Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Soběslav porazila Aritmu Praha 2:1. Oba góly připravil Dvořák

 
neděle, 9. září 2018, 19:23

Sotva se diváci usadili na tribuně soběslavského stadionu k nedělní dohrávce divize A, viděli do 15. minuty po jednom gólu na každé straně. Domácí Spartak prahnul odčinit první porážku a nepovedený výkon z Přeštic a to se mu proti Aritmě Praha podařilo. Vítězství se nerodilo lehce, ale tři body zůstaly v Soběslavi.

Soběslav si mínila ponechat domácí neporazitelnost a za svým cílem šla cílevědomě už od začátku. Oboustranně se hrál svižný fotbal, přitom víc z toho těžila Soběslav. Vytvořila si několik velice slibných šancí, ale Nohava, Dvořák se teprve zastřelovali. Maršík dokonce trefil břevno. V 10. minutě už domácí uspěli, když se Dvořák prosadil přes dva obránce a následnou vyraženou střelu dorazil zblízka do prázdné branky Filip Vaněk – 1:0.

Pohledný fotbal i nadále. Hosté hrozili zejména ze standardních situací, které vyhovovaly jejich urostlým hráčům. Ale ze vzduchu neudeřilo. Pražané naopak vyrovnali po rychlé akci, kterou po narážce s Polomem zajistil osamocený Jan Beneš vyrovnané skóre – 1:1.

Spartakovci nepolevili ani ve druhém dějství a stále ohrožovali Starečkovu branku. Odměny se dočkali v 57. minutě, kdy překvapili soupeře rychle vhozeným autem Kutnera na nabíhajícího Dvořáka, ten pro průniku do vápna servíroval před prázdnou branku na Pavla Nohavu, který neměl sebemenší problém dopravit míč na místo určení – 2:1.

Utkání získalo ještě více na dramatičnosti. Zatímco hosté se vší silou snažili o další vyrovnání, domácí defenziva jim s přehledem odolala. Sami Soběslavští usilovali o gól, který by zajistil klid, ale to se nedařilo. Emoce stoupaly a od kopaček se jiskřilo. Nakonec výsledkem bylo několik žlutých karet, ale skóre se už nezměnilo. I díky tomu neztratili domácí na svém trávníku žádný bodík ani napotřetí. Aritma po druhém výletu na český jih vyšla opět naprázdno.

Michal Lemberka, vedoucí mužstva Soběslavi: „Byl to zajímavý zápas. Samozřejmě jsme znovu chtěli bodovat, i když pražská Aritma je nebezpečný soupeř. Navrch jsme měli hned od začátku a můžu říct, že jsme si převahu drželi celý zápas, i když to někdy, zvlášť ke konci dost bolelo. Dvořák sice gól nedal, ale nechyběl ani u jednoho. Příště se snad bude trefovat on sám.“

FK Spartak Soběslav – SK Aritma Praha 2:1 (1:1)

Branky: 10. Vaněk, 57. Nohava – 14. Beneš. Rozhodčí: Haleš - Fišer, Novotný. Delegát: Havránek. ŽK: 1:4 (Nohava – Stareček, Troníček, Rybka, Vávra). Diváků: 285.

Soběslav:  Kuník – Maršík, Suchan, Hromada, Zeman – Bouchal – Žalda, Kutner (86. Chotovinský), Vaněk (90. Podráský) – Nohava – Dvořák (74. T. Mazouch). Trenér Radek Hajič.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Daniel Pekař