knakal (vlastní), 38. Krůta.
MFK Dobříš - TJ Přeštice 2:2 (0:1), penalty 5:3, 85. Matějka, 92. Dort - 36. Zdeněk, 88. Bešta.
Český lev-Union Beroun - SK Klatovy 1898 5:1 (5:1), 2., 17., 23. a 33. Lhotka, 42. Sklenář – 19. Krejčí.

Jaroslav Polášek končí na lavičce Táborska B

O zhodnocení kola v divizi A jsme chtěli požádat trenéra Táborska B Jaroslava Poláška, ale ve středu u mužstva po sérii porážek skončil. „Dnes jsem byl odvolán z pozice trenéra B-mužů. Porážka v Hořovicích byla pro mě velkým zklamáním. Táborsku přeji do budoucna hodně úspěchů a vám děkuji za spolupráci,“ sdělil nám Jaroslav Polášek (na snímku) nepříjemnou novinu. Nástupce bude vedení klubu jmenovat nejpozději do pátku.

Napsal(a) Redakce | Foto Stanislav Hladík (2x), Daniel Pekař (2), Jan Škrle (2)