Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Neúspěšný víkend orámovaly tři porážky

 
čtvrtek, 6. září 2018, 10:06

Na víkendové vystoupení v divizi budou chtít jihočeské celky rychle zapomenout. Ze čtyř zápasů totiž uhrály jediný bod a pouze jednou dokázaly poslat míč do brankářovy sítě. Soběslav a J. Hradec se vracely s prázdnou ze západu Čech. Béčko Táborska prohrálo počtvrté po sobě s předposledními Mariánkami, když po přestávce pohořelo s koncovkou. Nevydařené kolo aspoň trochu zmírnila Čížová venkovní plichtou s Rakovníkem, kde srovnával svým pátým gólem Martin Jirouš.

VÝSLEDKY JIHOČECHŮ VE 4. KOLE DIVIZE A 


TJ Přeštice – FK Spartak Soběslav 2:0 (0:0)

Branky: 63. Skála, 78. Strejček. Rozhodčí: Vnuk - Matoušek, Radina. Delegát: Peteřík. ŽK: 2:1 Kulhánek, Zdeněk – Dvořák). Diváků: 116.

Soběslav: Kuník – Maršík, Suchan, Hromada, Chotovinský – Žalda, Podráský (69. Dvořák), Bouchal, Nohava (81. T. Mazouch), Vaněk – Kutner. Trenér Radek Hajič.

Nejlepší hráči: Hromada, Maršík.

Radek Hajič, trenér Soběslavi: „Sobotní zápas přesně kopíroval ten jarní. Poločas jsme sehráli poměrně dobře, bohužel ve druhém už jsme tak koncentrovaní nebyli, udělali několik chyb, a ty Přeštice trestali. Myslím, že dokážeme víc, v Přešticích jsme nepodali optimální výkon, který na body nestačil. Alespoň ruku mi ale mohl trenér domácích podat, nicméně chápu, že přednější byli rozhodčí.“


FC MAS Táborsko B – FC Viktoria Mariánské Lázně 0:1 (0:1)

Branka: 39. Pěček. Rozhodčí: Langmajer - Szikszay, Štuk. Delegát: Havránek. ŽK: 3:2 (Berešík, Radosta, Peterka – Drahorád, Štěpán). Diváků: 50.

Táborsko B: Novák – Větrovský, Březina, Laszák, Mikuláštík – Berešík, Peterka – Postřihač (64. Mischnik), Radosta, Vozihnoj – Bryanta-Kwamina (46. Bouchal). Trenér Jaroslav Polášek.

Nejlepší hráči: Berešík, Laszák.

Jaroslav Polášek, trenér Táborska B: „V úvodu utkání nám nešla rozehrávka a na těžkém terénu jsme ztráceli míče, z toho nám soupeř nebezpečně zahrozil. My jsme měli několik výhodných přečíslení, ale finální řešení se nám nedařilo. Šest minut před poločasem jsme inkasovali po centru, kdy jsme nepokryli odražený míč. Ve druhé půli jsme se zlepšili a vytvořili si celou řadu dobrých situací, ale pohořeli jsme v zakončení. Soupeř bránil výsledek a čekal na brejkové situace. Zápas jsme dohrávali po přesunech na tři obránce, ale nebylo nám to nic platné.“


SK Klatovy 1898 – FK Jindřichův Hradec 1910 2:0 (1:0)

Branky: 7. Mészáros, 52. Krejčí (pen.). Rozhodčí: Matoušek - Vnuk, Radina. Delegát: Rauch. ŽK: 1:2 (Sojka – Hulík, O. Černoch). Diváků: 150.

J. Hradec: Hulík – Řehoř, Jáša, Völfel, Chalupský (61. Princ) – Kučera, Votava, O. Černoch (72. Cettl), Jindra, Janák (68. Mareš) – Toman. Trenér Marek Černoch.

Nejlepší hráči: Krejčí – Völfel.

Marek Černoch, trenér J. Hradce: „Musím říci, že zisk tří bodů jsme Klatovům hodně ulehčili. Vstup do utkání byl hodně ustrašený, bojácný a to byla voda na mlýn pro domácí. Přišla brzká branka, a i když jsme měli pár brejků, tak první poločas patřil jednoznačně domácímu celku. Začátek druhého dějství byl lepší, ale zmrazila nás branka z pokutového kopu. Až potom jsme začali hrát i když to pořád nebylo to, co jsme chtěli. Vytvořili jsme si tlak, přišly šance, bohužel v zápase jsme ve finální fázi byli velmi nekvalitní a to rozhodlo o naší porážce.“


SK Rakovník – TJ Sokol Čížová 1:1 (1:1), penalty 5:3

Branky: 6. Sklenka – 17. Jirouš. Rozhodčí: Nehasil - Hányš, Jati. Delegát: Tereba. ŽK: 2:0 (Besta, Sklenka).  Diváků: 140.

Čížová: J. Novák – Kočí, Fenyk (68. Kasík), D. Novák, Polodna – Dvořák, Janda, Krasnyanyk (90. Nečas), O. Gregor, Lukeš – Jirouš. Trenér Zdeněk Staroba.

Nejlepší hráči: celý tým.

Zdeněk Staroba, trenér Čížové: „Nakonec ten bod asi beru, i když domácí jsou asi radši, že urvali ty bodíky dva. Ale pro nás to důležitý zisk zvenku. Je to o to cennější, jak pokaždé musíme lepit sestavu. Nebyl Pospíšil a Rozhoň, teď se zranil Fenyk. Snad se někdo dá dohromady. Do pole byl na lavičce Satrapa a v brance ho dobře nahradil Novák. Dobře se ukazují Gregorové, uvidíme dál. Každopádně v tabulce pravdy máme plus šest bodů, cože je skoro nad očekávání. Soutěž jsme rozehráli dobře. Přitom hrajeme dobrý fotbal, a to mě těší.“


Ostatní výsledky

SK Aritma Praha - Český lev-Union Beroun 4:1 (1:0), 2. Turbák, 56. a 59. Kraus, 60. Junek - 77. Rigo.
SK Senco Doubravka - FK Tachov 2:1 (1:1), 43. Krejčí (pen.), 63. Trojanec - 1. Folejtar.
FK Admira Praha - FK Hořovicko 2:1 (1:0), 5. Kurek, 72. Zahálka - 86. Kopáč (pen.).
TJ Tatran Sedlčany - MFK Dobříš 3:2 (2:1), 28. Dvořák, 37. Vystyd, 80. P. Lípa - 7. Junek, 77. Dort.

Jak viděl uplynulé kolo divize A Marek Černoch

„Myslím si, že k žádnému velkému překvapení v tomto kole nedošlo. I když se asi očekávala tříbodová výhra Čížové v Rakovníku. Na to bych si tipnul i já. Trochu jsem čekal, že i Soběslav uhraje aspoň bodík v Přešticích, ty však budou obzvláště doma těžkým oříškem pro všechny. Dobrý fotbal musel být vidět na Doubravce, oba týmy jsou hodně fotbalové a štěstí se přiklonilo k domácím. Aritma potvrdila, že chce hrát vysoko, a Sedlčany mají na začátku soutěže výbornou formu.“

Napsal(a) Redakce | Foto Daniel Pekař